Cs. Nagy László: Sópiramis 9
Az " Egyes riasztás. Ötös kód! " a legmagasabb fokú biztonsági intézkedés volt a WWCo.-n belül. A közvetlen vonal azonnal riasztotta a Nemzetközi Központot. A biztonsági labor külön kommunikációs rendszerén az űrállomásra is rögtön kifutott a kód és a Nemzetközi Igazgatóság riasztotta az Űrvédelmi Parancsnokságot is. Itt azonnali intézkedések léptek életbe. A katonai műholdak rögtön pályamódosítási utasításokat kaptak s a rajtuk elhelyezett lézerágyúk kereső rendszere - a sarki űrállomás körüli terület védelmére - pásztázni kezdte a végtelent, készen arra, hogy automatikusan tüzet nyissanak minden, azonosító jelet nem sugárzó objektumra.


A LUX űrállomáson Lin és Rob éppen a napi biológiai kísérletekkel voltak elfoglalva, mikor befutott a riasztás.
- A rohadt életbe ! A rohadt életbe ! - szitkozódott Lin, ahogy a monitoron lefutott a kód. A rövid döbbenet után azonnal bekapcsolta a külön erre a célra rendszeresített kommunikációs csatornát és bejelentkezett.
- Földi központ, itt LUX - bázis, itt LUX - bázis, kérem a kód visszaigazolását !
- Kód megerősítve ! - hangzott a kapcsolat másik végéről Henriksen hangja, de ebben a pillanatban megszakadt az összeköttetés és a rendszer néma maradt.
Izgatott kapkodással próbálták a kapcsolatot helyreállítani, de jó pár sikertelen kísérlet után csak feszült idegességgel bámultak egymásra és várták mi fog történni. Bár kissé egyhangú és unalmas volt munkájuk az űrállomáson, ekkora változatosságot mégsem óhajtott egyikük sem.
- A rohadt életbe, ha most elszúrnak valamit ott lenn, a lézerek kissé átszabják az állomás fazonját ! Nem valami megnyugtató, ha ezek a kis zseblámpák - a lézerágyúkra értette - az ember pofájába világítanak!
- Lin,........................még semmit nem tudunk! Tedd takarékra magad!
Rob először használt ilyen ingerült hangot társával szemben, bár ez némiképp érthető volt, hisz a kód valóban több volt mint apró kellemetlenség.

Ezalatt Henriksen mikrofonjában megszólalt a már ismert hang :-............ Gratulálok ! Tudtam, hogy nem szabad önt alábecsülnöm, de ne bízza el magát, ez is csak a teszt része volt. Így megkönnyíti a további lépéseimet. Előre tudtam, hogy eddig már felfedezte a szökőkutat, gondoltam, ha rájön, elég okos lehet, hogy megnehezítse a dolgomat. Ha nem fedezi fel, nem ellenfél a számomra. Most már tudom kivel állok szemben és ez mindenképpen megnyugtató. Különben nyugodtan kapcsolja be a készülékét, úgy legalább beszélgethetünk, de ne fáradjon a kis felvevőjével, több információt nem fog találni az elemzések során. Tudja, hogy nem hibázok, ha csak nem szándékosan teszem. Ez már élő kapcsolat, míg az eddigi, ahogy ki is derítette, felvétel volt és csak arra szolgált, hogy tisztában legyek az ellenfelem felkészültségével. Mert ugye Ön az ellenfelem, és kár lenne azzal fáradoznom, hogy meggyőzzem, álljon az én oldalamra ?
- Kosinszky, maga egy patkány! Okos ugyan, de mégis csak egy patkány ! Meg kell mondanom, az szolgál a legnagyobb örömömre, hogy nem kell uramnak szólítanom!
-.......... Henriksen, ne hagyja, hogy az érzelmei irányítsák, mert ezzel csak növeli az amúgy is megnyugtató előnyömet! Hallgassa meg inkább az ajánlatomat! El sem tudja képzelni a hatalmat és a pénzt amit tőlem kaphat, ha hajlandó a segítségemre lenni. Szükségem van egy ilyen emberre, hogy megvalósíthassam a céljaimat! Mit szól hozzá?
- Mondtam már, hogy maga egy patkány és én nem szoktam patkányokkal alkudozni !
-........... Magával, vagy maga nélkül, nekem mindegy, de az utóbbi önnek okoz majd rengeteg kellemetlenséget. Jobb ha belátja, nem csak magát, de az egész emberiséget módomban áll elpusztítani, csak akarnom kell! De nem akarom. Egyenlőre nem és ne akarja, hogy bemutatót tartsak. Ha mégis meggondolná magát az ajánlatommal kapcsolatban, majd jelentkezem. Addig is, kérem intézze el nekem a következőket. A holnapután induló teherűrhajón készítsék elő két emberemnek az utazást és minden trükk nélkül tegyék lehetővé, hogy feljussanak a Lux -ra! Ha nem hajlandók teljesíteni a kérésemet, hosszú időre, akár örökre megbéníthatom a vízkitermelést és ez még csak az enyhébb büntetés! Egy világ méretű "ivóvízlázadás" senkinek sem használ. Remélem józanul átgondolják a tennivalókat és úgy is cselekszenek. Ha minden simán megy, majd jelentkezem, de meg ne próbáljon átverni, mert azt egy világ bánná!..........Ja, és a két űrhajósuk addig is a túszom marad, amíg rendeződnek a dolgok!
Halk sercenéssel vége szakadt a beszélgetésnek. A laborban Dave rögtön egy újabb másolatot készített a felvételről, hisz természetesen mindent rögzített. A lemez eredetije ismét csak a zsebébe vándorolt. - Egy újabb darab a házi gyűjteménybe - gondolta - De most teljesen indokolt az óvatosság.
Ahogy kattant mögötte a laborajtó zárja, egyre csak az járt az eszében, vajon milyen rendszert épített ki Kosinszky az igazgatóság tudta nélkül és mindez miképpen maradhatott titokban ? Amikor elnyerte a beosztást, mindent ellenőriztetett és meg volt győződve arról, hogy semmi nem kerülte el a figyelmét. Ismert minden lehetséges és létező berendezést, ami ilyen esetekhez használatos, de semmi rendellenességre utaló nyom nem árulkodott arról, hogy valamit beépítettek volna a szerelések alkalmával. Mosolygott magában mikor arra gondolt, hogy valaha milyen egyszerűen meg lehetett keresni a lehallgató, vagy zavaró készülékeket és az jutott az eszébe, amit az apja szokott mondani:- Fiam, a világ változik, minden fejlődik, de az emberek nem változnak!
Próbált rájönni, vajon milyen logika alapján építette fel Kosinszky a rendszert, mert érezte, ha rátalál a logika fonalára, el fog jutni a megoldáshoz is. Magában mindig is hiú embernek tartotta a főnökét. Az ilyen ember pedig nehezen viseli el, ha nem fitogtathatja a tudását. Jeleket hagy maga után, hogy felismerhessék a keze munkáját és kellően értékeljék zsenialitását. Tehát kell lenni valami árulkodó nyomnak, csak meg kell találni és levonni a helyes következtetést. Kosinszky van olyan ravasz, hogy amit keresni kell az itt van a szemem előtt és minél később találom meg, ő annál jobban mulat és annál jobban hizlalja önelégültségét. Alábecsülni azonban nagy hiba volna, ezt az eddigiek is bizonyítják. Először is meg kell keresni a hang forrását, az biztosan elvezet valamilyen értékelhető nyomhoz. Biztos, hogy az audiorendszerben van a fonal kezdete s ha ezt megtalálom, fel tudom göngyölíteni az egész Kosinszky - gombolyagot.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.