Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Drgács Gabriella: Paradicsomos padlizsán

Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók:
2-3 db, nem túl nagy padlizsán,
4-5 szem közepes paradicsom,
fél fej, átlagos hagyma,
só, fehérbors, petrezselyem, szárított zeller,
olívaolaj

A padlizsánt, a hagymát és a paradicsomot meghámozom, és felkockázom.
Egy kis lábasban felforrósítom az olajat, kicsit megkapatom a hagymát, aztán rádobom a többi zöldséget. Sózom, borsozom ízlés szerint, ugyanígy teszem hozzá a zöldfűszereket is. Addig főzöm, amíg minden meg nem puhul, ez kb. húsz perc.
Ezt követően több lehetőség van. Ha köretnek szánom, mondjuk natúr hús mellé, akkor így hagyom, ha szendvicsrevaló lesz belőle, akkor krumplinyomóval összetöröm, és ha kihűlt befőttesüvegbe teszem.
Igazi vegetáriánus étel, hidegen-melegen egyaránt fogyasztható. Melegszendvicsként is ajánlom, sajtszelettel a tetején.
Nagyon finom, kár, hogy a férjem nem szereti.
És még valami! A padlizsán - úgy tudom - magas nátrium tartalommal bír; magas vérnyomásúak csínjával fogyasszanak belőle!
5987
kevelinkiss - 2019. május 15. 19:06:43

En ezt sült hússal képzelem el

2135
mami - 2015. december 27. 03:13:01

Jókor mondod, hogy vérnyomásnövelő.

Annyira szeretem a padlizsánt, hogy már tavaly is ültettem vagy 30 palántát. Idén még többet akarok. Egyszerűen imádom!

/mami/

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.