Frei Roland: A bajnok - Második történet (2016. szeptember)
Félhomály. Egy kicsempézett, szűk szoba teljesen le van fedve nylon lepedővel, és csak a plafonról lógó, halványan világító lámpa drótja van csupaszon. Egy pillanatig sem marad egy helyben. Az ajtó használhatatlan. Nincs ablak. Nincs kiút.
A sötét sarokból előlép egy köpenyes férfi. Kezén gumikesztyű, arcán orvosi maszk van. A fényben két fiatal fiú ül, megkötözve. Mellettük egy tábla, melyre egy nagy nyolcast írtak fel.
Az egyik fiú most van itt először. Már tudja mi fog történni, de nem bírja felfogni. Nem akarja elhinni. Reszket. Izzad. Hevesen kapkod levegő után, mintha mindegyik lélegzetvétel az utolsó lenne.
A köpenyes ember odalép hozzá, lehajol. Egészen közel. Az arcába liheg.
- Ne félj! Ez csak egy játék.
Hangja lágy, nyugtató és talán éppen ezért olyan ijesztő.
Felegyenesedik, majd lassan a másik fiúhoz sétál. Ő sokkal nyugodtabb. Fél ugyan, de pontosan tudja mi vár rá. Lenne ellenvetése, de hiába. Csak várja, hogy vége legyen.
A köpenyes alak most hozzá is oda hajol, és két dobókockát ad a kezébe.
- Mr. Wire kérem, dobjon még egyet. - majd kettőt hátra lép.
A fiú engedelmeskedik, és ledobja a földre a két kockát.
Az eredmény pedig a hetes szám.
- Szerencsés - Lepődik meg a köpenyes férfi.
A fiú arcán nem látszik öröm. Csak lecsukja a szemeit, melyekből egy-egy könnycsepp lassan kicsordul, és végig fut az arcán.
Közben a köpenyes férfi lassan felveszi a kockákat, majd a másik fiúnak adja azokat.
- Most ön, ha kérhetem - A fiú egyre jobban remeg. Fújtat. Rángatózni kezd, mintha áramot vezetnének belé. Majd hirtelen megmerevedik, mint egy hulla. Lecsukja szemeit és elengedi a két kockát.
Az idő szinte megáll. A kockák nem akarnak leesni. Lebegnek, mint a meteorok az űrben. A fiú lassan kinyitja az egyik szemét. Összeszorított állkapcsokkal nézi a két kockát. Elcsendesül minden. A földet érés hangja egy ágyúlövésével ér fel. Az egyik kocka ekkor megáll, a hármas számnál. A másik lassan tovább pattog. Egyre hangosabbak a becsapódások. Végül gurulni kezd, és mintha megállna. Pont négyes számnál. A fiú kinyitja a másik szemét, felsóhajt és mosolyogni kezd, de a kocka tovább fordul:
- Ez sajnos nyolc, Mr. Brown. - kuncog a köpenyes férfi és egy borotvapengét nyújt a fiúnak. - Én a könnyebb utat ajánlom.
Széles mosolyra kerekedik szája a maszk mögött. Lassan eloldja a köteleket a srác jobb kezéről. Ezután felegyenesedik, és ismét odanyújtja a pengét.
A fiú nem bírja levenni szemét a kockákról. Mintha megfagyott volna. Már nem remeg. Levegőt is alig vesz. Lecsukja szemeit amelyek rögtön könnybe lábadnak és a köpenyes fickóra néz, aki ismét elmosolyodik.
- Nos? - Közelebb emeli a pengét, a fiú pedig hirtelen oda tekint. Mereven bámulja azt, majd elveszi a köpenyestől. - Helyes.
Elcsendesül minden újra. Csak az egyre lassuló szívverés hallatszik a fiú mellkasából. Megforgatja ujjai között a pengét. Lecsukott szemekkel lassan a nyakához szorítja. Hátra, egészen a fülcimpájához. Még vesz egy mély levegőt. Egyszer. Utoljára. Majd egy határozott mozdulattal elvágja a saját torkát. Fültől fülig.
Az addig uralkodó síri csendet kétségbe esett fuldoklás hangja töri meg, de azt is elnyomja a köpenyes férfi hisztérikus nevetése.
3313
paltetel - 2016. szeptember 02. 15:46:57

Kedves Tollforgató!

Ha, elárulnád nekem ebben a történetben ki a Bajnok, akkor lehet másképpen látnám az egészet.
Bocsáss meg. Esetleg privátban is írhatsz.
Üdv. Etel

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.