Tóth Sarolta: Célkeresztben a nyugdíjasok - vélemény
Célkeresztben a nyugdíjasok

A zaklatás rafinált formája a nyugdíjasok telefonos hívogatása különféle egészségügyi programokra, melyek a korábban betiltott árubemutatókkal vannak összekapcsolva. A hosszú, unalmas előadások, némi vizsgálatszerű szertartások után kerül sor a borsos áron kínált "mindenféle betegséget gyógyító" eszközök erőszakos kínálatára. A gyógyulni vágyó kis öregektől kicsalják havi nyugdíjuk többszörösét akár 24 havi hitelre.
A csodaszerkezetekről többnyire kiderül, hogy semmit nem gyógyítanak, és a merészebb megcsalt vevők feljelentést tesznek, de ennek nincs eredménye, hiszen megvásárolta, "nem kényszerítették". A sok panasz miatt az ilyen árubemutatókat betiltották, de a pénzéhes egészségügyi csaló kft. új módszert vetett be. Íme, saját tapasztalatom igaz, friss története.
- Vezetékes telefonomon kedves női hang keresett azzal az üzenettel, hogy mivel helyesen válaszoltam egy véleménykutató kérdésükre, ajándékot kapok. Pontos idő megjelölésével egy másik hölgy érkezett, bemutatkozott és valóban hozott egy csomagot, amelyből a - mint később kiderült- az "ajándékom" került elő. Egy csuklóra helyezhető, karóraszerű műszer, amely kellő beállítás után megjavítja lassú vérkeringésemet, neuropátiás lábamat, minden a szervezetemben bujkáló gyulladásomat megszünteti, erősíti immunrendszeremet és tartós használat után minden gyógyszerem szedését feleslegessé teszi.
- A terápiát ki is próbálta rajtam. Csuklómra csatolta a kis karkötőt, majd folyamatosan magyarázta, mennyire jól járok, ha azonnal kifizetem - kedvezményesen, készpénzben - a "műszerke" akciós kettőszáz-ötvenezer forintos árát. Mivel a tízperces kezeléstől már érezhetően rosszul éreztem magam - felment a vérnyomásom - a műszer vételárának hallatán majdnem elájultam. Ki kellett volna zavarnom, de udvariasan elutasítottam azzal, hogy majd a családban megbeszéljük, megvásároljuk-e az eszközt. Ekkor egy másikat is ajánlott, ami fájdalomcsillapításra kiváló, és a vételára ugyanennyi, vagyis kettőszáz-ötvenezer forint, amit majd néhány nap múlva elhoz és kezeli vele lábam szinte tűrhetetlen fájdalmát. Ekkor elszakadt a cérna bennünk, és elhárítottuk fáradozását.
- Lányom, aki vállalkozó, utána nézett a cégnek és kiderítette eredetét, éves jövedelmét, termékeinek árszintjét, azok hatástalanságát és az ezzel kapcsolatos panaszokat. Így tudomásunkra jutott, hogy az anyacéggel már - sajnos - voltak hasonlóan kellemetlen, de ennyire nem drágán vásárolt tapasztalataink, - akik címünket, telefonszámunkat, életkorunkat ismerték és tovább adták a tőlük kivált új céget alapító, nevet változtató kft-nek. Most megmenekültünk a zsarolástól.
A szélhámos csalók mindig kedves, érdeklődő emberek, ezért veszélyesek - ezek az ügynökök is közéjük tartoznak. Vigyázzatok nyugdíjasok!
5481
kissbea777 - 2016. május 14. 22:48:43

Néha annyira meggyőzőek, hogy a fiatalok is bedőlnek. De ha nem is hisznek nekik, minden esetre nehéz megszabadulni tőlük. Én álláskeresés közben bukkantam több ilyen cégre, de amikor már ott vagyunk, késő bánat, végig kell hallgatni, előbb szabadulunk... Mondanom sem kell, hogy alig lehetett levakarni őket magamról, még később is állandóan hívogattak.

3177
mamuszka - 2016. május 13. 18:22:01

Kitti kedves!

Sok a csaló, de főleg egészségügyi témában pécéznek ki betegnek nyilván tartott személyeket,
érdemes már a telefont gorombán elutasítani.
Sajnos, engem már rászedtek korábban, jóhiszemű és beteg vagyok, de már okultam -saját káromon, most másokat is figyelmeztetek.
üdv. mamuszkaSmile

5396
Kitti - 2016. május 13. 14:41:34

Hűha! Erre felé nem járnak ilyen szélhámosok. De ha hívna egy is, már telón elhajtanám, biztosan. Smile
Üdv.
Kit

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.