Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2019.05.20. 13:08
Kedves Szerkeszto Ur! Az utolso foltett versemnel a cimnel a kekkel szobol egy "k" eltunt. Nem tudom hogyan javithato? Udvozlettel: Maria

2019.05.20. 07:23
Szép napot és hetet kívánok, mindenkinek, szzeretettel, Magdi

2019.05.19. 23:33
Szia Józsi! Levél ment, Smile

2019.05.19. 22:23
Szép estét és jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.05.19. 21:10
Szép álmokat kívánok szeretettel Mindenkinek! Heart

2019.05.19. 20:18
Magdolna 43 Szép estét kívánok Rose!

2019.05.19. 02:06
Jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.05.18. 18:13
Szép délutánt mindenkinek! HeartMiklós

2019.05.18. 17:01
S Heartzép napot kívánok szeretettel!

2019.05.18. 11:41
Szép napot, Jó hétvégét mindenkinek! Smile

Archívum
Felhasználók
» Legújabb tag: Freyvirag
» Online vendégek: 2
» Online tagok: 0
Cikk hierarchia
Brém Zsuzsanna: Édes-savanyú kolbászpörkölt burgonyával (egytálas főétel)


Hozzávalók:
2-3 személyre
60 dkg lecsókolbász
2 nagyobb fej vöröshagyma
olaj /ízlés szerint/
3 dl víz
2 evőkanál cukor
½ evőkanál ecet
1 kg burgonya

Elkészítése:
A burgonyát héjában feltesszük főni középlángon annyi vízben, hogy ellepje. Megszórjuk egy kávéskanálnyi sóval. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kihűlt meghámozzuk, félretesszük.

A hagymát felvágjuk és az olajon sárgára píritjuk. Levesszük a tűzhelyről az edényt. Egy teáskanál piros paprikával megszórjuk, összekeverjük és hozzátesszük a kis kockákra felszeletelt lecsókolbászt.
A kb. 3 dl vízhez hozzátesszük az ecetet és a cukrot, jól elkeverjük és a pörköltre öntjük.
A pörköltet az anyagokkal elkeverjük, és takaréklángon addig főzzük, míg a víz elfő szaftjára.

A burgonyát karikákra vágjuk és melegen rátesszük a pörköltet.

Jó étvágyat!

Megj.: a képet nem én készítettem /sajnos nem állt módomban lefényképezni a főztömet/, hanem a Google keresőben való böngészés során bukkant elő, és a www.hamihami.hu weboldalról származik /”Sertés pörkölt krumpli főzelékkel”/.

Brém Zsuzsanna
230
Torma Zsuzsanna - 2012. szeptember 28. 08:49:48

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm a receptet és a hozzá mellékelt fotót is!
Jól néz ki!

Szeretettel: Zsuzsa
Smile

3300
kandracs roza - 2012. szeptember 10. 22:51:24

Kedves Zsuzsa!!! tuti jó lehet megpróbálom.Lexirózsa..(vagyis megfőzetem apával)Grin

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Holnap Magazin cookie-kat/sütiket használ, mint a legtöbb weboldal. Tovobbi információk a sütik kezeléséről..
Kattints a Megértettem gombra az elfogadáshoz és az információ sáv bezárásához. Amennyiben nem teszel semmit, automatikusan úgy tetekintjük, hogy elfogadod a sütik kezelését.