Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2019.05.20. 13:08
Kedves Szerkeszto Ur! Az utolso foltett versemnel a cimnel a kekkel szobol egy "k" eltunt. Nem tudom hogyan javithato? Udvozlettel: Maria

2019.05.20. 07:23
Szép napot és hetet kívánok, mindenkinek, szzeretettel, Magdi

2019.05.19. 23:33
Szia Józsi! Levél ment, Smile

2019.05.19. 22:23
Szép estét és jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.05.19. 21:10
Szép álmokat kívánok szeretettel Mindenkinek! Heart

2019.05.19. 20:18
Magdolna 43 Szép estét kívánok Rose!

2019.05.19. 02:06
Jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.05.18. 18:13
Szép délutánt mindenkinek! HeartMiklós

2019.05.18. 17:01
S Heartzép napot kívánok szeretettel!

2019.05.18. 11:41
Szép napot, Jó hétvégét mindenkinek! Smile

Archívum
Felhasználók
» Legújabb tag: Freyvirag
» Online vendégek: 1
» Online tagok: 0
Cikk hierarchia
Drgács Gabriella: Paradicsomos padlizsán

Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók:
2-3 db, nem túl nagy padlizsán,
4-5 szem közepes paradicsom,
fél fej, átlagos hagyma,
só, fehérbors, petrezselyem, szárított zeller,
olívaolaj

A padlizsánt, a hagymát és a paradicsomot meghámozom, és felkockázom.
Egy kis lábasban felforrósítom az olajat, kicsit megkapatom a hagymát, aztán rádobom a többi zöldséget. Sózom, borsozom ízlés szerint, ugyanígy teszem hozzá a zöldfűszereket is. Addig főzöm, amíg minden meg nem puhul, ez kb. húsz perc.
Ezt követően több lehetőség van. Ha köretnek szánom, mondjuk natúr hús mellé, akkor így hagyom, ha szendvicsrevaló lesz belőle, akkor krumplinyomóval összetöröm, és ha kihűlt befőttesüvegbe teszem.
Igazi vegetáriánus étel, hidegen-melegen egyaránt fogyasztható. Melegszendvicsként is ajánlom, sajtszelettel a tetején.
Nagyon finom, kár, hogy a férjem nem szereti.
És még valami! A padlizsán - úgy tudom - magas nátrium tartalommal bír; magas vérnyomásúak csínjával fogyasszanak belőle!
5987
kevelinkiss - 2019. május 15. 19:06:43

En ezt sült hússal képzelem el

2135
mami - 2015. december 27. 03:13:01

Jókor mondod, hogy vérnyomásnövelő.

Annyira szeretem a padlizsánt, hogy már tavaly is ültettem vagy 30 palántát. Idén még többet akarok. Egyszerűen imádom!

/mami/

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Holnap Magazin cookie-kat/sütiket használ, mint a legtöbb weboldal. Tovobbi információk a sütik kezeléséről..
Kattints a Megértettem gombra az elfogadáshoz és az információ sáv bezárásához. Amennyiben nem teszel semmit, automatikusan úgy tetekintjük, hogy elfogadod a sütik kezelését.