Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2019.05.20. 13:08
Kedves Szerkeszto Ur! Az utolso foltett versemnel a cimnel a kekkel szobol egy "k" eltunt. Nem tudom hogyan javithato? Udvozlettel: Maria

2019.05.20. 07:23
Szép napot és hetet kívánok, mindenkinek, szzeretettel, Magdi

2019.05.19. 23:33
Szia Józsi! Levél ment, Smile

2019.05.19. 22:23
Szép estét és jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.05.19. 21:10
Szép álmokat kívánok szeretettel Mindenkinek! Heart

2019.05.19. 20:18
Magdolna 43 Szép estét kívánok Rose!

2019.05.19. 02:06
Jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.05.18. 18:13
Szép délutánt mindenkinek! HeartMiklós

2019.05.18. 17:01
S Heartzép napot kívánok szeretettel!

2019.05.18. 11:41
Szép napot, Jó hétvégét mindenkinek! Smile

Archívum
Felhasználók
» Legújabb tag: Freyvirag
» Online vendégek: 4
» Online tagok: 1
Szaipne Kiss Maria
Cikk hierarchia
Brém Zsuzsanna: Négysugaras pizza


Mérete: 30x30 cm /általános tűzhely-tepsi méretű/

Hozzávalók /a pizzatésztához/:
- 40 dkg liszt /én finomlisztet használok/
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- pici só /ízléstől függően/
- víz /kb. 2,5-3 dl, amennyi szükséges az összedolgozáshoz, hogy kalácssűrűségű tésztát kapjunk/

Elkészítés:
- A cukrozott, langyosra melegített tejben a szétmorzsolt élesztőt felfuttatjuk
- Hozzáadjuk a liszthez /amihez pici sót adtunk/, és annyi hideg vizet öntünk hozzá, hogy összedolgozás közben kalácstésztát kapjunk /akkor lesz jó, ha már a tészta könnyen elválik az edény falától/
- Cipó alakúra formáljuk, és kb. fél órát letakarva, huzatmentes helyen pihentetjük
- A tésztát gyúródeszkára borítjuk, előtte kis lisztet szórunk alá és a tetejére is, majd közepes ujjnyi vastagra kinyújtjuk
- A tepsit kibéleljük zsírpapírral, és beletesszük a kinyújtott tésztát. Késsel vékonyan bemetszve a tetejét, 4 egyenlő részre osztjuk.

A 4 részre különböző dolgokat tehetünk: kinek mi van otthon, de előre kigondolva vásárolhatunk is, kinek mihez van ízlése, kedve.

1. részre:
bacon, lilahagyma, párizsi, reszelt sajt

2. részre:
paradicsom, sonka, gomba, reszelt sajt

3. részre:
paradicsom, paprika, lángolt kolbászkarikák, kukorica /dobozos/, reszelt sajt

4. részre:
paradicsom, darált hús, főtt tojás, reszelt sajt

Kb. 20-25 perc a sütési idő /akkor sült meg, ha a tészta széle pirospozsgás lesz/.
A kész pizzát kivesszük a sütőből, és kb. 15 percig hűlni hagyjuk.
Ekkor 4 részre vágjuk az előzőleg bevágott részeknél, aljáról leszedjük a zsírpapírt.
Ha túl nagy így az adag, akkor egy részt félbevágunk, így 8 részt kapunk.
Ki-ki ízlés szerint tehet rá édes vagy csípős ketchupot v. majonézt, esetleg mustárt.

Második fogásként tálalható, de önálló fogásként is megállja a helyét. Vendégvárónak is készíthetjük: ekkor mindenből dupla adagot használunk. Ha kiemeltük a tepsiből az első pizzánkat, egy új zsírpapírt behelyezve már süthetjük is a másodikat. Így 8 nagy adagot, vagy 16 db kis adagot készíthetünk.

Finom, ízletes és kb. 1 óra alatt elkészíthető, nem is beszélve az anyagiakról.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

2013. augusztus 12.

Brém Zsuzsanna

Megj.: A képet nem én készítettem, hanem a www.otletkonyha.hu weboldalról származik. Kolbászos pizza - http://www.otletkonyha.hu/receptek/eloetelek-koretek-es-reggelik/kenyerek-palacsintak-pizzak/kolbaszos-pizza/169/126/2922/
1548
bzsuzsanna - 2013. augusztus 17. 08:06:29

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat, és örülök, hogy mindketten kifogjátok a jövőben próbálni! Smile Valóban nagyon finom, itthon már többször csináltunk, és kb. 1/3 árból kijön! Wink

Üdvözlettel:

Zsuzsa

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Holnap Magazin cookie-kat/sütiket használ, mint a legtöbb weboldal. Tovobbi információk a sütik kezeléséről..
Kattints a Megértettem gombra az elfogadáshoz és az információ sáv bezárásához. Amennyiben nem teszel semmit, automatikusan úgy tetekintjük, hogy elfogadod a sütik kezelését.