Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Szepessy Gábor (Frady Endre): Karácsonyi történet
Abcúg Andersen, avagy miért kell nekem minden Karácsonykor bőgni a megfagyott kis gyufaárus lány horrorisztikus történetén?! 118 éven aluliak csak szülői felügyelet mellett olvashatják! Gyenge idegzetűek még úgy sem!

A zabos lótekintetű Brusznyák Lajos tömbházmester izzadtan lapátolta a ház elől az éjszaka lehullott töméntelen mennyiségű havat. Egyáltalán nem volt ünnepi hangulatban.
- Utálom a fehér karácsonyt! – mondta és a hóba köpött. Sóhajtva folytatta a munkáját, amikor a lapát megakadt egy kisebb hóbuckában. A házmester nyögve nekifeszült és kifordított valamit a hó alól. Jó ürügyet szolgáltatott a pihenésre, hogy megnézze, mi az. Hamarosan rájött, hogy csak egy megfagyott kis gyufaárus lányt temetett be a hó.
- A héten már a nyolcadik! – dühöngött – Vihetem a szelektívbe!
Az utca végén, a Viharr Kálmán téren kupacokba gyűjtötték a Karácsonykor megfagyott könnyfakasztó mesehősöket. A zabos lótekintetű tömbházmester, vállán a megfagyott kis gyufaárus lánnyal elballagott a „tufaárus fiúk”, a „jószívű árvák” és a „mindenüket szétosztók” táblák előtt és megkereste a „kis gyufaárus lányok” feliratot. A kupac előtt már várta az átvevő.
- Jó reggelt Lajos bá’! Kapás van?
- Kapás! A héten már a nyolcadik! Ezek a kis gyufaárus lányok korán fagynak!
- Ja! Amióta az a kegyetlen Andersen cég kihajtja őket a termékmintákkal, folyton itt kötnek ki.
- Hát, nem szeretnék Andersen-féle kis gyufaárus lány lenni! Az biztos karácsonyi fagyhalál! Én meg áshatom ki őket a hó alól! Na, megyek vissza dolgozni!
- Boldog Karácsonyt, Lajos bá’!
- Gúnyolódsz?! Szétüsselek ezzel a lapáttal?!
- Mi van, öreg?! Agyára ment az örömünnep?!
Szó szót követett és a zabos lótekintetű Brusznyák Lajos tömbházmester súlyos lapátjával nagyon ellátta a fagyott kis gyufaárus lány átvevő fiatal nyikhaj baját.
- Na, lesz mit mesélnem ma este az unokáknak! – gondolta elégedetten a verekedéstől felvillanyozódott tömbházmester és már nem is volt zabos a lótekintete.
Hát ezt okozza a szeretet ünnepe!

http://fradyendre.blogspot.hu/2013/12/karacsonyi-tortenet.html
547
Frady Endre - 2014. január 01. 21:17:27

Kösszy Rózsa és Viola daragaja! Smile
Elegem volt a karácsonyi nyavalygásból és ezt némi túlzással gondoltam kifejezni... Smile
BÚÉK! Smile

3933
vadvirag47 - 2014. január 01. 18:54:04

Endre!Tetszik, amit írsz, a stílus, a finom, fanyar irónia. Ha épp nem vidám a történet, a meseszövésed mindig okot ad nevetésre, és ez jó.
Gratulálok. V.V.RózsaConfused

277
farkas viola - 2013. december 24. 09:21:30

Szepy Drága!
Hát nem lettem vidámabb. Lehet, hogy nekem is ez lesz a sorsom, csak nálam a kitartó fogfájás miatt. Ti azért csak legyetek boldogok és szép ünnepet kívánok: Viola Heart

547
Frady Endre - 2013. december 20. 14:30:07

Köszönöm Hűséges Őrkutya! Smile
Én jobban szeretem, ha a gyufaárus lányok nem megfagynak, hanem meggazdagszanak. Ebben a szellemben is írtam már happy end-es verziót:
http://fradyendre...-lany.html
Boldog Karácsonyt! Smile
Szepy Smile

2603
orkutya - 2013. december 20. 14:06:07

Endrém! Nagy vagy, mint mindig! Kellemes, fagyott gyufaárus lány mentes, karácsonyi ünnepeket! Tibor Cool

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.