Kandrács Róza: Veszélyes játék - MÁSODIK TÖRTÉNET (2013. április)
Péter nős volt. Már több éve élt feleségével. Az első évek szépen teltek. A szerelem a gyerekvárás kitöltötte napjaikat. Zsóka a feleség nem jól bírta a terhességet. Egy darabig dolgozott, de az örökös rosszullét hányás kikészítette így hallgatva orvosa tanácsára betegállományba ment. Teltek a hónapok szépen gömbölyödött a pocakja. Már elmúltak a kezdeti nehézségek. Egyre unalmasabbá vált az egyedüllét. Séták a közeli parkban, bevásárlás, főzés. Ez töltötte ki napjai nagy részét. Ő, aki mindig a középpontban volt, most elhanyagolva érezte magát. Péter mindennap dolgozott, hiszen sok pénz kellett, hogy a gyerekszobát berendezzék. S akkor még ott vannak a gyereknek kellő dolgok is.
Így mire este hazaért, alig várta, hogy egyen és irány az ágy. Egy szép meleg nyári délután Zsóka a park padján ülve figyelte a homokozóban játszó gyerekeket. Elábrándozott milyen jó lesz, ha már az övé is ott fog játszani. Észre sem vette a mellé ülő férfit. Csak amikor az megszólalt.
– Mikorra várja a babát? - kérdezte.
Zsóka összerezzent, de mivel látta sokan vannak a téren, bátran felelt. Szó szót követett. Hazafelé már együtt mentek. A férfi kedves, udvarias volt. A maga módján udvarolgatott is a láthatóan unatkozó kismamának. Zsóka örült az új barátnak… már alig várta a másnapot, hogy újra találkozzanak. Egyre több időt töltöttek egymás társaságában. Már el sem tudta képzelni, hogy ne lássa Miklóst.
Egy ilyen délelőtt hűvösebbre fordult az idő. Mivel Zsóka félt, hogy megfázik, felhívta Miklóst egy kávéra. Miklós örömmel fogadta el a meghívást. Felérkezve Zsóka odatette a kávét, s leültek a nappaliban. A beszélgetés nehezebben indult, mint a parkban, de mire a kávé kész lett, már oldott lett a légkör. Nevetgélve szürcsölgették a finom feketét, közben beszélgettek. Miklós, mint aki észre sem veszi, átölelte Zsóka vállát. Ő kicsit megrezzent, de olyan jó érzés volt. Így nem húzódott el. A férfi ezt biztatásnak vette és megcsókolta a nem is tiltakozó asszonyt, majd felállt az ajtóhoz lépet s kulcsra zárta. Zsóka ekkor már tudta mi következik, de nem tiltakozott. Heves aktus lett a dologból. Most érezte először, hogy nem félti a babát az aktus közben. Eszébe sem jutott terhessége, csak az érzelmei irányították. Így ment ez nap, mint nap.
Eljött a szülés ideje. Ők csak egymásnak éltek, s nem figyelték a szálló időt. Egyik délelőtt szeretkezés után Zsóka hasító fájdalmat érzett a derekában. Majd újabb fájdalom hullámok csaptak le rá. Ekkor eszmélt rá, szülni fog. Most mi legyen? A terv papás szülés… de nincs itt az apa. Helyette a szertő tartja a már erősen görcsölő nőt. Nincs mese, hívni kell a mentőt, ami hamar meg is érkezett.
Anyuka a kocsiban, s mivel a mentősök Miklóst hitték az apának, őt is betuszkolták a mentőautóba. A közben értesített fogadott orvos felhívta Pétert. Jöjjön, mert beindult a szülés. Péter lélekszakadva rohant a kórházba. Ám a szülőszoba ajtajában meglepetés érte. A kisleánya megszületett, s egy idegen férfi tartja a karjában. Előbb azt hitte eltévesztette a szobát, de az ágyon Zsóka feküdt sápadt arccal. De ki az a férfi, aki az ő gyermekét tartja, aki helyette volt ott a szülésnél?
Mindenki és minden felfordult. Már senki nem értett semmit, csak a két ember, aki a főszereplője volt e kis színjátéknak. De ők hallgattak. Miklós letette a gyermeket, levette a köpenyt s kiment a szobából. A semmit nem értő Péter csak állt, nézte feleségét, gyermekét, majd megfordult s ő is elhagyta a szobát.
Zsóka magára maradt. Kivitték a szobájába a babával együtt, de hiába teltek a napok senki nem jött megnézni őket. Orvosa már hazaengedte a gyereket és őt is. Menni kell. Telefonált anyjának, aki értük ment a kórházba. Útközben tudta meg a részleteket Zsókától. Ámulva nézett leányára majd a babára. Szólni már nem volt idő, megérkeztek a házuk elé.
Odabent néma csend fogadta őket. Bementek a babaszobába, elhelyezték a kicsit. Ekkor nyílott a kinti ajtó, s Péter jelent meg. Ő már mindent tudott. A szomszédok elmondták a több hónapos románcot Zsóka és Miklós között. Zsóka felállt, Péterhez indult, ám ő csak a kezében tartott papír köteget nyújtotta át. Odament a kiságyban fekvő babához, ölébe vette megpuszilta, majd az anyósához fordulva így szólt.
- Elindítottam az apasági vizsgálatot. Ha Virág az enyém elviszem. Zsókának itt a játékszere… nincs szüksége az én gyerekemre.
1209
angyalka - 2013. április 04. 10:26:31

Kedves tollforgató!
Tetszett történeted, akár igaz valóságnak is vehető..az én ismeretségi körömben volt ilyen példa ..
szeretettel
Rozálka

1543
Mab Tee - 2013. április 03. 14:55:57

A kilenc tollforgató közül (a sajátomra nem szavazok), a tiéd tetszett a legjobban.
Aprócska hibákat találtam.
A szavazatom a tiéd.

Üdv: Mab Tee

547
Frady Endre - 2013. április 03. 10:51:44

Hátborzongató, hogy akár meg is történhet... Fájóan valós.
Gratulálok!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.