Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Auerbachné Tóth Katalin: Ellenőrzőbeli beírások 2/2. rész
- Gyere tubicám, kérek egy puszit, mert ha nem adod nekem, én veszem el, és az fájni fog! Gyere csak ide, had nézzem, mennyire vagy nagylány már! - röhögött Kolos, és közben olyan mozdulatokat tett a kezeivel, mintha máris a kislány melleit fogdosná.

A kis szőke halálra rémülten állt a vörös hajú fiúval szemben. Mozdulni sem tudott, annyira lebénította a félelem. Csak nézett a fiú arcába nagy ártatlan szemekkel, megbűvölten, mint ahogy a kígyót nézi a megbűvölt áldozata...

Kolos egyre közelebb lépett a lányhoz. De amikor elé ért volna, hirtelen közéjük lépett Kristóf a bokorból.
- Megállj, Kolos! Ne merészeld többet piszkálni Ritát!

- Ugyan miért ne? Mi lesz akkor, tökmag? Azért, mert sportolsz, már azt hiszed, hogy erősebb lehetsz nálam? Azt csinálok, amit akarok! Látod, a múltkori verekedésért is csak te kaptál beírást, én nem! - röhögött a vörös fiú.

Kristóf közben maga mögé tolta Ritát és a kezébe nyomta a mobilját. Oda súgta neki, miközben a másik kezével takarta a száját, hogy Kolos ne érthesse, mit mond:

- Fogd, megy a videó, Kolost vegyed, hogy mit csinál!

Rita erőt vett magán, és hogy már nem volt egyedül, aszerint cselekedett, amit Kristóf kért tőle. A két fiú ott állt egymással szemben, méregetve egymást. A szőke lány folyamatosan hátrált, és mindig Kolost vette Kristóf mobiltelefonjával.

Az hirtelen Kristóf felé csapott, aki nem vágott vissza, csak folyamatosan kitért az ütések elől, de nem viszonozta azokat.

Hirtelen meghallották, hogy valakik futólépésben közeledtek. Kristóf egy pillanatra oldalra nézett, és Kolos abban a pillanatban úgy orrba vágta, hogy eleredt az orra vére. De ő megállta, és most sem ütött vissza. És abban a pillanatban ért oda két tanár Fridával.

- Itt vannak! Kolos megint kikezdett Ritával! - lihegte Frida.

A férfi tanár Kolost vonta félre, míg a tanárnő először is zsebkendőt adott Kristófnak, aki az orrára szorította, aztán kérdőn nézett rájuk, magyarázatra várva.

- Kolos piszkálta Ritát. De most már bizonyítékom is van rá, videón megvan az egész! - mondta Kristóf, bár kissé nehezen lehetett érteni mit mond. - Rita, add oda a telefonomat!

A szőke kislány leállította a felvételt és odaadta a telefont a tanárnőnek.

A tanárnő elgondolkodva csóválta meg a fejét, miközben a telefont forgatta a kezében.

- Ezt néhány napra magamnál tartanám, mert meg kell mutassam az igazgatónak! Na, menjetek szépen, Kristóf, te menj az orvosiba. Lányok, kísérjétek el!

Frida, Rita és Kristóf vissza sem néztek, csak elindultak vissza, az iskola épülete felé.

Két nappal később Kristóf - már újra a telefonjával a zsebében - délután megint csak letette az édesapja elé az ellenőrzőjét. Kicsit pirulva, de most meg akarta várni, míg az apja fellapozza és elolvassa. A férfi kérdőn nézett néhány pillanatig a gyerekre, de aztán nagy levegőt vett és olvasni kezdte ott, ahol a fia kinyitotta neki.

"Kedves Szülők!
Fiúk a napokban leleményesen megvédte egyik osztálytársnőjét a folyamatos zaklatásoktól! Videón bizonyítékot is szolgáltatott az eseményről, amely alapján egyértelmű, hogy az eddigi verekedéseit sem ő kezdeményezte. Az osztálytársnője melletti önzetlen kiállása és segítőkészsége miatt igazgatói dicséretben részesítem! Egyúttal a korábbi osztályfőnöki figyelmeztetéseket tekintsék tárgytalannak! Mint kiderült, mindig ezt az osztálytársnőjét próbálta védeni egy kötözködő osztálytársától. Az illető diákot azonnali hatállyal eltanácsoltuk az iskolából.
Tisztelettel: az iskolaigazgató
"

- vége -
4204
pathfinder - 2017. szeptember 26. 10:33:53

Kedves Rita!

Na ugye, hogy nem végzek ki mindig mindenkit Smile És Frida sem Kolos cinkosa volt Smile
És igen, rá kellett készülniük, hogy kicselezzék a "rosszfiút", de végül sikerrel jártak, és az apuka is megtudta, hogy a fia nem a saját érdekében verekedett Smile

Köszönöm szépen, hogy olvastad, és örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a befejezés Smile

Köszönöm:
Kata Heart

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.