Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2019.06.26. 07:09
Kedves holnapos társaim! Belekezdtem egy írásba de idő hiányában nem tudom folytatni.Elveszik
az irásom Ti hogy csináljátok? Van jó ötletek? Szív... Bővebben

2019.06.26. 07:01
Szép napot kívánok mindenkinek! Smile Rose

2019.06.25. 23:12
Jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.06.25. 19:12
Kedves Józsi! Megérkezett a jutalom antológia könyv. Nagyon szépen köszönöm! Szép estét!

2019.06.25. 15:30
További szép napot kívánok! Rose

2019.06.25. 14:35
Kellemes szép napot kívánok mindannyiunknak! Smile Coffee cup

2019.06.25. 13:42
Szép napot mindenkinek. Smile

2019.06.25. 13:42
mamuszka, a regisztrációd nem törlődött. Ha belépésnél elütés vagy más hiba lép fel, nem tudsz belépni.

2019.06.25. 13:32
Kellemes délutánt olvasók, alkotók! Éva Rose

2019.06.25. 13:24
Kedves Józsi! nem értem, miért törlődöt tismét a regisztrációm. Szerencsére mostmég visszafogadott. Segítségedet köszönöm Sarolta

Archívum
Felhasználók
» Legújabb tag: kttimi
» Online vendégek: 3
» Online tagok: 0
Cikk hierarchia
Brém Zsuzsanna: Ízesített takli /hamis lángos/

Hozzávalók (5-6 db-hoz):
20 dkg liszt,
1 tojás,
csipetnyi só,
annyi tej, hogy lágy galuskatésztát kapjunk,
1 sütőpor 1/3-a,

Ízesítőnek többféle dolgot beletehetünk:
- reszelt káposztát
- reszelt sárgarépát
- összenyomkodott, lebőrözött parasztkolbászt
- apróra vágott virslit, párizsit
- stb. /kinek-kinek a kreativitása és ízlése szerint/

Elkészítés:
Az anyagokat jól összedolgozzuk. Bő, forró olajba evőkanállal beletesszük a tésztát, és egy másik kanállal segítve szétnyomkodjuk.
Addig sütjük, amíg szép pirosas-barna lesz mindkét fele /megfordítjuk/.

Egy levessel második fogásként tálalhatjuk, de vacsorára is jól jöhet önálló fogásként, egy forró citromos tea kíséretében.

Jó étvágyat hozzá!

Megj.: A képet nem én készítettem, a Google kereső segítségével bukkant elő /”lángos”/, és a www.receptek.net weboldalról származik /”krumplis lángos”/.

Brém Zsuzsanna
1593
MT - 2018. július 02. 23:04:05

Köszi a receptet, gyorsan elkészült és finom lett. Fokhagymát reszeltem bele és sajtot.

1548
bzsuzsanna - 2012. augusztus 20. 19:27:04

Kedves Róza és Zsuzsa!

Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat! Smile Remélem, nektek is sikerülni fog, ha egyszer kipróbáljátok. Smile

Üdvözlettel:
Zsuzsa

1548
bzsuzsanna - 2012. augusztus 20. 19:25:00

Kedves katalinka!

Nem tudom, miért nem sikerült, nálunk minden héten van. A megmaradt tojásba beleteszem a megmaradt lisztet, és kb. 20 dkg-ra szoktam kipótolni. Annyi tejet teszek hozzá, hogy egy kicsit /tényleg csak egy kicsit/ legyen keményebb, mint a galuskatészta. Két evőkanalat fogok, az egyiket jól belemerem, beleteszem a tésztát a forró zsírba /vagy olajba/, és a két kanállal ott kicsit kihúzigatom. Kevés ideig kell sütni, majd megfordítani.
Nekem elsőre sikerült. Nálunk lassan már "nemzeti eledel" lesz. :-)

Remélem, legközelebb neked is jól fog sikerülni, és tényleg élvezni tudjátok az igazi ízét is! Ha szeretitek fokhagymásan, akkor a tésztába még keverjél bele egy kis fokhagymakrémet. A felsoroltak közül szabadon választhatsz, hogy még mit keversz bele a tésztába. Egyébként külön ízesítés nélkül is nagyon finom.

Üdvözlettel:
Zsuzsa

230
Torma Zsuzsanna - 2012. augusztus 20. 15:44:42

Kedves Zsuzsanna!

Biztosan nagyon finom lehet. A lángost én is nagyon szeretem, és ez eléggé hasonlít hozzá!

Szeretettel: Zsuzsa
Smile

3300
kandracs roza - 2012. augusztus 05. 18:38:45

Zsuzsikám-ez fincsi lehet.megpróbálom köszi..Lexirózsa

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Holnap Magazin cookie-kat/sütiket használ, mint a legtöbb weboldal. Tovobbi információk a sütik kezeléséről..
Kattints a Megértettem gombra az elfogadáshoz és az információ sáv bezárásához. Amennyiben nem teszel semmit, automatikusan úgy tetekintjük, hogy elfogadod a sütik kezelését.