Suba Patríciai: Várakozó évek: Tizedik történet (2017. október)

Félve lépek az irodába. Kis kosztümöm tökéletesen áll rajtam. Sikeres nőnek látszom. Belül reszketek, mint egy tizenöt éves kislány. Az íróasztal mögött ülő nő bátorítóan rám mosolyog. Végig mellettem állt, segített, támogatott.
- Ne félj! Minden rendben ment- nyugtat, miközben elém tolja a hivatalos iratokat. Könnyek folynak végig az arcomon. Nem érdekel, hogy a sminkem elfolyik. Alig bírom aláírni a papírokat, annyira remeg a kezem.
Kilépek az ajtón, mellbe vág az elmúlt öt év emléke.

Tizenöt évesen belépett az életembe a nagy Ő, hittem naivan. Mikor megtudta terhes vagyok, elhagyott. Szüleim világossá tették számomra, hogy nem maradhatsz velem. Kilenc hónapig külföldre küldtek tanulni, nehogy kiderüljön mi történt. Szégyen lett volna rájuk nézve. Az utolsó pillanatig azt hittem, ha meglátnak, megszeretnek. Tévedtem! Látni se akartak, el se jöttek. Kitöröltek az emlékezetükből.
Pár percig a karomban tarthattalak. Angel, így neveztelek el. Igazi kis angyal voltál. Szőke hajaddal, nagy kék szemeiddel, bizakodón néztél rám.
Kitéptek féltő ölelésemből. Sírtál. Te sem akartál elszakadni tőlem. Zokogtam, hogy ne vigyenek el. Gyűlöltem mindenkit, meg akartam halni.

Egy évig senkivel nem beszéltem. Tanultam és gyógyszereken éltem. Éjszakánként sikítva ébredtem fel és téged kerestelek.
Újabb év következett. Talpra álltam. Miattad. Tudtam, harcolni fogok érted. Titokban látogattalak. Ezek a látogatások tartottak életben. Teljesen magamba fordultam. Leérettségiztem.
Elkezdtem dolgozni és mellette könyvelőnek tanultam. Sikerült elhelyezkednem egy nagyvállalatnál. Semmi más nem érdekelt azon kívül, hogy saját életem lehessen.
Szüleim büszkén mesélték, hogy saját lakásom van és jó munkahelyem. Arról mélyen hallgattak, hogy nem beszélünk egymással.

Itt állok az épület előtt. Pár lépés. Szívem a torkomban dobog. Mélyeket lélegzem. Évek óta erre a pillanatra várok. Ezerszer haltam meg és születtem újra ez alatt az öt év alatt. Soha nem adtam fel a reményt. Szív és lélek nélkül éltem, mert minden érzésem nálad maradt.
Belépek a sűrű rácsokkal körbekerített udvarra.
Már vársz rám. Kis karodat kitárva rohansz felém. Kacagsz, ahogy felemellek.
- Anyukám! Ugye most már magaddal viszel, nem mész el? - tágra nyílt szemekkel várja a választ.
Szólni sem tudok. Elszorult torokkal bólintok. Átöleljük egymást, hozzám bújva sírsz.

Nehéz várakozó évek vannak mögöttem, de itt vagy velem. Soha többé nem szakíthat el senki tőlem.

5774
Patree - 2017. október 02. 16:58:45

Köszönöm az olvasást. Rose

4204
pathfinder - 2017. október 02. 14:36:27

Kedves Tollforgató!

Gratulálok az írásodhoz! A feszültséget végig érezni lehetett, de mégis csak a végén derült ki a lényeg! Nagyon jól megírtad, nekem nagyon tetszett! Szép is, ha egy szülő ennyire ragaszkodik a gyermekéhez, hogy mindent megtesz, hogy a körülmények ellenére is visszakaphassa.

Gratulálok szeretettel:
Kata

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.