Tiszai P. Imre: Fellebbezés - Preambulum
Kora tavasz játszott az idővel. Óránként változott minden. Az ember is.

A Railjet Alsógallán suhant át. Endre atya a breviáriumot olvasgatva csak fél szemmel sandított rá a vele szemben ülő középkorú nőre. Furcsállotta az arcán látható feldúltságát. A kocsiban alig volt utas. Tartott tőle, hogy a nő meg fogja szólítani. Újra - mint mindig - szemébe vágott a kép a pálya jobb oldaláról. Egy fa kereszt, rajta koszorú. A tatabányaiak "kedvelt" öngyilkos helye volt Alsógalla az átrobogó vonatokkal.

* * *

- A gyerekre figyelhetnél! Megint összefosta az egész ágyat.
- Gumilepedő van alatta, nem lehet örökké pelenkában. Majd mindjárt lemosdatom.
befejezem a vacsorát, mindjárt tálalom. Pakold le az asztalt, teríts meg. Én
is tizenkét órát dolgoztam. A kezem alig bírom emelni.

* * *

Mióta Tarlós kitiltotta a belvárosból, nem tudott egy jót aludni. A külvárosi parkok padjai valahogy kényelmetlenek voltak. A népek is mások. Tegnap is lepisálta egy mocsok izomagyú. Szólni sem mert mert a vele lévő banda biztos összeverte volna. Pedig milyen szépet álmodott előtte.

* * *

A fehér egér két lábon állt. A kígyó aludt. Három hete evett. Emésztett. Majd felébred és elkapja az élő ételét. Piros szemek meredtek rám. Az egér "könyörgött". Nem menthetlek meg. Én is fehér egér vagyok csak. A mocskok étele. Én is csak bámulok a megmentő felé. Nincs.

* * *

Tárcsázta a 666-ot:
- Frici! Megint nagyon mozgékony vagy. Elegem van rendet tenni utánad. A purgatórium gázszámlája meg miként lehet ilyen magas? Mi ez a pazarlás? Leküldök egy revizort és téged vettetlek a tűzbe!
- Röhögök öreg lusta! Itt én parancsolok a lelkeknek. Annyit küldesz rám, hogy kell az a sok gáz. Mi van? Romlik a világod? Selejtet gyártottál? Magadra vess.

* * *

Zuhant. Az emeletek felfelé szálltak mellette. Még öt-négy-három-kettő-egy...

* * *

- Drágám, most az öregasszony alszik. Halkan beszélek csak. Minden rendben. Két hét múlva lesz pár szabadnapom és megyek haza, rohanok haza hozzád. Már hiányzik, hogy ágyba bújjunk. Nem vagyok én apáca, de áldozni kell azért, hogy majd normálisan tudjunk élni. Itt Münchenben megfizetik a házimunkát, sok pénzt viszek. Imádlak. Meg ne csalj, mert görcsöt fogok rá kötni. Csók édesem.
Kinyomta a telefont:
- Juci, ma este kik jönnek? A vadászok? A fene enné meg, azok az análist is akarják, meg mindig be vannak rúgva. Alig lehet elélveztetni őket. Kurvára meg kell dolgozni a pénzért.

* * *

Egyszerre indultak el reggel. Az egyik száz kilométer autózás után, a másik három villamos megállónyiról gyalog. Egyszerre értek a Blaha zebracsíkjaihoz. A pillanat milliomod részében egyszerre. Nem volt fékcsikorgás. Megállt. Visszaballagott a testhez. Durva volt a látvány. A feje szétnyílt. Hányni kezdett.

* * *

Tisztelt Bíróság. Védencem érdekében kérem az ítélet súlyosbítását.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.