Auerbachné Tóth Katalin: A kerítés két oldalán 1. rész
A világosbarna hajú férfi csendesen álldogált egy vastag törzsű fa takarásában a kerítés mellett. Az út felől a bokrok takarták el, a kert felől pedig a fa és a kerítés miatt lehetett csak nehezen észrevenni. Már vagy 20 perce ott állt. Hol a házat nézte, amelynek nyitott ablakain a szél időnként kilebbentette a függönyök alját, hol pedig a kertben hintázó 5-6 év körüli kislányt.

A kislány hangosan kacagott a hintán, ahogy hajtotta magát. A két szőke, fonott copfja vidáman libegett a feje mellett, a rózsaszínű szoknyácskája csak úgy szállt a szélben. Amikor megunta, a fűben kezdett kutakodni, akkor már egy kis barna keverék kölyökkutyával a nyomában. Apró, kék virágokat szedett, de azokat tömegével. Gyermeki ártatlanságában a legapróbb dologgal is el tudta foglalni magát a kertben. Amikor pedig nekiállt a kutyával együtt pillangót kergetni, a virágok szanaszét repültek a kezecskéiből.

A férfi a 20-as évei közepén járhatott. Látta a gyermeket hintázni, virágot szedni és lepkét kergetni is. Néha a házra tekintett, amelyet látszott, hogy nemrégiben festhettek át. Az új ablakokon időnként egy idősebb, telt nő pillantott ki, aki elégedetten vette tudomásul, hogy a kislány megvan és semmi baja, játszik. A férfi észrevette, hogy a tetőt is lecserélhették nemrégiben, mert a cserepek is újnak látszódtak. Hezitált. "Merjem? Vagy ne merjem? De hát már férfi vagyok, örök életemre nem futamodhatok meg! A kis szöszke tündér milyen helyes! Ő lenne vajon az? Ő kell legyen az a tündérke, az én tündérkém!" A férfi lassan közelebb lépett a kerthez, és már egészen a kerítés mellett állt. Onnan nézte, ahogy a kislány fel-alá szaladgált a kertben a pillangók után.

A kislány a sokadik lepke után futott, amikor észrevette a kerítésnél álló férfit. Először megijedt tőle, de amikor a férfi intett neki, hogy lépjen közelebb, összeszedte a bátorságát és kíváncsian lépett ő is oda a kerítés belső oldalához. Biztos, ami biztos, azért a kutyát is maga mellé szólította.

- Szia, tündérkém! - guggolt le a férfi, hogy nagyjából a gyermekkel egy magasságban legyen.
- Szia, bácsi! Nekem nem szabad idegenekkel szóba állnom!
- Balázs vagyok. Most bemutatkoztam, akkor már nem vagyok idegen, ugye?
- Hááát... - bizonytalankodott a kislány, de a kerítés léte kettejük között megnyugtatta.
- Hogy hívnak, tündérke? - kérdezte Balázs.
- Anna Mária vagyok! Nem Annamária, hanem Anna Mária! - mutatkozott be a kislány. - De a tündérke is tetszik, nyugodtan hívhatsz így, bácsi!
- Nagyon szép a neved is! Hány éves vagy? - faggatózott tovább a férfi.
- Múlt héten lettem 5 éves! Látod? Már az egyik kezemen már mind az 5 ujjamat használnom kell, ha mutatni akarom! - mutatta a kislány a maszatos tenyerét az 5 kiterpesztett ujjacskájával Balázs felé.
- Az igen! - Balázs közben gyorsan fejben számolt, hogy ha most 5 éves a kislány, akkor mikor is született? "Ő az!" De közben folytatta a beszélgetést. - Gondolom szép ajándékokat kaptál?
- Nagyon! De a legjobban Picúrnak örülök!
- Picúr? Ő kicsoda, micsoda? - kérdezte Balázs.
- Hát ő a Picúr! - mutatott a kislány boldogan a kölyökkutyára.
- Nagyon szép kiskutya! Milyen okos szemei vannak! - dicsérte meg Balázs is a kutyát, de aztán témát váltott, egy pillanatra a házra nézve, de aztán visszanézett a kislányra. - Most anyukáddal vagy itthon?
- Nem! Anyu és apu dolgoznak, én most Éva nénivel vagyok itthon! Ő szokott nálunk takarítani. Máskor óvodában vagyok, amikor anyu meg apu dolgoznak, de most nyár van és az óvoda bezárt. A nagyi meg a héten nem ér rám, így most Éva néni vigyáz rám!
- És nem kéne neki is kint lennie veled a kertben akkor, hogy vigyázzon rád?
- De, de tudod ő már öreg és lassan mozog, úgysem tudna velem pillangókat kergetni! - kacagott a kislány.
- És a szüleid mikor érnek haza?
- Nem tudom... Már ebédeltünk és aludtam is utána, aztán uzsonnáztam, és most kijöttem játszani. Anyáék ilyenkor szoktak megjönni. Csak mikor megjönnek, akkor általában már a hintáig ér a diófa árnyéka.

Mind a ketten a hintára pillantottak és a diófa árnyékára. A kettő még nagyon messze volt egymástól...

- folytatom -
4204
pathfinder - 2017. november 08. 10:39:45

Kedves Kit!

Legalább azt sikerült lebegtetnem ezek szerint, hogy milyen viszonyban állnak a kislány és a férfi Smile

Köszönöm szépen, hogy olvastál!
Szeretettel:
Kata Heart

5396
Kitti - 2017. november 08. 10:28:06

Érdekes! Én is úgy hittem, hogy az édesapa talált rá a kislányára....

4204
pathfinder - 2017. október 26. 15:18:58

Kedves Babu!

Mire gyanakodtál? Smile Remélhetem, hogy sikerült átadni, amit szerettem volna, és arra, hogy a fiú rossz szándékkal környékezte meg a kislányt? Smile

Köszönöm, hogy olvastál:
Kata Heart

5548
babumargareta - 2017. október 25. 19:35:28

Kedvers Kata .
Szeretettel olvastam novellád első részét ,amiből még
sokat nem tudtam meg csak gyanakszom.
Most átmegyek a második részhez,láttam megjelent.
Ügyesen fűzöd a szavakat.
Szeretettel olvastam......BabuIn Love

4204
pathfinder - 2017. október 19. 13:32:35

Kedves Rita!

Jön a folytatás ma Smile Senki nem hal meg, annyit elárulhatok. De érdekes a következtetésed. Én úgy akartam írni, hogy a férfi szándékai mögött tisztességtelen okokat sejtessek. Ezek szerint nem jött össze. Az nem is jutott eszembe, hogy talán az apjának fogják hinni, mert annyit elárulok, hogy nem az apukája a kislánynak.
Örülök, hogy olvastál, és ma jön a második, befejező rész is! Smile

Szeretettel:
Kata Heart

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.