Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Lovas József Pál: Új évre ébredtem - Harmadik történet (2016. január)
Vidáman

Új évre ébredtem. Igen. Szép, napsütéses, új esztendőre. Nem, most véletlenül sem panaszkodni akarok arról, hogy milyen gyorsan elszállt a régi. Ami sajnos igaz, de ne búslakodjunk miatta. Inkább örvendjünk, mert itt van az új. És az új kezdetben mindig hoz valami reménykeltőt.
Mint például az első munkanap. Nem mondom, hogy nagyon vártuk, de eljött. Jókedvvel, vidáman lépek fel az autóbuszra, korábban érkezem, nem az utolsó pillanatban, kifulladva, lógó nyelvvel, mint az óévben gyakran tettem. A sofőr kedvesen rám mosolyog, egy kicsit ő is csodálkozik a fürgeségemen; nem baj, gondolja magában, most az egyszer az órámhoz startolunk el, te hálátlan utas, bezzeg máskor olyan pontosan érkezel, hogy hozzád igazodva indítom az autóbuszt. De ma!...
Úgy látszik, ma jó napom lesz. Udvariasan fogadom és viszonzom a jókívánságokat, B.Ú.É.K! B.Ú.É.K! B.Ú.É.K mindannyiunknak! És parolázunk.
Ma mindenki jókedvű. Vidám. Még a faarcú Kovács is az, aki pedig éveken át fáradtan, porba sújtva utazott velünk. Most ő is mosolyog, nevet. Hát igen, a faarcú Kovács idén nyugdíjba megy.
Barátom, a nőtlen osztályvezető hevesen integet felém. Melléülök. Látom az arcán, nagy elhatározás előtt áll.
– Tán csak nem jegyezted el magad a titkárnőddel szilveszterkor? – kérdezem.
– Ó, dehogyis – tiltakozik nagy hevesen.
Azonnal kapcsolok. Eljegyzés nem volt, a jó barát csupáncsak fogadalmat tett, miszerint 2016-ban nem csalja meg azt a szép szőke leányzót senkivel. Mert hát az újesztendő küszöbén az ember nagy elhatározásokra képes. Fogadalmat tesz, egészen kicsiket és nagyokat, könnyen teljesíthetőket és teljesíthetetleneket. És természetesen kér. Kér az újévtől, fohászkodik, hogy az újévben így, az újévben úgy, legyen ez, vagy legyen az. Mellesleg a barátom elhatározása nem lep meg. Már nem az első alkalom ez nála. Az a kis szőke titkárnő pedig – igaz, okkal – nagyon féltékeny.
És a szeplős Csornyai? Ő vajon mit remél az új esztendőtől? Különös egy figura ez az ember. Ő bizonyára a főnökétől szeretne megszabadulni 2016-ban, mivel szerinte az egy nagy disznó. No, de mi, naponta ingázók ezt valahogyan nem is bánnánk, hiszen akkor a szeplős Csornyaival más egyébről is el lehetne beszélgetni olykor a cégüknél meglévő tarthatatlan munkahelyi légkör helyett.
És itt van a szép Éva! No, igen, a szép Éva úgy látszik elhatározta, hogy ebben az évben férjhez megy. Hogy miből gondolom mindezt? Abból a finom jelzésből, amit az imént kaptam tőle: nagyon készségesen fogadta a köszönésemet. Kedvesen rám mosolygott, még bólintott is hozzá. Lehetséges, hogy a szép Éva egy hűséges férjet vár 2016-tól?
Azért olykor csodálatosan összejönnek a dolgok. Barátom, a nőtlen osztályvezető szerint ebben az évben feltétlenül meg kellene nősülnöm.
No, de Új Esztendő! Hát kértem én tőled ilyesmit!
3313
paltetel - 2016. január 15. 17:10:03

Kedves Tollforgató!

Ami azt illeti, hősöd miért nem nősülhetne még akkor is, ha nem kérte. Az utolsó mondat végére még elmenne egy "?" -jel is.

Tetszett gondolat meneted (látom gondolatban a férfiak is tudnak "kajánkodni".

Teljesüljön mindenkinek az újévi kívánságaSmile

B.Ú.É.K !
Üdv. Etel

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.