Tóth Sarolta: Telepátia

Talán valami különös képesség folytán, - egyesek szerint cimborája vagyok az ördögnek - gyakran előre megálmodok bizonyos, főként tragikus eseményeket. Így történt ez karácsony előtt néhány nappal is.
Álmomban csengett a telefon, felvettem a kagylót és beleszólt kertszomszédunk veje, aki a következőt mondta: ˝Elment végleg az öreg˝ - ezt apósára értette.

A kertszomszéd egy bűbájos, dolgos, okos öreg úr volt. Kedvencem szomszédaink közül. Sokat beszélgettünk pihenésként a kerti munka közben. Nem volt beteg, felesége viszont igen, így K. bácsira hárult sok otthoni feladat is. Kerékpárral járt mindenhova, a kertbe is.
Vejét kissé lustának tartotta, de mert jó ember volt, soha nem mondott róla sem bántót.
Az álmom élénken megmaradt bennem, noha képtelenségnek látszott, hogy igaz legyen. Sajnos, mégis igaznak bizonyult. A következő nap estéjén megcsendült a telefon, amikor beleszóltam, K. bácsi vejének hangját hallottam: ˝Meghalt az apósom. Temetéséről majd értesítjük.˝
A döbbenettől egyetlen szót sem tudtam szólni, még részvétet nyilvánítani sem, mert kiesett kezemből a telefonkagyló. Íme, a halál hírt adott nekem álmomban. Mikor legközelebb kimentem a kertbe, nem tudtam sokáig abbahagyni a sírást, és még sokáig nagyon hiányzott a kedves öreg úr.

Írta: Tóth Sarolta
3177
mamuszka - 2012. június 29. 21:11:47

Katalinka kedves!

örülök, hogy meglátogattál és köszönöm egyetértő véleményedet. Bizony elég furcsákat álmodunk néha - de ezt egészségi állapotunk, emlékeink is befolyásolják

szeretettel ölel Sarolta

3177
mamuszka - 2012. június 29. 21:09:52

Kedves Eszter!

Örömmel látom, te is hiszel az álmokban. Van néhány álmoskönyvem, de valójában sokkal hitelesebben megfejtem magam az álmaimat. Néha meglepő dolgokat tud meg az ember, kár, hogy nem vesszük komolyan
szeretettel köszöntelek - Sarolta

3177
mamuszka - 2012. június 29. 21:07:17

Köszöntelek kedves Veronika!
Lám, nem is vagyok egyedül ezzel az álomlátással - vagy többen is vagyunk mi, boszorkányok
szeretettel -Sarolta

3177
mamuszka - 2012. június 29. 21:05:53

Kedves Csilla!

Én hiszek az álmok jelzéseiben - vannak pozitív tapasztaltaim is. Ez a képesség átok és áldás is lehet.
köszönöm figyelmedet
Sarolta

499
magyareszter - 2012. június 28. 18:08:43

Kedves Sarolta!

Nagy érdeklődéssel olvastam írásodat. Előfordult, hogy én is megálmodtam halált, legalábbis nem így szó szerint, pontosan, ahogyan Te, hanem a körülmények, a jelek mutattak rá, amiket álmomban láttam.
Még annyit tennék hozzá, hogy sokszor nem az megy el, akinek úgy gondoljuk, hogy nagyobb az esélye, mert rosszabb az egészségi állapota, mint a másiknak.
Sok szeretettel Eszter

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.