Tóth Sarolta: Manócska
Városunk központi részén, szép új épületben magánklinika működik. A földszinti részen gyógyszertár – melyben még homeopátiás szerek, természetgyógyászati készítmények is kaphatók, - mellette képalkotó vizsgálatokra berendezett szobák – az emeleten különféle szakorvosi rendelők. A folyosókon kényelmes fotelok, asztalkák, ruhafogasok állnak a vizsgálatra váró betegek rendelkezésére. Kellemes hőmérséklet, tisztaság mindenütt. Az árjegyzék a rendelők ajtaján kifüggesztve, megfizethető, és nem kell az ellátásra hónapokat várni.

Most első alkalommal várakozom itt az előjegyzett időponthoz képest alig félórát. Ülök egy karosszékben, nézelődöm. Közelemben kisgyermekes szülők várakoznak apró, de csendesen viselkedő, mégis eleven kisfiúkkal, és kislányokkal. Egy apró, beszélni alig tudó fiúcska – mint utóbb kiderül Olivér – állandóan visszatér hozzám és pici ujjaival felém mutogat. Szájában cumi, kis állatfigurákat rakosgat a mellettünk álló asztalkán, mintegy biztatva, hogy játsszam vele. Nem értem a helyzetet, bár nagymama vagyok, de unokáim már felnőttek. Odalép hozzám a kisfiú mamája elnézést kérve a zaklatásért.
- Nem zavar, csak nem értem - mondom én.
- A dédimamának hiszi Önt, mert nagyon hasonlít rá – mentegetőzik az anyuka.
- Ne zavard a nénit! – kérik a szülők, de hasztalan. Manócska – mert valóban annak látszik tüske hajával, kerek sötétkék gombszemeivel – nem hiszi el, hogy nem a dédije vagyok. Már mondogatja is: dédi, dédi. Nem tehetek mást, játszom vele, megnézem a kis állatokat. Manócska boldog, de sajnos szólítanak, a játéknak véget kell vetni.
Férjem nevet: ezentúl dédinek hívlak majd. Hiszen lehetnél is, de unokáink nem sietnek megajándékozni manócskával, nehéz az élet. Nincs lakásuk, munka és tanulás mellett még nem vállalják a gyermeket.
Most először megsajdul a szívem, sajnálom, mert betegségem miatt talán meg sem érem, hogy valóban dédike lehessek.

Írta: Tóth Sarolta
230
Torma Zsuzsanna - 2013. február 19. 14:40:16

Kedves Mamuszka!

Megható történetedet a kisfiúcskáról itt is szívesen olvastam! Én egyelőre csak mások unokáiban gyönyörködhetem, nem tudom, hogy lesz-e egyáltalán nagymama belőlem!

Szeretettel: Zsuzsa
Smile

1403
titanil - 2013. február 16. 13:44:03

Kedves Sarolta!
Nagyon tetszett az életből merített aranyos történeted. Örülök, hogy szimpatikusnak talált a kisfiú, és játszottál vele.
Bízzál benne, hogy megéred a dédanyaságot!
Sok szeretettel: Titanil

499
magyareszter - 2013. február 16. 12:59:37

Kedves Mamuszka!

Nagyon kedves kis életképről írtál. A gyerekek általában könnyen barátkoznak, de azért kiválasztják maguknak a szimpatikus embereket. Te biztosan az vagy.Smile
Sok szeretettel Eszter

3300
kandracs roza - 2013. február 15. 10:13:58

Édesem!! eljön az az idő is..csak hidj és bízzál...szeretettel..Lexi

3177
mamuszka - 2013. február 15. 10:11:22

Drága Lexi!

köszönöm figyelmedet, üzenetedet. Most újra reménykedem kicsit /új gyógyszerek/ - de jelenleg csak a káros mellékhatásokat érzem.
manócska tündéri kisfiú volt, szívesen elfogadtam volna, de az én unokáim még nem készek - nem lehetek igazi dédi - sajnos.
ölellek sok szeretettel - mamuszka

3300
kandracs roza - 2013. február 14. 19:51:54

Édes Mamuszkám!! Remélem megéred...mert nekem csak unokák vannak még de az csodás érzés. S látod még a kis Manócska is ,hogy szeretett...Lexi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.