Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2019.07.21. 11:35
Töröltem Rita.

2019.07.21. 08:33
Kedves Józsi! Kérlek töröld a Levél családomnak történetemet, légy szíves! Köszönöm szépen Rita Smile

2019.07.21. 06:26
Jó reggelt, szép vasárnapot kívánok mindenkinek! Smile Coffee cup Rose

2019.07.21. 01:15
Jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.07.20. 23:24
Szép estét mindenkinek! HeartMiklós

2019.07.20. 16:24
Kellemes délutáni pihenést kívánok ! Heart

2019.07.20. 12:55
Szép napot és Jó hétvégét mindenkinek! Smile Coffee cup

2019.07.20. 10:10
Mindenkinek kellemes hét végét kívánok! Smile Rose

2019.07.20. 08:37
Kellemes szép nyári napokat és hétvégét Tinéktek kedves Holnaposok ! Etelka o Istvan Heart Rose In Love

2019.07.20. 08:26
Szeretettel kívánok szép,szombati napot mindenkinek! Jó pihenést a hét végére! Rose

Archívum
Felhasználók
» Legújabb tag: mama
» Online vendégek: 5
» Online tagok: 0
Cikk hierarchia
Drgács Gabriella: Paradicsomos padlizsán

Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók:
2-3 db, nem túl nagy padlizsán,
4-5 szem közepes paradicsom,
fél fej, átlagos hagyma,
só, fehérbors, petrezselyem, szárított zeller,
olívaolaj

A padlizsánt, a hagymát és a paradicsomot meghámozom, és felkockázom.
Egy kis lábasban felforrósítom az olajat, kicsit megkapatom a hagymát, aztán rádobom a többi zöldséget. Sózom, borsozom ízlés szerint, ugyanígy teszem hozzá a zöldfűszereket is. Addig főzöm, amíg minden meg nem puhul, ez kb. húsz perc.
Ezt követően több lehetőség van. Ha köretnek szánom, mondjuk natúr hús mellé, akkor így hagyom, ha szendvicsrevaló lesz belőle, akkor krumplinyomóval összetöröm, és ha kihűlt befőttesüvegbe teszem.
Igazi vegetáriánus étel, hidegen-melegen egyaránt fogyasztható. Melegszendvicsként is ajánlom, sajtszelettel a tetején.
Nagyon finom, kár, hogy a férjem nem szereti.
És még valami! A padlizsán - úgy tudom - magas nátrium tartalommal bír; magas vérnyomásúak csínjával fogyasszanak belőle!
5987
kevelinkiss - 2019. május 15. 19:06:43

En ezt sült hússal képzelem el

2135
mami - 2015. december 27. 03:13:01

Jókor mondod, hogy vérnyomásnövelő.

Annyira szeretem a padlizsánt, hogy már tavaly is ültettem vagy 30 palántát. Idén még többet akarok. Egyszerűen imádom!

/mami/

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Holnap Magazin cookie-kat/sütiket használ, mint a legtöbb weboldal. Tovobbi információk a sütik kezeléséről..
Kattints a Megértettem gombra az elfogadáshoz és az információ sáv bezárásához. Amennyiben nem teszel semmit, automatikusan úgy tetekintjük, hogy elfogadod a sütik kezelését.