Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2019.02.21. 23:17
A mai feltöltés befejeződött. Jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.02.21. 22:32
Mindenkinek szép estét! Coffee cup

2019.02.21. 19:56
MINDENKINEK áldott, pihentető, jó éjszakát kívánok! Szeretettel: Ági Heart Coffee cup

2019.02.21. 19:20
Szép estét, és még szebb éjszakát kívánok mindenkinek! Tibor Confused

2019.02.21. 16:26
Szép napot kívánok mindannyiunknak! Smile Coffee cup

2019.02.21. 11:53
Köszönöm a vers feltöltését!

2019.02.21. 07:33
Kedves Józsi! Megkaptam az ajándékkötetet, köszönöm! Éva

2019.02.21. 06:14
Kellemes ébredést, legyen nagyon szép napotok Holnaposok! Rose Heart

2019.02.20. 21:50
Jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.02.20. 20:04
Kedves Józsi! Köszönjük szépen, a kötet megérkezett, hozzánk és ma már Erdélybe is. Rose Miklós

Archívum
Felhasználók
» Legújabb tag: krumpli
» Online vendégek: 1
» Online tagok: 0
Cikk hierarchia
Deák Mária: Tündérlabda


Hozzávalók
Tészta: 6 db tojás, 30 dkg porcukor, 4 cl. étolaj, 16 dkg finomliszt, fél dl forró víz, 1 cs. sütőpor, 1 cs. puncs pudingpor, 1 cs. vaníliás cukor, egy citrom reszelt héja.
Krém: 1 cs. puncs pudingpor, 6 dkg rétesliszt, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 2.cs. vaníliás cukor, 3 cl. rum aroma vagy rum, 5 dl tej.
Cukormáz: 1 db tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 1 kk. citromlé vagy ételecet,. Tojás nélkül: ehhez a mennyiségű cukorhoz 3 ek. citromlevet és 2. ek étolajat keverünk. (tetszőleges színű ételfestékkel színezhetjük).
Díszítéshez: 10 dkg kókuszreszelék, 2 tk. színes tortadara, franciadrazsé

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat a porcukorral és forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat. A lisztet elkeverjük a pudingporral és sütőporral és hozzáadjuk a kikevert tojáshoz, belereszeljük a citromhéjat.
A tojásfehérjéket habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk az elkészített keverékbe. Az elkészült masszát egy 40X28 cm-es tepsibe simítjuk, amit előzőleg sütőpapírral béleltünk. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. A pudingportól rózsaszín, sárgás tésztát kapunk. Konyharuhára, vagy nyújtódeszkára borítjuk, megvárjuk míg kihűl. A kihűlt tésztalapból 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk. (54 db korong)

A krém elkészítése: 2 dl hideg tejben simára keverjük a pudingport és a réteslisztet. 3 dl tejet felforralunk és a lisztes-pudingos keveréket beleöntjük, gyakori kevergetés mellett, sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk. A puha vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, a rummal ízesítjük. A kihűlt, főzött krémmel összekeverjük. Szép rózsaszín krémet kapunk, ha nem vagyunk elégedettek a színével, pár csepp piros ételfestékkel színezhetjük.

Összeállítás: A piskótakorongokat párba állítjuk. (26 db) Az egyik korongot vastagon megkenjük a krémmel és a másik korongot ráillesztjük, kicsit összenyomjuk. Az oldalukat is megkenjük krémmel. A kókuszreszelékhez 2 tk. színes tortadarát keverünk és a krémes „labdákat” ebbe forgatjuk. Elkészítjük a cukormázat - színezhetjük is - és bevonjuk a süti tetejét. (Készen kapható cukormázat is használhatunk.) Mindegyik közepére szórunk egy keveset a színes tortadarából és egy szem francia drazséval díszítjük. Amennyiben maradt ki egy kevés vajas krémünk tortadíszítő zsákba töltve a labdák széleit pöttyözve díszíthetjük. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben egy napig dermesztjük. Jó étvágyat hozzá!

(Deák Mária)
2952
bruxinelli - 2017. október 02. 08:09:11

Kitűnő háziasszony vagy, dicsér a kezed munkája, az íze is biztosan nagyon finom lehet.
Nálunk ami csokis minden jöhet, de ez valami különleges . Ki fogom próbálni. Ölelésem, Zsófi

3757
jegmadar - 2017. szeptember 08. 08:09:30

Süssétek, egyétek! Nagyon finom!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Holnap Magazin cookie-kat/sütiket használ, mint a legtöbb weboldal. Tovobbi információk a sütik kezeléséről..
Kattints a Megértettem gombra az elfogadáshoz és az információ sáv bezárásához. Amennyiben nem teszel semmit, automatikusan úgy tetekintjük, hogy elfogadod a sütik kezelését.