Szusi: Ébresztő (2013. július)
Panka nagyon édes, kicsi lányka. Nagy barna szemekkel és tündéri pofikával. Azzal, a „félre népség, itt a szépség” természettel, ami a környezetében lévő felnőtteket folytonosan lenyűgözi.
Imád énekelni és a legváratlanabb pillanatban zendít rá arra a nótára, ami éppen akkor az eszébe jut.
A legnagyobb megrökönyödést az a produkciója keltette, mellyel reggel hét óra körül, a Metro, még félig alvó, utasait lepte meg.
Nagy volt a csend, csak az álmosító kattogás és egy-egy köhhintés jutott el, a félig lezárt szemhéjú, le-lecsukló fejű, vagy a kapaszkodón „lógva” szunyókálni próbálkozó utazóközönséghez.
Panka gondolt egyet, kihúzta magát az ülésen, lábacskáit előrenyújtotta, körbepillantott, majd, egy nagy levegővétel után, hatalmas hangerővel rázendített az Internacionáléra.
- Fölföl, ti rabjai a földnek, fölföl, te éhes projetár…..

Szinte egyszerre nyíltak ki a szemek. Először kissé morcosan, aztán többségükön elhatalmasodott a mosolygás.
- Ez a harc lesz a véső, csahak össefogni háááááát, és nemzetközivéhéhéhé lessssz, hol napra a viláááááháááhááááááágg!!!!!
Panka, kitartotta az utolsó hangot és, mint ki jól végezte dolgát, elégedetten hátradőlt.
A projetárok felébredtek.
- Holnap, a… hovámészte kinyujacskát fogom – vetítette előre, másnapi ébresztőjét, Panka.
„Hm. A Himnusznál, ez jobb ötlet.” - gondolta az anyuka, aki a produkció közben, folyvást a vészfék gombját fixírozta, de most Ő is elmosolyodott a gondolatra, mert elképzelte, hogy a holnapi szerelvény miként futna be a Deák térre, vigyázzban álló utasokkal, ha Panka, nem a kisnyulacskát választja.
2274
szusi - 2013. augusztus 16. 10:44:35

Joli, nagyon örülök, hogy felvidultál. Bárcsak több vidám írás születne...

839
dominjoli - 2013. augusztus 14. 15:57:43

Kedves Szusi!
Egy év is eltelt, és nem jöttem a Magazinunkba, nem is küldtem irásaimat. Most egy-két hete újra itt vagyok, és hát másodiknak a te irásod következett olvasásra.
Szeret engem az angyalom, hogy ilyen kedves, jól megirt történet került elém.
Köszönöm, hogy felviditottál
Jolán

2274
szusi - 2013. július 07. 19:55:37

Judit, elég meglepő volt. A szövegből valószínűleg egy árva szót sem értett, a dallam viszont majdnem tökéletesre sikeredett.Kis idő múlva, fel is vették a Magyar Rádió Gyerekkórusába...Grin

686
T Pandur Judit - 2013. július 04. 23:51:21

Kedves Szusi!
Tapasztalatból tudom, hogy a metro milyen remek hely egy kicsinek a kibontakozásra. Nem annyira zajos, mint a busz meg a villamos, nem is áll meg olyan gyakran, nagyobb a csend, a nyugalom. Az én csemetém is tudott olyan produkciót leadni oviból jövet, hogy azt hittem soha nem érünk a következő megállóba, hogy kimenekülhessek a harsányan nevető, remekül szórakozó tömegből az én kis négyévesemmel. A történet elég pikáns, majd megírom privátban. Még pikánsabb, mint a kapitalizmus ájult imádata idején az Internacionálét énekelni...

Judit

2274
szusi - 2013. július 04. 18:26:55

Laura, Panka már nagyon régen volt kislány, és anno, számtalan ilyen cukiságot elkövetett...SurprisedGrin
Az írás megjelent a Holnap Magazin 2011/11. számában, mert, bár akkor is pályázni szerettem volna vele, de megtetszett a szerkesztőnek is, és elvitte a magazinba. Most azért tettem ide is fel, hogy azok is elolvashassák, akik akkor nem olvashatták.

2274
szusi - 2013. július 04. 18:17:01

Köszönöm Andrea.Grin

1414
Trauzal Andrea - 2013. július 03. 12:58:56

Kedves Szusi!

Végtelenül aranyos történet, jót mosolyogtam rajta. Panka tündéri kislány lehet, bár nem tudom, hasonló helyzetben hogyan reagálnék, ha az én kislányom tartana ilyen ébresztőt. Smile

Üdv, Laura

1543
Mab Tee - 2013. július 03. 10:13:34

Szusikám!
Értékelem a fenti művedet. Rád szavazok.
Üdv:
Mab Tee

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.