Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2019.07.21. 11:35
Töröltem Rita.

2019.07.21. 08:33
Kedves Józsi! Kérlek töröld a Levél családomnak történetemet, légy szíves! Köszönöm szépen Rita Smile

2019.07.21. 06:26
Jó reggelt, szép vasárnapot kívánok mindenkinek! Smile Coffee cup Rose

2019.07.21. 01:15
Jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.07.20. 23:24
Szép estét mindenkinek! HeartMiklós

2019.07.20. 16:24
Kellemes délutáni pihenést kívánok ! Heart

2019.07.20. 12:55
Szép napot és Jó hétvégét mindenkinek! Smile Coffee cup

2019.07.20. 10:10
Mindenkinek kellemes hét végét kívánok! Smile Rose

2019.07.20. 08:37
Kellemes szép nyári napokat és hétvégét Tinéktek kedves Holnaposok ! Etelka o Istvan Heart Rose In Love

2019.07.20. 08:26
Szeretettel kívánok szép,szombati napot mindenkinek! Jó pihenést a hét végére! Rose

Archívum
Felhasználók
» Legújabb tag: mama
» Online vendégek: 4
» Online tagok: 0
Cikk hierarchia
Brém Zsuzsanna: Édes-savanyú kolbászpörkölt burgonyával (egytálas főétel)


Hozzávalók:
2-3 személyre
60 dkg lecsókolbász
2 nagyobb fej vöröshagyma
olaj /ízlés szerint/
3 dl víz
2 evőkanál cukor
½ evőkanál ecet
1 kg burgonya

Elkészítése:
A burgonyát héjában feltesszük főni középlángon annyi vízben, hogy ellepje. Megszórjuk egy kávéskanálnyi sóval. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kihűlt meghámozzuk, félretesszük.

A hagymát felvágjuk és az olajon sárgára píritjuk. Levesszük a tűzhelyről az edényt. Egy teáskanál piros paprikával megszórjuk, összekeverjük és hozzátesszük a kis kockákra felszeletelt lecsókolbászt.
A kb. 3 dl vízhez hozzátesszük az ecetet és a cukrot, jól elkeverjük és a pörköltre öntjük.
A pörköltet az anyagokkal elkeverjük, és takaréklángon addig főzzük, míg a víz elfő szaftjára.

A burgonyát karikákra vágjuk és melegen rátesszük a pörköltet.

Jó étvágyat!

Megj.: a képet nem én készítettem /sajnos nem állt módomban lefényképezni a főztömet/, hanem a Google keresőben való böngészés során bukkant elő, és a www.hamihami.hu weboldalról származik /”Sertés pörkölt krumpli főzelékkel”/.

Brém Zsuzsanna
230
Torma Zsuzsanna - 2012. szeptember 28. 08:49:48

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm a receptet és a hozzá mellékelt fotót is!
Jól néz ki!

Szeretettel: Zsuzsa
Smile

3300
kandracs roza - 2012. szeptember 10. 22:51:24

Kedves Zsuzsa!!! tuti jó lehet megpróbálom.Lexirózsa..(vagyis megfőzetem apával)Grin

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Holnap Magazin cookie-kat/sütiket használ, mint a legtöbb weboldal. Tovobbi információk a sütik kezeléséről..
Kattints a Megértettem gombra az elfogadáshoz és az információ sáv bezárásához. Amennyiben nem teszel semmit, automatikusan úgy tetekintjük, hogy elfogadod a sütik kezelését.