Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Putterer Magdolna Léna: Fekete-fehér: Harmadik történet (Amikor is a furcsa helyiség nevek kellemetlenséget okoznak ...) (2017. november)
Visszaemlékezve egy múltbéli esetre , amin most már jókat nevetek ...
1985. évet írunk .Akkoriban Telefonfülkékbe jártunk telefonálni, ami sokszor nem működött már az akkori vandálok miatt sem Sokszor szétvert telefonok fogadták az akkoriban telefonálni vágyókat , avagy épp beázott a hálózat /?/ ...
Mivel ez így volt, nem kevés mérget okozva, barátnőmnek mondtam ne menjen sehova , ahogy beérek az irodába , pillanat alatt kiderítem Tökön , a Patkó Csárda telefonszámát ,foglalok helyet, ha szüksége, de a busz indulását is egyben megérdeklődöm.
Ahogy megtudtam ami őt érdekelheti , telefonon keresem a munkahelyén .
Ő ismerőséhez indult, én meg úgy gondoltam , én meg lovagolok kicsit.
Annyira egyszerűnek tűnt minden így elképzelve ...
Ahogy beértem az irodába , kávézás közben felhívtam a Tudakozót - Halló , Putterer Magdolna Léna vagyok . Szeretném megkérdezni a Tök Patkó Csárda telefonszámát. Köszönöm segítségét.
- Mit ? Mit akar maga megkérdezni ?
- Tök Patkó Csárda telefonszámát.
- Tökre ... Tök nem létezik és ne szórakozzon velem, mert panaszt teszek . Na de szórakozzon akivel akar. - Hangzott a válasz, majd csak búgást hallottam a kagylóban
Kolléganőmhöz fordultam :
- Lehet rossz számot hívtam ? Megpróbálom még egyszer.Ahogy kimondtam Tök , már el is tűnt a hölgy a vonal másik oldalán. Kolléganőm szabályosan sírt a nevetéstől . Én viszont kellemetlenül éreztem magam főleg, hogy durvaságokban is volt részem. Na, de ha azt mondom kiderítem, nem adhatom fel olyan könnyen...
Ismét tárcsáztam már a sokadik alkalommal. Ahogy felvette a hölgy mondtam :
- Idefigyeljen ! Ön ne szórakozzon velem, mert én teszek panaszt mindazért, ahogy viselkedik, beszél velem szemben csupán csak azért , mert szeretnék megtudni egy átkozott telefonszámot.
Most pedig elmondom , a Tök, márpedig létezik épp úgy, mint ahogy létezik a Bugyi is. Én viszont Tökre akarok menni lovagolni , mert a Bugyi nem ott van ahol a Tök és mert nem Bugyin akarok lovagolni, hanem a Tökön. Érti már végre ? Legyen kedves azt az átkozott telefonszámot elővarázsolni, mert még helyet is kellene foglalnom a mai nappal .
- Mi van ? Tökön akar lovagolni ?
- Ott. Tök meg Pest mellett van. Tehát legyen kedves ott keresni és higgye el megtalálja.
Néma csend lett. Gondolom keresgélhetett, majd kis idő múlva haláli nyugodtan közölte velem a telefonszámot . Épp időben, mert a víz is kivert már az idegességtől , meg mert kellemetlenül éreztem magam bőrömben .
Letettem a kagylót . Mondtam kolléganőmnek aki szinte már sírt a nevetéstől :
- Nem merem felhívni a Volánt mindezek után. - Ahogy kimondtam, hangosan kacagtam kolléganőmmel én magam is.
- Na, jó! Jöjjön , aminek jönnie kell. - Mondtam nevetve .
Tárcsáztam , de most nem olyan bátran, mint azt tettem általában, hanem remegő kezekkel . Szívem a torkomban lüktetett , annyira féltem a következményektől.
- Halló ! Volán !
- Szép napot. - Hangzott számból alig hallhatóan. - Szeretném megkérdezni mikor megy Tökre busz ?
- Pillanat. Ekkor és ekkor.
- Ezt nem tetszik mondani, hogy Ön ennyi idő alatt megmondta az indulás időpontját ? Tudja min mentem keresztül az imént , miután felhívtam a Tudakozót , a Tök Patkócsárda telefonszáma után érdeklődve ?Képzelje el .... majd elmeséltem neki a történetemet. Röhögőgörcsöt kapott a hölgy , de ekkor már velem együtt , majd megjegyezte :
- Csodás napot szerzett Ön most nekem.
- Ön is nekem, mert hamar megtalálta ami érdekelt. Minden jót Önnek, köszönök szépen mindent . Viszont hallásra.
- Önnek is. A viszont hallásra. - Köszönt el egy kedves , kacagó női hang.
Hamarosan hívott barátnőm , aki már nagyon türelmetlen volt :
- Na mi van! Arról volt szó keresel ,ha megtudsz valamit.
- Igen, arról volt szó, de tudod min mentem keresztül mindazért, hogy megtudjam amit tudni akartunk ? Ne tudd meg! Elmesélem, te is nevetni fogsz. Elegem van a Tökből. Mondtam már ? Nem ? Akkor most mondom !
Munkahelyen gyorsan szállt a hír .
Egy biztos, azon a napon mindenki eszméletlenül boldogan , nevetve dolgozott.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.