Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Brém Zsuzsanna: TakliNagymamám hívta így /nem tudom, mit jelent/ ezt a lángoshoz hasonló tésztát, amit a hús /vagy bármi/ panírozása után megmaradt lisztből és tojásból készített. A minap én is kipróbáltam.

A megmaradt liszthez még hozzáöntöttem annyit, hogy kb. 20 dkg legyen. Csipetnyi sót, egy sütőpor 1/3-át tettem hozzá, majd a megmaradt tojást. Annyi tejjel hígítottam, hogy lágy galuskatésztát kapjak, amit jól „kivertem”.
Egy evőkanállal beletettem a forró olajba, közben egy másik segítségével az olajban kissé széthúztam. Mindkét felét pirosasra kisütöttem.

Gyönyörű nagyra nőtt.

A hús és a köretek mellé találtam. Ez a „lángos” fogyott el először.

Ezenkívül örültem, hogy a liszt és a tojás nem ment pocsékba. Kb. 5-6 db lesz belőle.

Megj.: A képet nem én készítettem /sajnos nem áll módomban főztjeimet lefényképezni/, hanem a Google keresőben való böngészés révén bukkant elő, s a www.receptlexikon.com weboldalról származik /”lángos”/. A különbség annyi, hogy a közepe is szép pirosas, és nem fehér.

Brém Zsuzsanna
1358
Arkady - 2014. május 22. 10:16:56

Kedves Lányok!
Én bizony hozzákeverem a morzsát is, azt is sajnálom kidobni. Aztán ízesítem kevés petrezselyemlevéllel, csipet borssal, sóval, ha túl sűrű tejjel lazítom, és így sütöm meg a rántott finomságok után. Tény, oda kell rá figyelni, mert hamar sül. De finom...!
Szeretettel: Gabriella

230
Torma Zsuzsanna - 2012. augusztus 20. 15:47:39

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm a felvilágosítást. A rántott húsnál, vagy rántott zöldségeknél megmaradt morzsát, lisztet, tojást én is fel szoktam használni és megsütni, apró darabokra vágva finom eledel a cicáknak és a kutyusnak. De morzsa nélkül még nem próbáltam, de most,hogy olvastam írásodat, majd ki fogom próbálni!

Köszönettel: Zsuzsa
Smile

1548
bzsuzsanna - 2012. július 29. 16:52:06

Kedves Titanil!

Örülök, hogy ellátogattál ide is! Grin Arra kell vigyázni, hogy egyáltalán ne használjunk hozzá zsemlemorzsát. Én is először így csináltam, pórul is jártam vele: nem igazán lett finom az íze /nagyon kemény, élvezhetetlen lett a tészta/, nem lett belőle "hamis lángos". Ja, és még valami: ne felejtsük ki belőle a sütőport! Ha így készíted el, olyan finom lesz, mint egy valódi lángos! Wink

Szerető üdvözlettel:
Zsuzsa

1403
titanil - 2012. július 29. 14:42:19

Kedves Zsuzsanna!
Nálunk is szokás a panírozáskor megmaradt lisztet, tojást, és egy kis zsemlemorzsát megsütni, csak nem tudtam, hogy ennek neve a takli. Családom nagyon szereti, szinte mindenki azt akarja megenni. Vicceltem velük, ezután nem is kell rántott húst sütnöm, hanem csak a taklit.Smile
Sok szeretettel: Titanil

1548
bzsuzsanna - 2012. július 29. 13:31:13

Kedves katalinka!

Köszönöm, hogy elolvastad a receptemet, és örülök, hogy az én jóvoltamból sikerül majd sok-sok finom taklit készítened. Smile

Üdv.:
Zsuzsa

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.