Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Winczheim Tibor: ELRABOLVA
2016. 06. 26.-án elrabolták Bernie Ecclestone anyósát Brazíliában

Sem az F1-főnök Bernie Ecclestone, sem a közelgő riói olimpia szempontjából nem jó hír, hogy elrabolták Ecclestone anyósát, akiért 36,5 millió dollárt követelnek.

Ecclestone harmadik feleségének, Fabiana Flosinak anyját még pénteken, São Paulo Interlagos negyedéből rabolták el. Itt van a brazilok F1-pályája is, és bár a környék viszonylag biztonságos, középosztálybeli negyed, még az F1-csapatok is jelöletlen autókkal, néha golyóálló mellényekben utaznak. Jenson Buttont 2010-ben meg is támadták itt.
Az Aparecida Schunckért követelt 36,5 millió dollár (120 millió brazil reál) az ország történetének legmagasabb váltságdíja.
Nem ez az első eset, hogy Ecclestone egy rokona veszélybe került, 2012-ben egy fogtechnikust ítéltek el, miután az megpróbálta elrabolni az F1-főnök lányát, de sikertelenül járt. A férfit 5 év börtönre ítélték.
A Forbes nagyjából 3,1 milliárd dollárra becsli Ecclestone vagyonát – tudhattuk meg az internetről.
Sajtóhírek szerint a 67 éves Aparecida Schunk pénteken tűnt el Sao Paulóból. Az emberrablók később jelentkeztek, az M4 Sport a Veja című brazil lapra hivatkozva azt írja, hogy 120 millió realt, azaz 33,4 millió eurót követelnek az F1 első emberétől.
A család egyelőre nem kívánta kommentálni az esetet. Ecclestone egyébként 2009-ben ismerte meg a nála 42 évvel fiatalabb Fabiana Flosit, aki akkor még a Brazil Nagydíjt szervező cégnél dolgozott. Három évre rá összeházasodtak. A feleség és a most elrabolt anyós továbbra is Interlagosban, Sao Paulo egyik zömében középosztálybeliek által lakott városrészében élt.
Az országban rendkívül gyakori az emberrablás, annak is főleg az „expressz” formája, amikor az áldozatot a legközelebbi bankautomatáig hurcolják, hogy ott rögtön ő adhassa át a váltságdíjat. A csúcsot 2002-ben érte el az ilyen típusú bűncselekmények száma, amikor csak Sao Paulóban 321 emberrablást jelentettek.
A száguldó cirkusz vezetését évtizedekkel ezelőtt átvevő, a főképp a közvetítési jogok eladásából meggazdagodó Ecclestone vagyonát 3,1 milliárd dollárra taksálja a Forbes magazin – tudhattuk meg a Magyar Hírlapból.
ENNYI MINDENT TUDUNK MÁR. DE AMIT RAJTAM KÍVÜL SENKI SEM TUDOTT EDDIG, AZT MOST KÖZRE ADOM. NEM 120 MILLIÓ REAL-ÉRT, HANEM INGYEN!
- Halló! Eccleston úr?
- Igen! Mit óhajt!
- Tiszteletem! Itt Alvaro Bertuccio Acapello
- És? Mi a francnak zavar engem a délutáni sziesztámban? Nem veszek semmit, nem utazom sehová, ebben az időben autógrammot sem adok, és nem érdekelnek a paparazzik sem!
- Miféle paparazzikról hablatyol jó uram?
- Azokról a fatökű senkiházi parasztokról, akik látták a nejemet itt, meg ott monokiniben, vagy éppen pucéron, és sok millió dollárért nem jelentetik meg a fényképét a különböző, alacsony színvonalú, gagyi bulvár lapokban! Úgy, hogy nem érdekel, ki, milyen fotót készített a nejemről, hagyjanak békén vele!
- De én az anyósa miatt hívtam!...
- Ő sem érdekel. Lehet, hogy egy kicsit perverzül hangzik, de ha őt kapták le mezítelenül, nem lesz olyan szennylap, amelyik lehozná a rusnya testét!...
- Nem erről lenne szó!
- Hanem?
- Nem fotóztuk le! Elraboltuk!
- Kicsodát?
- Aparecidát, a harmadik anyósát!
- Most szórakozik velem?
- Miért tenném?
- Mert most sziesztázom! Ilyenkor még elrablások meghallgatására sem érek rá!
- Fura egy ember maga Eccleston úr!
- Elmondaná kedves Acapello úr, miért is?
- Mert más már könyörgött volna anyósa életéért, és rákérdezett volna, mennyiért tudná kiváltani! Maga viszont a megzavart sziesztája miatt mérgelődik!...
- Jaj, de sötét lelkű, buta ember maga, rabló úr! Vagy már elfelejtette, hogy én kilenszázharmincban születtem? Könnyű kiszámítania, hogy ősszel már 86 éves leszek! Már, ha megérem! Ebben a korban a pihenés a legfontosabb! Érti? Nem a szex, nem a piálás, nem világkörüli utak, hanem a délutáni ledőlés, és feltöltődés, hogy az esti ágyba kerülésemig össze ne zuhanjak!
- Értem, és igazat adok Önnek! Hívjam máskor?
- Ha már felrázott a pihenésemből, hagyja a francba, és mondja el, mi van a kedves anyósommal. De lehetőleg tőszavakban, hogy még vissza tudjak feküdni!
- Mint jeleztem, elraboltuk!
- Aztán, már miért?
- Hogy váltságdíjért elengedjük…
- Hmmm! Nem is tudom… Aztán, mennyit kérne, Acapello úr? Vagy szólíthatnám esetleg „Alvaronak”?
- Megtisztelne kedves Eccleston úr!
- „Bernie”, ha szabad felajánlanom!
- Igazán kedves! Nos, 120 millió reálra gondoltunk… Vagy 33,4 millió €-ra, ha azzal könnyebb számolnia…Vagy, 36,5 millió $-ra! Ahogy tetszik… Önre bízom!...
- Ön egy igazi úriember! De ekkora baromságot még nem hallottam!
- Miért?
- Mert ilyen komoly summánál vagy száz-, vagy százötven milliót kellene követelniük! Még jó, hogy nem 118 millió 43 ezer 107 reált szeretnének kivasalni belőlem! Merjenek már nagyot álmodni!
- Köszönöm a jó tanácsát, igazán nagyon kedves! Akkor, nagy tisztelettel szeretnénk 150 milliót kérni!
- Na, ez már komoly követelés! Kár, hogy van pár problémám, éspedig nem is kicsik!
- Ne hozza rám a frászt kedves Bernie! Ha nem sértem meg, elárulná, hol a bibi?
- Itt vagyok most Budapesten, a Mogyoródi Nagydíj ügyében!
- Az engem nem zavar! Magamról tudom: a biznisz, az, biznisz!
- Köszönöm a megértését kedves Alvaro. Viszont, nincs nálam per pillanat sem 150, de még egyetlen nyamvadt milliónyi reál sem! Tudja, itt valami forint a hivatalos fizetőeszköz! Ha ebben a valutában kérné a tiszteletdíját, az, durván másfél milliárdot jelentene!
- És, az, miért baj?
- Először is, mert forintból sincs nálam elegendő pénz, de van ennél fontosabb is: ha szeretné ezt a csipetnyi kis pénzmagot magával vinni, leszállnának a golyói! Kedves Alvaro! Tudja, a legnagyobb papírpénz itt a húszezer forintos. Ez azt jelentené, hogy hatvanezer bankjegyet kellene elcipelnie! Egy liszteszsákban sem férne el, de különben is: maga nem a Mikulás, hogy nagy-nagy zsákkal sétálgasson! Átutalni pedig nem tudná, hiszen a rendőrség…!
- Csak nem óhajtana bepanaszolni, a yardnál? Egy barátot árulna be?
- Isten ments! Soha nem tennék ilyet! Csupán jelezni szerettem volna: ez az út semmiképpen sem járható!
- Rendben, meggyőzött! Megvárom Önt, amíg visszajön Brazíliába, aztán, egy jó kávé mellett nyugodtan megbeszélhetjük a piszkos-mocskos anyagiakat! Ez a javaslatom megfelelne Önnek?
- Noha jól hangzik, semmiképpen sem szeretném rabolni a drága idejét kedves Alvaro. Javaslom: ne várjon oly sokáig rám, tegyünk inkább most pontot a túszdráma végére! Nos?
- Rendben, és köszönöm a megértését kedves barátom! Szólíthatom ekként, drága Bernie-m?
- Már szerettem volna javasolni! Tudod, mit? Tegeződjünk kedves Alvaro-m!
- Köszönöm a belém vetett bizalmadat! S hogy lásd, mennyire tisztellek, és becsüllek, lecsökkentem a követtelt pénz mennyiségét csupán 20 millió €-ra!
- Kedves tőled! Viszont, ez még mindig nagyon sok!
- Ne viccelj Bernikém! A vagyonod több, mint 3 milliárd $, ebből már csak jutna nekünk egy kis alamizsna számunkra… Tudod, a mai időkben már az emberrablás sem a régi… És az önköltség is állandóan növekszik! Már lassan abszolút nem fizetődik ki, hogy a kánya csípné meg!
- Hárommilliárdot mondtál? Á, nincs nekem annyim! Tudod, milyenek a firkászok! Összehordanak hetet-havat, csak hogy a véremet szívhassák! Összeírnak minden sületlenséget! Hidd el, kérlek: fele annyim sincs!
- Na, ne már Bernikém! Szerintem a közkézen forgó három milliárdod mellett bizonyára van még egyszer annyi fekete pénzed, adózatlanul… Offshore cégekben, vagy Svájci bankokban, esetleg, kettős könyvelés által eltűntetve…
- Jól van, na! Egy barátnak nem hazudhatok! Tehát igen, van, de ennyit nekem nem érne meg ez az üzlet!
- Ezek szerint át kell gondolnom a váltságdíj összegét! Mi lenne csupán 10 millióval?
- Az is sok!
- Ötven?
- Ne viccelj!
- Szerény 10 milla? Neked csupán aprópénz lenne!
- Nem érted Barátom! Tíz millió valóban nem sok pénz! Úgy, általában… de egy anyósért rengeteg!
- Rendben, megértettelek! Akkor adj csupán egy milliót, aztán spongyát rá!
- Egy anyósért? Soha!
- Akkor esetleg félmillió?
- Á! Nem megy!
- Szar ötszázezret is sajnálnál egy szegény rablótól?! Milyen ember vagy te? És még te mondtad, hogy barátok vagyunk? De tudod mit? Adj százezer dollárt, és nem is találkoztunk! És, ha te megemlítenél bármikor is, letagadom! Érted? Mi soha, semmikor nem üzleteltünk, oké?
- Százezer? Mintha a fogamat húznád! Egy brillért szívesen adnám a többszörösét is, de egy anyósért?... Most ugye, viccelsz?
- Látom, nem tudlak meggyőzni! Akkor rád bízom az összegszerűséget! Nos?
- Ötvenezer! Ehhez mit szólsz?
- Rendben! Megegyeztünk! Megadjam a bankszámlaszámomat?
- Minek?
- Hogy át tudd küldeni a pénzt nekem!
- Valamit rosszul érthettél, vagy én nem fejeztem ki magam pontosan! Nos: tőled várok ennyi pénzt, hogy megszabadulj az anyósomtól! Vagy csinálj vele, amit akarsz!
- Na, erre nem számítottam! Tudod, mit?
- Hallgatlak!
- Utolsó ajánlatom: ingyen elviheted! Nos?
- Úgy látszik, nem figyeltél eléggé rám: nekem még ingyen sem kell! Tudod, amikor felhívtál, előbb arra gondoltam, akkor járnék a legjobban, ha lelőnétek nagyságát! Persze, ha nincs lőfegyveretek, akár le is lökhetnétek egy magas szikláról. De legrosszabb esetben megetethetnétek a fővárosi óriás-akváriumban a cápákat, vagy egyszerűen megfojthatjátok!!
- Jaj, barátom, nincs nekünk pénzünk állatkertre, fegyverre még kevésbé! Már benzinre sincs pénzünk, hogy a tengerpartra vihessük az anyósodat! Csak a fojtás használható fel ötletként.
- Akkor mi a túrónak ejtettétek túszul őt? Most egyétek meg, amit főztetek!
- Ha tudtuk volna előre, hogy ennyire rosszul fogunk kijönni ebből a dologból, dehogy tettünk volna ilyen csacsiságot!... De tudod, mit?
- Hallgatlak!
- Megismétlem: vidd el baráti áron, tehát, ingyen, és felejtsük el egymást! Örökre!
- Nem jó! Nagyon nem jó! Barátot nem szabad elfelejteni!
- Rendben! Engem ne felejts el, de vidd el tőlünk az anyósodat!
- Adjam a számlaszámomat?
- Nem kell, hiszen, nincs pénzünk bármit is átutalni!
- Tényleg ennyire le vagytok égve?
- Ennyire? Még ennyibbre!
- Akkor lássd, kivel állsz szemben: átveszem az anyósomat! Most örülsz?
- Ó! Nagyon! És szívből köszönöm jóságodat! De, hogy legalább null-szaldós legyek, légy olyan kedves utólag kifizetni a Brazília-Magyarország mobil internet rooming-díját!
- Te teljesen meg vagy hülyülve? Ha emlékezetem nem csal, ez mindenfajta adatátvitel kilobájtban, meg percdíjban egy vagyon! Sőt! Két vagyon! Hülye lennék átvállalni!
Akkor inkább fojtsátok meg az anyósomat! Végre, megszabadulok tőle! Mégpedig ingyen!
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.