Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Auerbachné Tóth Katalin: Betörés!
- Jöjjön le a létráról, lassan! És utána fel a kezekkel!

Ahogy a nő lassan hátrafordult a létrán, két rendőrt látott az utcán, a kerítés mellett. Ő maga éppen a családi ház egyik emeleti ablakát közelítette volna meg a létráról. Most hezitált, hogy mit csináljon? Lejöjjön, ahogy a rendőrök kérték, vagy csinálja meg, amit akart? De miért kéne lejönnie?

- Nem szólok kétszer! Lefelé és kezeket fel vagy lövök! - a rendőr hangja már érezhetően ingerültebb volt.

Flóra vetett egy pillantást be az ablakon, de odabent minden békés volt. Úgy döntött, engedelmeskedik a rendőrök felszólításának, és lassan lemászott a létrán. Míg a nő lemászott, előbb az egyik, majd a másik rendőr is átmászott az alacsony kerítésen, és már bent várták.

- A falhoz!

A nő a falhoz lépett, mire a rendőr megmotozta, és szinte másodpercek alatt hátracsavarta a két kezét és megbilincselte.

- Na de kérem, biztos úr, ezt most miért? - lepődött meg a nő.

- Pofa be! Folyamatban levő betörésről kaptunk hírt, és tessék, fogtunk egy csinos betörőt! - jópofizott a rendőr. Most már meg merte tenni, mert a betörőt már elfogták. - Most én beszélek! Maga csak válaszolhat! Megértette?

- Igen, de...

- Mondom csak válaszolhat!!! Van társa, vagy egyedül próbált meg betörni?

- Nem akartam betörni! - döbbent meg a nő.

- Másnak magyarázza! A létra tetejéről szedtünk le, ahol is a láthatóan nyitott ablakon akart volna bemászni! Na, kifelé, be a rendőrautóba! Le van tartóztatva, és most bevisszük az őrsre.

Flóra vett egy nagy levegőt és felnézett az ablakra, ahol az előbb állítólag be akart törni a családi házba. "Nem vihetnek el! Miattuk maradnom kell! Mit szólnának, ha eltűnnék?! És még ki sem tudnak jönni..."

- Nem megyek! És ha most elvisznek, akkor feljelentem magukat kiskorú veszélyeztetéséért! - szólalt meg nem túl hangosan, de felettébb határozottan.

- Ne vicceljen! Azt hiszi, beveszem, hogy még nincs 18? Maga legalább 10-el több, mint 18! - röhögött az egyik rendőr.

- Nem is én vagyok kiskorú, hanem a két kisfiam van bent!

- Két kiskorúval jár betörni? Nem szégyelli magát?! - förmedt rá a nőre az őrmester.

- Meghallgatnának végre?! - dobbantott a nő a lábával, mire a két férfi meglepődve nézett össze aztán újra a nőre.

- Na akkor mondja! De biztos benne, hogy ügyvéd nélkül akar beszélni? - jegyezte meg az őrmester.

- Nem betörni akartam! Itt lakom! A bejárati ajtó nincs bezárva, csak becsukva. Ha bemegyünk, akkor tudom igazolni magam a személyi igazolványommal és a lakcímkártyámmal!

- Egy próbát megér... Menjünk! - az őrmester a bilincset ugyan nem vette le a nőről, de bekísérte a házba. A társa követte, becsukva maguk után a bejárati ajtót. A konyhába érve a nő az állával a táskája irányába bökött.

- Abban a táskában van a pénztárcám, benne az irataimmal. Barna, öklömnyi tárcát keressenek! A patentos részt kinyitva elöl a személyim, mögötte a lakcímkártyám is ott van!

Az őrmester utasította a beosztottját, aki megkereste a nevezett tárcát és elővette. Kinyitotta, és elővette a kártyákat, majd anélkül, hogy rájuk nézett volna, odaadta a két kártyát az őrmesternek. Az alaposan megnézte a kártyákat. A lakcímkártya stimmelt, arra a címre szólt, ahová riasztották őket. A nevet egyeztette a személyin szereplő névvel, egyezett. Végül a személyin szereplő képet vetette össze az előtte álló, és kissé már ideges nő arcával. Akárhogy nézte, ez rendben volt.

- Elnézést asszonyom! Nekünk azt mondták, egy nő be akar törni itt! Megmagyarázná? - kérdezte a rendőr, miközben intett a közlegénynek, hogy vegye le a bilincset a nő kezéről.

Amint a bilincs végre lekerült a kezeiről, Flóra a csuklóit dörzsölve kezdett bele a magyarázatba:

- Egyszerű. Letettem a fiaimat aludni a gyerekszobában. Az ablakot nyitva hagytam, a redőnyt csak félig eresztettem le. Az emeleten minden ablakot nyitva hagytam, hogy mozogjon a levegő. De feltámadt a szél, és a huzat bevágta a gyerekszoba ajtaját! Felszaladtam, becsuktam az ablakok egy részét, aztán rá akartam nézni a srácokra is. De nem nyílt ki az ajtó! Beszorult, ahogy a huzat bevágta! Próbáltam kifeszíteni, de nem ment! Így támadt az az ötletem, hogy akkor az ablakon mászok be, és bentről próbálom meg kinyitni az ajtót, vagy ha onnan sem megy, akkor az ablakon keresztül a létrán hozom le a gyerekeket!

- Na akkor had lássam azt a bezárt ajtót! - szólt az őrmester rövid gondolkodás után.

Két perccel később az ajtókeret egy reccsenéssel engedett, és az ajtó kinyílt. A gyerekek felébredtek a zajra és álmosan tekintettek a két rendőrre, akik az anyukájuk mellett álltak a szobaajtóban.

- Nahát, igazi rendőrök! Hogy kerültök ide? - kérdezte az idősebbik, az 5 éves kisfiú. A 2 és fél éves kisebb csak nézett nagy, álmos szemekkel. Talán azt hitte, még mindig álmodik...

Flóra csak beszaladt a szobába és átölelte a fiúkat.

- A szél rátok zárta az ajtót, mi pedig jöttünk segíteni az anyukátoknak, hogy ki tudjatok jönni a szobából! - válaszolta meg az őrmester mosolyogva a kisfiú kérdését.

- Köszönöm szépen! - állt fel a földről és nyújtott kezet a rendőröknek Flóra.
5772
Saranghe - 2017. október 08. 20:41:08

" Két kiskorúval jár betörni? " Ezen jót nevettem! Smile

5548
babumargareta - 2017. október 06. 16:23:40

Drága Kata.
Nagyon jópofa történet ,szinte kacagva olvastam .
Sok hülye zsarúk ,na de vannak még ilyen dolgok is az életben .
Én már biztos nem fogtam volna kezet velük Smile)
Szeretettel gratulálok ....BabuRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.