Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

horla51: Könyvajánló: Horváth Lajos: Csillagok pora


Megjelent Horváth Lajos: Csillagok pora c. verses kötete
100 oldal, kemény táblás borítóval.
Megrendelhető a Líra webáruházában:
https://www.lira.hu/hu/konyv/tovabbi-konyveink/csillagok-pora

Borító grafika:
Somogyi Deák Mercédes
https://tintaminta.blogspot.hu

Továbbá a szerzőnél:
Horváth Lajos profilja a Holnap Magazinon és elérhetősége:
HORVÁTH LAJOS

Megvásárolható:
Debrecen, Líra könyváruház
Diósd, Interspar Líra könyvesbolt
Miskolc, Fókusz könyváruház
Pécs, Fókusz könyváruház
Siófok, Balaton könyvesbolt
Szeged, Fókusz könyváruház


„Áttetsző árnyak vagyunk a valóság napokra feszített vásznán.” – írja könyvében Horváth Lajos – és néha valóban azt érezhetjük, hogy láthatatlanul kallódunk a világban, észrevétlenül, keresve a pillanatokat, hogy fontosak lehessünk valakinek, vagy tegyünk valamit, ami érték, ami célt ad az életnek. Állandó harc minden nap az idővel, útkeresés, vágy a boldogság után.
Apró kis pillanatokból építkezve készül lélekvárunk, ahová csak azokat engedjük be, akik figyelnek ránk és fontosak vagyunk a számukra.
Folytonos bizonytalanság lengi át a kötet verssorait, miközben az egyedi költői képek megadják a válaszokat is rejtett kérdéseinkre. Nem egy varázskönyv a Csillagok pora kötet, de varázslatos világ tárul elénk, egy egészen más valóság, mint ami körülvesz minket szürke hétköznapjaink során.
A mai kortárs versek végtelenjében azt a szépséget képviselik a könyv alkotásai, amelyekre elődeink is elismeréssel bólintanának. A költő felnyitja a szemünket az igazi értékek felismeréséhez, az olvasó pedig eldöntheti, hogy ezt az utat választja, vagy megragad az elidegenedett valóságban.
„Az idő elkísér, de barát nem lehet. Átutazóban vagy. Nem válthatsz bérletet.” – mondja ki az örök igazságot, vagy éppen figyelmeztet minket ez a néhány szó arra, hogy ne várjunk sokáig tétlenül, érezzük, élvezzük ki életünk, létezésünk minden pillanatát, félretéve a felesleges dolgokat, mert csak egyszer élünk, legalábbis most, ebben a mai jelenben…

Bakos József