Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Libricz Maja: BEK Családi sportnapok

Idén májusban is megrendezésre került a BEK Szakszervezet és Üzemi Tanács által szervezett gárdonyi családi postás sportnapok. Május 9-10-én az idő is nagyon kegyes volt hozzánk, ragyogóan sütött végig a nap.
Már szombat reggel gyermek zsivajtól volt hangos a kemping. Érkezés után mindenki elfoglalta a számára kijelölt faházat, és a kiadós reggeli után ki-ki felfedező körútra indult a tóparton és környékén. Volt, akik focicsapatot toboroztak és a helyiekkel rúgták a bőrt, volt, aki sétálgatott családjával, bátrabbak a tó vizébe is bemerészkedtek,mások pingpongoztak, egyesek pedig az ebéd körüli teendőkben segítettek kiváló szakácsunknak, Varga Polyák Lászlónak.
A sok szorgos kéznek köszönhetően nagyon ízletes, finom gulyást ehettünk a rekkenő melegben. Utána mindenkinek jólesett egy kis szunyókálás. Gyermekcsapatunk megint a hideg vízben kötött ki, és boldogan lubickoltak fogvacogva. Mindenki meglepetésére egy negyven éves old timer tűzoltóautó-bemutatót is tartottak a kíváncsi vendégeknek, próbaúttal összekötve.
Vacsora után pedig következett a várva várt karaoke est, Janzsó Gergely kollégánk közreműködésével, amit profi módon le is vezényelt. Magyar slágerek dallamára, ritmusára kislányok, kisfiúk és felnőttek egyformán énekeltek,tapsoltak, mellette még páran táncra is perdültek. Fergeteges hangulat alakult ki, a tapsvihar mindenkinek szólt, aki emelte az est hangulatát. Aztán csend borult a "táborra" - aludni tértünk.
Másnap a korán kelők reggelizéshez készülődtek. Álmosan, csendesen elmélkedtek, halkan beszélgettek. Majd gyermekversenyek zajlottak: rajz- lufifújóverseny, zsákban futás, bumeráng dobás, versenyfutás és asztaliteniszben mérték össze erejüket a gyerkőcök. Persze a győztesek jutalmukat is megkapták csoki, cukorka, füzet, cerka és egyéb ajándékok formájában. A vidám postásgyerekek boldogan mutatták szüleiknek nyereményeiket. Aztán újból irány a Velencei- tó!
Ahol önfeledten ugráltak, úszkáltak, bohóckodtak, labdáztak pár felnőtt kíséretében. A fázósabbak a partról, napfürdőzés közben figyelték csemetéjük szórakozását. Sós Félix és lelkes kuktái által elkészített,déli csülkös bableves elfogyasztása után pedig már hazafelé szállingóztak a friss levegőtől és víztől elfáradt emberek.
Élményekkel telve tértünk haza, és várjuk a következő, jövő évi sportnapok eljövetelét.
Köszönet eme csodás napokért az összes szervezőnek !

Budapest, 2009. 05. 18.

Írta:Libricz Maja
490
kismehi - Libricz Maja - 2009. június 30. 22:37:25

Egyébként a szőke leányzó, akit néznek miközben rajzol, az én lánykámSmile

298
keni - 2009. június 29. 16:36:05

Drága Jó Maja !

Szívemből - őszintén gratulálok első irásod debütáásához....
A téma már sajna egyre ritkább, de azért én is tudok még jó pár ilyen rendezvényről...

Kellenének most is, mint régen, sőt talán még több is annál....

Szépen írtál - fogalmaztál. - cikknek valóban kitűnő volt....

Tényleg próbálkozz meg prózai elbeszéléssel,- riporttal, vagy egy kis - esszé megírásával is, - örömünkre....

Szeretettel !

Kenéz István Wink / - keni -

490
kismehi - Libricz Maja - 2009. június 28. 11:45:28

Kedves Eszter!!!

KÖSZÖNÖM!!!!
Jó érzés, hogy ezt írod... próbálkozom prózával, aztán majd kiderül mi sül ki belőle... Smile
Puszi Maja

499
magyareszter - 2009. június 26. 14:10:15

Kedves Maja!

Mások is olvastak gondolom, többek között én is.Grin
Írásodból pontosan az derül ki, hogy embertársainknak, főleg a gyerekeknek örömet szerezni sokszor igazán nem pénz kérdése. Egy kis szervezés, egy kis összefogás, ötlet és máris milyen jó hétvégéje volt itt kicsiknek-nagyoknak.
Nagy szükség van ilyen rendezvényekre!!!!!!!!!!!!!
Szerintem írjál máskor is, esetleg novellát is, mert szépen, választékosan fogalmazol, nemcsak az esemény tetszett, amiről írtál, hanem ahogyan megírtad!Grin
Sok szeretettel Eszter

490
kismehi - Libricz Maja - 2009. június 26. 10:55:20

Köszönöm, hogy olvastál....

230
Torma Zsuzsanna - 2009. június 22. 07:17:38

Kedves Maja!

Örömmel olvastam írásodat a gárdonyi családi napról. Valószínű, én is írok majd a munkahelyi családi napról, ami a balatonvilágosi ÁOK-ETK üdülő területén volt, és ahogy mi is (felnőttek és gyermekeink is) nagyon jól éreztük magunkat. Egy évben egyszer van, de jó kikapcsolódási lehetőség ez is a dolgos hétköznapok után.

Üdvözlettel: Torma Zsuzsanna

230
Torma Zsuzsanna - 2009. június 22. 07:17:10

Kedves Maja!

Örömmel olvastam írásodat a gárdonyi családi napról. Valószínű, én is írok majd a munkahelyi családi napról, ami a balatonvilágosi ÁOK-ETK üdülő területén volt, és ahogy mi is (felnőttek és gyermekeink is) nagyon jól éreztük magunkat. Egy évben egyszer van, de jó kikapcsolódási lehetőség ez is a dolgos hétköznapok után.

Üdvözlettel: Torma Zsuzsanna

490
kismehi - Libricz Maja - 2009. június 19. 20:02:31

Kedves Látogatóim!

Ezt a cikket Peth - Gyermeknapi írásának olvasása után küldtem be, ezzel megmutatva, hogy vannak még olyan szervezetek, munkahelyek ahol a gyermekek boldogsága, jókedve mindennél fontosabb...Azt hiszem ez a két csodás nap ezt bizonyította, hiszen nagyon jól érezte magát mind a 3-16 éves korosztálySmile
Volt olyan önzetlen kollégám, aki a saját maga által már nem használt tárgyakkal lepte meg a gyerekeket, akik a különböző versenyeken nyertek.
Legyen minél több ilyen rendezvény, hogy sokáig lássuk gyermekeink mosolygós arcát.

Ui: ez a legelső cikkem, beszámolóm, amit írtam, ráadásul megjelent a Postás dolgozó c. lap májusi számában.
Üdvözlettel: maja

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.