Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Baráth Zoltán: Fekete-fehér: Hatodik történet (2017. november)
„- Jött a csávókám lefelé az utcán, fehér volt. Tudod, az az öltönyös fajta! Yuppie, bróker, vagy mi a f*om! Odalépett hozzá ez a szakadt, fekete fazon. Előrántott egy stukkert, a képébe tolta. Kiakarta rabolni, hát persze! Az meg csak forgatta a fejét, hogy nem, ő nem adja oda a táskáját, se pénzét, semmit. És a stukker eldörrent. Az a fehér f*sz meg szépen lehanyatlott a porba. Hát ilyet! Az idiótája! Nemhogy odaadta volna! Még most is élne! Szerintem!

- Gördültünk csak végig az utcán a járőr-kocsiban. Látjuk ám’! Az egyik mellék utcában megy a balhé javában! Egy keszeg, kis fekete srácot áll körbe vagy hat fehér és vígan rugdossák. Sziréna be! Kocsiból ki kibiztosított fegyverrel, persze! Társam rájuk dörren:
- Állj! Mit csinálnak!
- Mi semmit se nem! Csak illemre tanítjuk ezt a fekát itten’!”

Egyik oldal, másik oldal. Gyűlölet. Jobb a fehér a feketénél? Vagy a fekete jobb a fehérnél? Egyik sem! Emberből van mind. Darab-darab. Akkor mire ez a gyűlölködés? Minek? Anno a K. K. K., most az Árja Testvériség. Szégyen, hogy még mindig létezik a rasszizmus fogalma. Szerintem, ez olyan, mint a Yin-Yang. A feketében is van fehér, és a fehérben is fekete. A Jóban rossz, a Rosszak közt jó. Érző és értő lényként miért nem tudjuk elfogadni a másik embert olyannak, amilyen? Többek közt ezért is vonzott mindig a Buddhizmus, mert baromira nem személyválogató. Mindenkit egy kalap alá tud és képes venni. Mivel minden ember a boldogságra törekszik a saját életében, alapvető fontosságú, hogy tiszteletben tartsuk egymást. Alapvető dolog, hogy segítsünk másokon, mivel rajtunk is segíthet valaki. Nemtől és bőrszíntől függetlenül. És a fekete-fehéren kívül még annyi más szín van! Tisztára szivárvány minden ember, nem?

„- A szerencsétlen flótás csak úgy összeesett futás közben. Felpattantam a padról, melyen addig olvasva ültem. Odasiettem, látván, mi történt. Vettem elő a telefonom, hívtam a 911-et és daráltam: - Central Park, Északi oldal! Egy futó felbukott! Valószínűleg szív-infarktus, mert igencsak a mellkasát markolássza!”


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.