Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2019.05.20. 13:08
Kedves Szerkeszto Ur! Az utolso foltett versemnel a cimnel a kekkel szobol egy "k" eltunt. Nem tudom hogyan javithato? Udvozlettel: Maria

2019.05.20. 07:23
Szép napot és hetet kívánok, mindenkinek, szzeretettel, Magdi

2019.05.19. 23:33
Szia Józsi! Levél ment, Smile

2019.05.19. 22:23
Szép estét és jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.05.19. 21:10
Szép álmokat kívánok szeretettel Mindenkinek! Heart

2019.05.19. 20:18
Magdolna 43 Szép estét kívánok Rose!

2019.05.19. 02:06
Jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.05.18. 18:13
Szép délutánt mindenkinek! HeartMiklós

2019.05.18. 17:01
S Heartzép napot kívánok szeretettel!

2019.05.18. 11:41
Szép napot, Jó hétvégét mindenkinek! Smile

Archívum
Felhasználók
» Legújabb tag: Freyvirag
» Online vendégek: 2
» Online tagok: 0
Cikk hierarchia
Brém Zsuzsanna: Takli



Nagymamám hívta így /nem tudom, mit jelent/ ezt a lángoshoz hasonló tésztát, amit a hús /vagy bármi/ panírozása után megmaradt lisztből és tojásból készített. A minap én is kipróbáltam.

A megmaradt liszthez még hozzáöntöttem annyit, hogy kb. 20 dkg legyen. Csipetnyi sót, egy sütőpor 1/3-át tettem hozzá, majd a megmaradt tojást. Annyi tejjel hígítottam, hogy lágy galuskatésztát kapjak, amit jól „kivertem”.
Egy evőkanállal beletettem a forró olajba, közben egy másik segítségével az olajban kissé széthúztam. Mindkét felét pirosasra kisütöttem.

Gyönyörű nagyra nőtt.

A hús és a köretek mellé találtam. Ez a „lángos” fogyott el először.

Ezenkívül örültem, hogy a liszt és a tojás nem ment pocsékba. Kb. 5-6 db lesz belőle.

Megj.: A képet nem én készítettem /sajnos nem áll módomban főztjeimet lefényképezni/, hanem a Google keresőben való böngészés révén bukkant elő, s a www.receptlexikon.com weboldalról származik /”lángos”/. A különbség annyi, hogy a közepe is szép pirosas, és nem fehér.

Brém Zsuzsanna
1358
Arkady - 2014. május 22. 10:16:56

Kedves Lányok!
Én bizony hozzákeverem a morzsát is, azt is sajnálom kidobni. Aztán ízesítem kevés petrezselyemlevéllel, csipet borssal, sóval, ha túl sűrű tejjel lazítom, és így sütöm meg a rántott finomságok után. Tény, oda kell rá figyelni, mert hamar sül. De finom...!
Szeretettel: Gabriella

230
Torma Zsuzsanna - 2012. augusztus 20. 15:47:39

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm a felvilágosítást. A rántott húsnál, vagy rántott zöldségeknél megmaradt morzsát, lisztet, tojást én is fel szoktam használni és megsütni, apró darabokra vágva finom eledel a cicáknak és a kutyusnak. De morzsa nélkül még nem próbáltam, de most,hogy olvastam írásodat, majd ki fogom próbálni!

Köszönettel: Zsuzsa
Smile

1548
bzsuzsanna - 2012. július 29. 16:52:06

Kedves Titanil!

Örülök, hogy ellátogattál ide is! Grin Arra kell vigyázni, hogy egyáltalán ne használjunk hozzá zsemlemorzsát. Én is először így csináltam, pórul is jártam vele: nem igazán lett finom az íze /nagyon kemény, élvezhetetlen lett a tészta/, nem lett belőle "hamis lángos". Ja, és még valami: ne felejtsük ki belőle a sütőport! Ha így készíted el, olyan finom lesz, mint egy valódi lángos! Wink

Szerető üdvözlettel:
Zsuzsa

1403
titanil - 2012. július 29. 14:42:19

Kedves Zsuzsanna!
Nálunk is szokás a panírozáskor megmaradt lisztet, tojást, és egy kis zsemlemorzsát megsütni, csak nem tudtam, hogy ennek neve a takli. Családom nagyon szereti, szinte mindenki azt akarja megenni. Vicceltem velük, ezután nem is kell rántott húst sütnöm, hanem csak a taklit.Smile
Sok szeretettel: Titanil

1548
bzsuzsanna - 2012. július 29. 13:31:13

Kedves katalinka!

Köszönöm, hogy elolvastad a receptemet, és örülök, hogy az én jóvoltamból sikerül majd sok-sok finom taklit készítened. Smile

Üdv.:
Zsuzsa

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Holnap Magazin cookie-kat/sütiket használ, mint a legtöbb weboldal. Tovobbi információk a sütik kezeléséről..
Kattints a Megértettem gombra az elfogadáshoz és az információ sáv bezárásához. Amennyiben nem teszel semmit, automatikusan úgy tetekintjük, hogy elfogadod a sütik kezelését.