Elbert Anita: Az áldás teóriája


A világban két erő küzd egymással, az egyik a világos oldal, a másik pedig a sötét. A jó és a rossz elnevezés már minősítés. Ontológiai értelemben a világosság harcol a sötétséggel. Az etika szekunder jellege szerint van jó és rossz. Az áldás a Teremtő ajándéka az embernek. Voltaképpen az áldással szenteli meg az embert az Isten. Ez az áldás egy szeretetcsomag. A világosságot burkolja át szeretettel. Ezzel szemben áll az átok. Ez a sötétség terrénuma. Az embernek karmikusan rosszat okot. Ez miatt az ember előtt egyfajta ködfátyol lesz, és nehezebben megy a szeretet útjára. Az áldás nemcsak azt érinti, akit megáldanak, hanem a környezetét is. A szeretet kisugárzásának, emanációjának tana értelmében. Az átok megmérgezi az ember lelkét, és rosszul érzi magát az ember tőle.

Az áldás áldásra ösztönzi az embert. Feltétlen a szeretet adása a célja. Meg szükséges említenem, hogy létezik a rontás is, melynek eredménye a sors rossz útra fordulása. Ez azt jelenti, hogy a rontás megmérgezi az embert, és szerencsétlenségeket okoz az ember életében. Az áldással szemben áll az átok. A rontással ellentétesen meg a hála.

Az áldás a szeretet alfája, a hála meg az ómegája. Az áldást Isten adja az embernek, a hálát pedig az ember a Teremtőnek. Hálát adni annyi, mint megköszönni az Istennek, hogy élhet az ember. A Teremtő adta ugyanis az embernek az életet. A köszönet legalább annyira fontos, mint az áldás elfogadása. A rontás a köszönet elutasítása. Mondhatni: egyfajta negatív adás aktusa. A rontást keltő személy szíve tele van gonoszsággal. A hála az elfogadás aktusa, az áldásra reagál köszönettel. Az áldás így Istentől emberig halad, a hála meg embertől a Teremtőig.

Az áldás így Istentől emberig halad, a hála meg embertől a Teremtőig. Az áldás a szeretet alfája, a hála meg az ómegája. Az áldás nemcsak azt érinti, akit megáldanak, hanem a környezetét is. A szeretet kisugárzásának, emanációjának tana értelmében.

Székesfehérvár, 2019. január 2.


Elbert Anita
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.