Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tóth Sarolta: Könyvajánló:


Példamutató hagyomány

A magyar oktatás története gazdagodott egy igényes kivitelezésű, szép antológiával. Városunkban megjelent a „Jeles pedagógusok Győr-Moson-Sopron megyében” című sorozat 10. - jubileumi - kötete.
Alcíme: Fáklyák, fényadók.
Húsz kiemelkedő, elhivatott oktató történetét, munkásságát mutatja be. A könyv kiadásának költségét alapítványok és önkormányzatok adták össze. Az írásokat az elhunyt tanítók családtagjai foglalták novellába, fotókkal és korhű dokumentumokkal kiegészítve.
A kötetben bemutatott tanítók életútját követve élmény a könyv olvasása.
Megismerjük a múlt századi elemi iskolai oktatás sokoldalú, példás értékeit. A tanítók elkötelezett, hivatástudattól fűtött munkásságát, amely kiterjedt az iskolai oktatáson túl a kultúra területén végzett szociális munkára is. Érdemeikért kapott kitüntetéseiket, felfelé ívelő karrierjüket is tisztelettel említhetjük.
A kötet szerkesztői: Dr. Gönczöl Lászlóné és Kallós Károlyné tanárok,
Felelős kiadó: „Emelj fel emlék” alapítvány.
A Palatia nyomda és Kiadó Kft. Győr terméke.
Mind a könyvet, mind a példát a hasonló gyűjteményes könyvek készítését és kiadását /tanárként/ büszkén és szeretettel ajánlom olvasók és követők figyelmébe.

Tóth Sarolta
2135
mami - 2019. június 18. 11:23:44

Köszönöm Saroltám!

RoseRoseHeartRoseRose

3177
mamuszka - 2019. június 16. 19:14:35

Kedves mami Róza!

Nekem a könyv azért is becses, mert a csoportképen az én édesapám is látható, de - sajnos - a taníítói munkásságáról nem írhatok,mert születésem előtt10 nappal meghalt. Nagybátyám, Sass Miklós lányaírt apjáról, aki a háború után még tanított.
Én már 6 éveskoromban tanárnak készültem, és a diákjaim szerettek, már 28 éve nygdíjas vagyok, de még emlegetnek, látogatnak, és írnak nekem. Egy volt főiskolás diákom a facebookra kiírta,hogy én vagyok a példaképe, , bár újságíróként dolgozik, tanít is és számomra kitüntetés, hogy azt is írta: szeretne olyan pedagógus lenni, mint én voltam.
idősebb lányom is tanár angolt tanít és igazgatóhelyettes egy szegedi középiskolában.

Köszönöm leveledet és gratulálok unokádhoz
szeretettel SRosearolta-mamuszka

2135
mami - 2019. június 10. 15:04:36

Kedves Sarolta! Köszönettel vettem ezt az ajánlást, annál is inkább, hisz Megfelelően felkészült tanárai nélkül a 11.-kes Noémi unokám nem mehetett volna ki Londonba, ahol Tim Hunt Nobel-díjas biokémikus csapatában készülhet fel az egyetemi éveire.
Nagy-Nagy Köszönet a Pedagógusoknak!

Jártó Róza /mami/

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.