Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2018.02.19. 17:52
Szép estét kívánok mindenkinek! Heart Miklós

2018.02.19. 17:29
Akinek kellően forog az agya, és otthon van sokféle tudományokban, az valóban megért Téged, kedves pulzus! Mondanivalóid túlnőnek (ezt bátran állít... Bővebben

2018.02.19. 16:34
Kellemes délutáni pihenést kivánok ! Smile

2018.02.19. 16:19
Köszönöm Józsi! Szép délutánt és estét neked is !

2018.02.19. 14:58
Szép napot mindenkinek. Smile

2018.02.19. 11:44
Szép jó napot, szép hetet mindannyiunknak! Smile Coffee cup

2018.02.19. 09:57
Szép napot Smile

2018.02.18. 21:14
Rég jártál itt Krisztián. Üdvözlet neked! Rose

2018.02.18. 20:48
SZép estét kedves Mindenkinek .

2018.02.18. 20:00
Igaz Janna! Nem feledkeztem meg Rólad, és most köszönöm meg kedves szavaid! Jól esett! Üdvözöllek szeretettel: pulzus

Archívum
Felhasználók
Cikk hierarchia
Bakos József: NÉVJEGY: KÍNA - Képriport

A kontinensnyi ország
Fővárosa: Peking (Beijing).
Legnagyobb városa: Sanghaj (Shanghai).
Hivatalos nyelve: Mandarin.
Államformája: Szocialista köztársaság.
Teljes területe: 9 641 266 km2.
Népessége (2005-ben): 1 315 884 000 lakos.
Pénzneme: Renminbi � Jüan.
Hívószáma: +86.


A Kínai Nagy Fal.Az Amúr folyó, a Kínai partról.Az agyaghadsereg.Hongkong.Honggou-shu vízesés.Kína - Mekong folyó.Kínai Pagodák.Potala Palota Tibetben.Oázis a Nagyváros szívében.Bakos JózsefFigyelem!
A képek automatikusan 5 másodpercenként váltakoznak. Ha ezen időn belül váltani szeretnél, mozgasd az egeredet a képek fölé, és megjelennek a kezelőgombok.
Szerkesztőség
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
1042
otto - 2010. június 03. 11:20:25

Gratulálok a kínai ismertetőkhöz! Magam is jártam arra,/Peking, Syan-agyaghadsereg, Datong, mongol sivatag, Nagy-fal stb./ mégis nagy érdeklődéssel olvastam a fenti sorokat. Várom a folytatást! Köszönettel: Tápi Mária.

163
Timoca - 2008. november 14. 12:06:28

Kedves Mary!

Én látogatom, igaz, csak most jutottam el idáig. Erről egyébként szerintem nem elég olvasni, ezt látni kellene. Csakhogy annyira sok pénzbe kerül, hogy én biztosan nem fogok eljutni. Talán majd egyszer, ahogy szoktam volt mondani, milliomos koromban. A képek és az információk hasznosak, megint sikerült sokat tanulnom belőle. Köszönöm!

Üdv.:

Timóca

170
marydarley - 2008. július 13. 16:31:24

További hozzászólást a későbbiek folyamán fogok küldeni, ha egyáltalán érdekel valakit. lehet, hogy ezzel is úgy járok, mint a kedves magyar honfitársaim között Perthben. Megpróbáltam egy kis ismertetőt adni a részükre Kínáról, előre megmondtam, hogy max. 15 perc lesz, de közölték (10-ből 6-an), hogy őket nem érdekli sem Kína, sem a kínaiak, mert van itt belőlük épp elég.
Sajnos - amint látom - ezt az oldalt se sokan látogatják. De nem baj. Nem az én ismereteim lesznek hiányosak.
Üdv.: Darley Mária

170
marydarley - 2008. július 13. 16:21:56

Kedves Józsi, lenne néhány kiegészítésem a kínai képriporthoz. Először is gratulálok a sok jó felvételhez. Jómagam készítettem ugyan kb. 1260 képet, de felét ki lehetne selejtezni, ugyanis olyan sok látnivaló volt és olyan sűrűn, hogy a gép nem bírta az iramot. A kínai népköztársaság zászlaja - hasonlóan az annakidején sokat látott szovjet zászlóhoz - piros. Ha ránézel azonnal a dicső Szu. jut az eszedbe. De amerre csak jársz Kínában, azt kell tapasztalnod, hogy nyoma sincs a kommunizmusnak, de még csak a szocializmust építő népi Kínának sem. A kommunista vezetők portréjait csak pólókon lehetett látni, a kommunista eszméket és "fontos" tanításokat (itt nem találtam meg a megfelelő kifejezést) kis angol nyelvű könyvecske formájában lehetett pár yüanért megvásárolni, az emberek vidámak, kedvesek, a fiatalok jól érzik magukat. Az áruházakban NEM ÓCSKA KÍNAI, hanem angol, amerikai, svéd, japán és más országból importált termékeket lehetett (volna) kapni (ha lett volna rá annyi pénzem). Amint azt a terakotta katonáknál megjegyeztem, Peking 15 milliós nagyváros, kissé büdös a sok kipufogó gáztól, de azért mégis tiszta. A méretek mindenütt hatalmasak. A Tianan men téren pl. 1 millió ember elfér. Ny-Ausztrália egész lakossága jelenleg ennyi. A nagy falat a legmagasabb hegyek legtetejére építették, ahova egyébként sem lehet felmászni még gyalogszerrel sem. Hogy mitől féltek ennyire, ki tudja? Mindenesetre hatezer km-en egy ilyen jellegű erődítményt építeni az valami elképesztő csoda. Xian nevezetessége a cseréphadsereg. Kérdésemre, hogy vajon az a földművel, aki kútásás közben a vödrében egy katona fejét találta és az egész hadsereg feltárása az ő érdeme, kap-e valamit az ebből szármauzó bevételből, azt a választ kaptam, hogy igen. Az ismertető könyv értékesítése után könyvenként 5 yüant. Ez elég szép summa lehet a 70-es évek óta, de mégrdemli, mivel akkor még javában dúlt az un. kulturális forradalom, ami könnyen elsöpörhette volna az egész felfedezést úgy, hogy még börtönbe is kerülhetett volna az a földművelő. Az idegenvezető ezt a tényt ki is hangsúlyozta. Elmondta, hogy a felfedezés legnagyobb és legvéletlenebb érdeme annak a néhány ténynek az egybeesése, amely először is a megfelelő időpont (1974, amikor kezdett kissé enyhülni az az eszeveszett szigor), megfelelő személy (az a farmer, aki egyszerű paraszt létére tudatában volt annak, hogy nem egy vacak agyagdarabot, hanem kincset talált), a megfelelő régész értesítése (mert ha más lett volna, akkor esetleg a paraszt még bajba is kerülhetett volna) és a további kutatások, amelyeknek még közel sincs vége.
Ezt elküldöm most, még mielőtt elszáll.
Üdv.: Darley MÁria