Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kila Eszter: ÁLMOK KÖZÖTT ÉLVE
Hazugságban ringatott manipulált képek. A képzeletben vannak szenvedélyek és szenvedések. Egy olyan világban élni, mit áthat a valótlan. Beleélni magunkat egy téves eszmébe és a végén csalódni az igaz énben. El kell fogadni azt, amit ad az élet, és ki kell hozni belőle a legjobbat.

Már egy ideje boldog vagyok és elégedett azzal, ami körülvesz, mert felismertem és egyben beismertem azt, hogy ennél sokkal rosszabb is lehetne. Ez nem a világ vége, hanem egy új kezdete. Persze tudom sokszor mondtam már, új kezdet, szebb élet, jobb jövő, de nem megy csak úgy egyről a kettőre. Én próbálok minden tőlem telhetőt megtenni, de nem olyan egyszerű, mint leírni ezeket a szavakat, főleg nem úgy, hogy az ember gondolatai folyton más felé kacsingatnak. Rá akarok jönni, hogy mi a célom ebben a világban, és hogy miért pont ide sodort a szél. Minden okkal történik! Ezzel hitegetik magukat azok, akiknek valami nem sikerült az életben. Tudom, hogy ez butaság, de mégis megnyugvást ad másban keresni a hibát és nem saját magunkban, csak azért, hogy megőrizzük a nem létező méltóságunkat és azt az aprócska kis hitet, mit napról-napra egyre jobban lekoptatunk. A sors akarta így?!

Semmirekellőnek érzem magam néha, hiába mutatom a külvilágnak az olcsó látszatot… persze minden rendben. Mindenki ezt mondja, mert inkább nem is beszélünk a problémáinkról, csak hogy erősnek tudjunk látszódni és sebezhetetlennek. Csak ülök a buszon és bámulok kifelé az ablakon, hallgatom a zenéket a telefonon. Elvonulok a világ elől a sajátomba, mert ott minden szebb. Eltervezem előre e jövőt, hogy holnaptól minden más lesz, hogy változtatok, új ember leszek. A belső hangok csak jönnek-jönnek és kezdem azt hinni megőrültem. Azon kapom magam, hogy magamban beszélek az utcán és közben mosolygok, mert nem érdekelnek a furán fürkésző szempárok. Boldoggá tesznek a saját magam által generált álomképek. Nem akarok visszakerülni a valóságba. Ott semmi sem olyan, mint ahogy én azt magamnak látom. Minden olyan szürke és sivár…minden olyan hétköznapi.

Az ábrándozással csak az időmet vesztegetem, hiszen rengeteg órán át tudok csak úgy bambulni bele a világba, de azzal se én, se a környezetem nem lesz több. Azok a világmegváltó tervek, amiket szövögetek, mikből úgyse lesz soha semmi, de ha már egyszer álmodok, akkor azt nagyba teszem. Azok az elképzelt beszélgetések, melyek úgyse fognak megtörténni, azok a csavaros szavak, melyeket úgysincs bátorságom kimondani. Az elképzelt ideál, melyet úgyse kapok meg. A tökéletes személy, aki nem is létezik, de persze kínoznom kell magam azzal, hogy eltervezem, milyen lenne ha… Néha beleőrülök a saját képzeletembe. Aztán egyszer csak feleszmélek, hogy már rég aludnom kellene, de még nem tudok. Nem engednek a gondolataim, nem hagyják, hogy pihenjek, de mégis frissen és üdén ébredek?! Teljesen megváltoztat, tönkretesz.

Mintha két énem lenne, csak az egyik láthatatlan és gondtalan. A kettő csak akkor találkozik, mikor elmosolyodok azon, amit elképzelek, vagy éppen könnyeket ejtek akaratlan. Fáj a tudat, hogy jobb is lehetnék, hogy sokkal többet tehetnék a világért és önmagamért, de mégsem teszem, mert valahogy mégis jó ez így nekem. Telnek az órák, a hetek, a hónapok és nem tudom feledni a valótlan képeket. Behálóztak és kelepcében tartanak. Nincs menekvés, amíg nem lesz szebb az élet a hamisnál.
Ilyen érzést keltenek bennem A lírikus epilógja ezen sorai is :
„Én maradok: magam számára börtön,
mert én vagyok az alany és a tárgy,
jaj én vagyok az ómega s az alfa.”
4465
Janna - 2016. július 24. 09:52:03

"Hiába fürösztöd önmagadban, Csak másban moshatod meg arcodat."
József Attila - Nem én kiáltok

Kívánom, hogy a nem tökéletes személy - aktív társad legyen - és nemesítsétek, erősítsétek egymást. Rose

5396
Kitti - 2016. március 12. 17:11:12

Kedves Eszter!

Úgy látom egy filozófus hajlamaival megáldott gondolkodó vagy. .) Remélem nem keserítelek el, ha azt mondom, mindenkinek több énje létezik. Hogy mikor, melyik van előtérben, az attól is függ, ki van mellette. Smile Vannak emberek, akik a legjobb tulajdonságainkat képesek előcsalogatni belőlünk és vannak olyanok, akik a végtelenül rosszat. Aztán persze a szürke hétköznapokban azok, akik gyakorlatilag semmiféle hatással nincsenek ránk, se érzelmileg, sem szellemileg és persze attól még a gyakorlati életben lehetséges velük kontaktus.
Van egy mondat az írásodban ( jaj, több is, de ezt fontosnak tartom) ami akkora csúsztatás, hogy "író ember" ilyet nem tehet. Smile
Íme: " ... Tudom, hogy ez butaság, de mégis megnyugvást ad másban keresni a hibát és nem saját magunkban, "...
Nem, megnyugvást nem adhat. Muszáj mindig és elsőként önmagunkba fordulni. Látom, te meg is teszed. Smile De a hibát is fel kell fedezni - és el is kell ismerni - ahhoz, hogy az életünk ne forduljon fejjel lefelé.
Babits idézeted, amivel zársz, nagyon illik a novellád végére.
Tudd, hogy belőled indul minden és hozzád is érkezik!!
( A sorrend nem felcserélhető)
Szeretettel olvastam töprengéseidet, és szívesen olvasnám máskor is.
Gratulálok!
Kit

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.