2017. Június 28.
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2017.06.28. 21:04
Szép álmokat kivánok szeretettel ! Smile

2017.06.28. 18:41
Kívánok minden kedves holnaposnak kellemes estét, békés, nyugodt éjszakát! Vigyázzatok magatokra - amíg távol leszek! Szeretettel ölellek Bennet... Bővebben

2017.06.28. 18:35
Szép estét kívánok mindenkinek! Remélem mindenki jól van ebben a nagy melegben... Coffee cup Maria

2017.06.28. 17:22
Szép délutánt kívánok Mindenkinek! Rose

2017.06.28. 17:16
Köszönöm Józsi. Smile

2017.06.28. 15:16
Javítottam Erzsike.

2017.06.28. 13:09
Kefves Józsi a a Hivatlan vendég című versemnél a Cím is bele csúszott a versbe.Köszönöm,ha
kijavítod.

2017.06.28. 12:17
Szép napot mindenkinek. Smile

2017.06.28. 08:13
Jó reggelt Smile Legyen szép a napunk,hűvös szobában !

2017.06.28. 00:09
Jó éjszakát mindenkinek. Smile

Archívum
Felhasználók
» Online vendégek: 8

» Online tagok: 0

» Regisztráltak: 5,550
» Legújabb tag: Holdember

In Memoriam:
Laskodi Éles Ferenc
Lengyel Jolán
Niedermayer Anna
Orosz Dávid
Leonardovics
Varnusz Xavér
Szabó Ferenc
Tóth Lászlóné Rita: Esküvő és gyermek
Edittel madarat lehetett volna fogatni, annyira boldog volt. Az esküvőjén még a nap is aranylóan sütött. A hófehér ruhában olyan volt, mint egy herceg kisasszony. Darázs derekát szépen kiemelte a mennyasszonyi ruha, melyet édesanyja készített el számára, ahogy a sajátját is. Már az esküvő napján elmentek a nászútra, hiszen a szüleinél fognak lakni, jó volt a szerelmével kettesben lenni.

Talán ma már nevetségesnek és furcsának tűnik, de akkoriban még nem éltek együtt a jegyesek, nem volt fogamzás gátló sem, vagy, ha igen, minden esetre Edit nem tudott róla. Egyébként fel sem merült a dolog. Számára egyértelmű volt, hogy a házasságból lehet gyermek, amire mindennél jobban vágyott, bár manapság ez is meglepő lenne, hiszen még húsz éves sem volt.

Megbízott a szerelmében, azt gondolva, hogy mindenben egyek. A nászúton teherbe esett. Párja először – védekező mechanizmusként – hárított, hogy az nem lehet. Édesem, szerelmem, miért ne lehetne, hiszen egymáséi lettünk, mondta Edit.

Az élet Editet igazolta. A házasságuk megromlott, mivel a férj nem akarta a gyermeket. Az asszony ráébredt arra, hogy nem ismeri a párját. Náluk – az ő szüleinél – áldás, és öröm volt a gyermek. Nem kötöm le magam gyerekkel, el kell vetetned, mondta a szerető társ. Edit könyörgött, sírt, megpróbált az érzelmeire hatni, de hiába.

Egy ismerőse ajánlotta, hogy beszéljen a nővérrel, aki felméri a körülményeik, hogy ne javasolja a terhesség megszakítását. Edit nem akarta becsapni, kijátszani a párját. Szerelmét azonban semmi nem hatotta meg, vágóhídra küldte „szeretett” feleségét, hogy aztán újra gyereket csináljon neki. Azt gondolta, hogy az így megy, kell, nem kell. Edit félig belehalt a lelki fájdalomba, aztán úgy nézett ki, hogy nem lehet gyermeke. A férj megbánást mutatott, végül bekövetkezett a nem várt csoda, mégiscsak lett baba. Természetesen ára volt, veszélyeztetett terhesség, kórházban fekvés, de végül csak sikerült.

Ugyanazon körülmények közé született meg a gyermek, melyről korábban megszületett a környezettanulmány, ami miatt elvették. Hiába, hozzáállás kérdése. Azelőtt egy szobába is született 5-6, vagy akár 8 is. Nem a körülményektől függ, hanem a szeretettől, a szív szándékától. Ahová Isten bárányt ad, ott biztosítja a legelőt is. Nem egy hívő ember nevelt fel akár 8, 10 becsületes embert is.

Ez a házasság azonban magában hordozta a véget. Már két gyermek volt, mikor a férj beleszeretett egy nőbe, akinek szintén nem számított, hogy kiket hagy árván a férfi. Nem volt áldás a házasságon. Edit magára maradt a két kicsivel, egyedül csak a szüleire számíthatott.

Sokára látta be, hogy már az első akadálynál kellett volna nemet mondania és elválnia attól a férfitől, akinek nem kellett kettőjük szerelmének gyümölcse. Késő bánat eb gondolat, két kicsi ártatlan gyermek szenvedte meg a rossz döntést.

Mi a tanulság? Talán csak annyi, hogy nem a szerelmet, hanem Istent kell az első helyre tenni.
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
5548
babumargareta - 2017. június 22. 12:21:51

Kedves Rita.
Erdekes es egyben szomoru tortenet.
Hogy mik vannak a vilagon te jo eg.
Gratulalok szeretettel.............BabuRoseRoseRose
[ -Elnezest az ekezet nelkuli betuk miatt de valami tortent a gepemmel]

5694
ritatothne - 2017. június 13. 13:04:11

Kedves Szabolcs!

Nagyon szépen köszönöm.

Szeretettel: Rita

2720
bigeszab - 2017. június 13. 10:08:40

Kedves Rita!
Milyen igaz, ahogy írod: "Ahová Isten bárányt ad, ott biztosítja a legelőt is".
Érzékletesen előadott történetedhez gratulálok!
Szeretettel: Szabolcs