Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2019.05.22. 11:40
Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy miért nem hagyták még jóvá a 20 nappal ezelőtt feltöltött versemet? Köszönöm a választ!

2019.05.22. 11:02
Szép napot kívánok mindenkinek HeartMiklós

2019.05.22. 00:01
Kedves Főszerkesztő Úr, a megadott címen a Megszülettem c.vers olvsható.A Jövünk - et Megszülettem címre kérem, javítani! Köszönöm

2019.05.21. 21:12
Szép estét és jó éjszakát mindenkinek. Smile

2019.05.21. 19:51
Kellemes estét Heart kívánok szeretettel!

2019.05.21. 16:42
Kellemes délutánt mindenkinek. Smile

2019.05.21. 16:42
A már fent lévő versekkel nem lehet pályázni, ugyanazt a verset nem tesszük fel mégegyszer.

2019.05.21. 16:41
Ha pályázatra küldöd a versedet, feltöltésnél ezt a kategóriát válaszd ki. A beérkezett összes pályázati vers amely májusban érkezik, június 1-jén ... Bővebben

2019.05.21. 16:41
CEY, Ferenc, verseid fent vannak a magazin oldalán. Saját profilodnál mindegyik címére kattintva láthatod az olvasottságot, hozzászólásokat is.

2019.05.21. 16:09
Kedves Holnap Magazin! Megkaptam az ajándék könyvet, szívből köszönöm! Kaliczka Kata Rose Heart Smile

Archívum
Felhasználók
» Legújabb tag: DianaSun
» Online vendégek: 2
» Online tagok: 0
Cikk hierarchia
Bakos József: Műanyag finomságok az asztalunkon

Emlékeim között keresgélve feltűnik édesanyám képe, aki minden hétvégén sütött valami finom édességet nekünk. Talán ebből az indíttatásból adódott, hogy később cukrászként kezdtem el keresni a mindennapi kenyeremre valót.
Gyermekkoromban azonban a sütemények elkészítésénél úgy kezdődött a recept, hogy végy fél kiló lisztet, tojást, cukrot, vajat, stb. Így kicsit lassabban készült el a sütemény, mint a mai „csodaszerekkel”, az ízük viszont össze sem hasonlítható a mai édességekével. A boltban és a cukrászdában valódi ízű finomságok sorakoztak a hűtőben, amelyeket szándékosan lassan ettünk, hogy kiélvezhessük minden falatnak az ízét.
Ma már ez egészen máshogy zajlik. Hogy spóroljunk az időnkkel, használunk némi kis „gyorsítót” a tésztákhoz, krémekhez. Ez azonban egy kis lustaság is talán. Kényelmes előre elkészített anyagból dolgozni, csak kicsit „konzervízű” lesz a végeredmény. A legdurvább az volt, amikor a következőket olvastam. A 80 dkg-os süteményport hideg vízzel keverd el és tedd be a sütőbe. Hát ennél egyszerűbbet már valóban nem lehet kitalálni.
Az E-betűs gyomorkínzó adalékokkal dúsított műanyagdarabokat is minden utcasarkon magunkba tömhetjük, felgyorsult életritmusunknak engedelmeskedve. Reggelinket gyorsan letudva pedig már mehetünk is dolgozni. Hol vannak már a foszlós kalácsok a forró kakaóval a nagymamák kicsit áporodott, mégis barátságos illatú bútorokkal körülölelt konyhák csendes nyugalmában elfogyasztva. Amikor erre gondolok, azt érzem, hogy jó volt gyereknek lenni. Legalábbis akkor, amikor még gyerek voltam. Ma már elmúlt ez a világ és ki tudja merre halad. Jó lenne megállítani az idő kerekét és visszafordítani. Megkeresni egy kicsit újra a régi békét, nyugalmat.
Tegyünk egy próbát! Poroljuk le azt a fiókok mélyén pihenő szakácskönyvet és kis kötényt kötve magunk elé lepjük meg családunkat nem mindennapi, igazi ízekkel. Felejtsük el a dobozos süteményeket és a látványos fagyasztott finomságokat. Nyissuk ki a titkokat rejtő spájzajtót, ahol ott rejtőznek a valódi értékek. A nevük egyszerű: liszt, cukor, margarin és társai. Öleljük meg mindannyiukat, mint régi jó barátainkat. A siker biztosan nem marad el.
Jó étvágyat mindenkinek!

Bakos József
1358
Arkady - 2014. május 22. 10:20:11

Kedves Józsi!
Az a legfőbb baj,hogy ma már nem csupán a finom sütik ritkák, hanem az igazi nagymamák is.
Üdv: Gabriella

230
Torma Zsuzsanna - 2008. szeptember 08. 08:35:08

Nagyon érdekes, hasznos témát választottál, kedves Bakos József!
Tetszett. Én is a közeljövőben egy krumplis pogácsát fogok gyúrni és házi készítésű szilvalekvárral töltöm, amit cukor és tartósítószer nélkül készítettem.
Én is előnyben részesítem a tartósítószer nélküli süteményféléket!
Üdv.: Torma Zsuzsanna
SmileSmileSmile

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Holnap Magazin cookie-kat/sütiket használ, mint a legtöbb weboldal. Tovobbi információk a sütik kezeléséről..
Kattints a Megértettem gombra az elfogadáshoz és az információ sáv bezárásához. Amennyiben nem teszel semmit, automatikusan úgy tetekintjük, hogy elfogadod a sütik kezelését.