Simon Dávid: A film
A tévedés az, hogy van eleje
meg vége.
Mint a filmekben, jön a stáblista, ha összejött a nagyonjóképűfiú a nagyonszéplánnyal.
A filmek az idő kiragadhatóságát hazudják, és én el akarom hinni ezt a hazugságot, hogy könnyebb legyen a létem. Ha képes vagyok megélni ezeket a kiragadott pillanatokat, akkor boldogság is lehet, vagy valami hasonló egy rövid ideig.
Persze, nem csaphatom be magam, a valóságból nem lehet kilépni egy életre.
És a valóság természete az, hogy a dolgok folyton változnak, szívekből felépített oltárok porlanak el, lesznek semmivé, és az egész életünkből, a belső történéseinkből alig érthetünk meg bármit. Ha érteném is, ha kielemezném, akkor se tudhatom meg, mi miért van, és néha toporzékolni tudnék, mint egy csecsemő, vagy a falhoz vágódni, hogy bassza meg, miért?
Szóval ha megrendezhetném, egy filmbe tehetném harminckét évem, összekuszálnék mindent, hogy senki ne ismerje fel benne az életem, csak a szerelmeim lássák benne meg magukat meg anyám.
És biztosan nagyon őszinte lenne, csak kibaszott giccses, és megbukna, és akkor nagy anyagi gondjaim lennének, ami aztán megint alkotásra inspirálna.
Mondom, a film nagyon egészségtelen, azt kínálja, ami nincs, menekülés, kicsit drog.
Rá is szoktam szépen, még a végén magamra tetováltatom, hogy Sztalker.
Az életben persze az a szép, hogy minden elforgácsolódik, semmi se rögzíthető, és így lesz elviselhető, aztán pedig megszépülő a fájdalom.
Szóval a filmem végén feltépném mindenki szívét, olyan szomorú lenne, hogy még a tehenek is sírnának a forgatáson. Együtt zokognánk a buta arcú, csóri tehenekkel a hegyekben, hogy a Juli, Kati, Évi vagy valami kamunév, szóval, hogy a lány lezuhant, megölte magát bánatában, vagy valami ilyesmi, és akkor benne ragadnánk a fájdalomban, és abban kétségkívül lenne valami nagyon szép, de a valóságban a múló idő mindent maga alá darál.
Látod, tévedés, hogy van eleje meg vége.
5772
Saranghe - 2018. január 07. 22:27:27

Ez ismét egy kivételes meglátás: " Az életben persze az a szép, hogy minden elforgácsolódik, semmi sem rögzíthető, és így lesz elviselhető, aztán pedig megszépülő a fájdalom."
Nézni akartam este valamit, ahol egy nagyonjóképű srác összejön egy nagyonszép csajjal, de helyette itt ragadtam az írásaidat olvasva. Smile

Kata

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.