Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2018.02.19. 17:52
Szép estét kívánok mindenkinek! Heart Miklós

2018.02.19. 17:29
Akinek kellően forog az agya, és otthon van sokféle tudományokban, az valóban megért Téged, kedves pulzus! Mondanivalóid túlnőnek (ezt bátran állít... Bővebben

2018.02.19. 16:34
Kellemes délutáni pihenést kivánok ! Smile

2018.02.19. 16:19
Köszönöm Józsi! Szép délutánt és estét neked is !

2018.02.19. 14:58
Szép napot mindenkinek. Smile

2018.02.19. 11:44
Szép jó napot, szép hetet mindannyiunknak! Smile Coffee cup

2018.02.19. 09:57
Szép napot Smile

2018.02.18. 21:14
Rég jártál itt Krisztián. Üdvözlet neked! Rose

2018.02.18. 20:48
SZép estét kedves Mindenkinek .

2018.02.18. 20:00
Igaz Janna! Nem feledkeztem meg Rólad, és most köszönöm meg kedves szavaid! Jól esett! Üdvözöllek szeretettel: pulzus

Archívum
Felhasználók
Vladyslav Stanislav: Csak egy tánc...
Vanda és Anita késésben voltak Viktorék fellépéséről. Pedig a férfi lelkére kötötte, hogy este kilencre mindenképpen érjenek oda a nagynaményi Orfeum Klubba, de már tizenhét perccel elmúlt kilenc és még a kocsiban ülve próbáltak parkolóhelyet keresni. A lány pár másodpercenként pillantott telefonjára és idegesen kopogott körmeivel a kesztyűtartón.
- Nyugi!- pillantott rá Anita a kormány mögül- Egy nő mindig késik!
- Bocsi, csak most kifejezetten kérte Viktor, hogy ott legyek időben. Emlékszel, legutóbb is elkéstünk.
- Egy nő mindig késik. -motyogta Anita
- Igen, igen, de úgy érzem, hogy valami fog történni ma, és nem akarok lemaradni róla. Jaj. -sóhajtott
- Hidd el, ha lesz is meglepetés, megvár vele! Na végre! Ott egy üres hely!

Az Orfeum Klub az egyetlen igényes kikapcsolódási lehetőség volt Nagynaményban, aki úgy akart kimozdulni, hogy nem akart idült alkoholisták között ücsörögni egy kocsmában ezt a klubot kereste fel. Könyvbemutatókat, koncerteket tartottak ott, aznap este az In vino veritas lépett fel, mely egy helyi együttes volt, Viktor vezetésével.
-..és köszönöm az egész életet!- hajolt meg a férfi- Amit már kikövetkeztethettetek, a mai este a szerelemről szól!- szólt a mikrofonba a taps után- A legerősebb és legszebb érzésről a világon! Így Bálint naphoz közeledve másról nem is szólhatna, bár az estnek van egy másik sokkal fontosabb apropója is, de erről majd később! A huszonhárom percet késők kedvéért,- kacsintott az épp belépő két lányra- hadd mutassam be a zenekart! Ide gyertek előre nyuszi, itt foglaltam nektek asztalt!
Vanda fülig pirulva, sűrű bocsánatkérések közepette oldalazott a sorok között a színpad előtt álló üres asztalhoz Anitát követve, aki a szintetizátor mögött álló párjának integetve furakodott előre.
- Nos, - folytatta Viktor- fogadjátok szeretettel a billentyűknél Filep Gézát, a dobost Tóth Botondot, és a kimondhatatlan nevű gitárost, Szuhoczky Benjámint!
- És végül, de nem utolsó sorban az énekest, Szabadosi Viktort!- kiáltott Géza a mikrofonba

Vanda alig figyelt a dalokra, Viktort figyelve képzeletben újra lejátszotta maga előtt az elmúlt évek eseményeit. Eszébe jutottak az első levelek, az első fénykép, amit Viktornak küldött, és az első telefonbeszélgetés is.
Szinte szóról szóra vissza tudta idézni a beszélgetést, mely során a férfi meggyőzte, hogy jelentkezzen egyetemre, és szomorúan gondolt arra, mikor Viktor sírva hívta őt fel egy éjszaka a felesége halálának évfordulóján.
Örömtől csillogó szemmel idézte fel az első találkozás, az első együtt töltött hétvége, majd a közös nyaralás pillanatait. Mosolyogva gondolt a szüleinél töltött napokra, a közös vacsorákra négyesben, és a horgászatra mikor Viktor és az apja felborultak a csónakkal.
Szeretettel gondolt Anitára, aki a legjobb barátnője lett, és a bohókás Gézára is, aki fogadott bátyává lépett elő.
Gondolataiból Anita bökdösésére ocsúdott fel.
- Ne bambulj csajszi! Most jön a lényeg!
- ...egy darabot a szívemből!- fejezte be a dalt Viktor- Köszönjük, hogy velünk tartottatok az elmúlt bő egy órában, és reméljük mindenki jól érezte magát! Az utolsó dal előtt, még szeretnék mesélni nektek egy számomra nagyon fontos személyről. Mint azt sokan tudjátok, néhány évvel ezelőtt elveszítettem két embert, akik a világot jelentették számomra, és a tragédia után feneketlen gödörbe zuhantam. Ebből a gödörből sokan próbáltak kiemelni, de csak egy valakinek sikerült ez. Segítségével nem csak újra akartam élni, de újra tudtam szeretni is. Egy nagy tapsot kérnék a huszonhárom percet késő Szabó Vandának!
- Alkotói válságomból is segített kikeverednem, - folytatta a taps után- és a világ legszerencsésebb férfijává tett szerelmével! Így az est zárásaként felhangzó dalt - amelyről tudni kell, hogy az egyik kedvence, és van benne egy bizonyos rész, egy sor, amire nagyon kell figyelni- Szabó Vandának küldeném!
A lány elpirulva hallgatta Viktort, majd az első taktusok után felismerve a dalt megragadta Anita karját.
- Úristen!- kiáltott fel- Anita! Úristen!
- Csak egy tánc volt...- énekelt Viktor
- Ugye nem? Ugye nem? - szólongatta Anitát, aki nem szólt semmit csak könnyes szemmel mosolygott
- Csak egy csók volt, boldog pillanat...
- Úristen!
- Na ez valójában nem így történt, de a szövegben így van! Nyílt a kapu, ki várt reád?...- húzta ki a mikrofont az állványból Viktor, és énekelve leugorva a színpadról elindult Vandáék asztala felé.

A lány, mikor látta, hogy párja a zsebébe nyúl már tudta, hogy mi fog történni. Kezeit a szája elé kapta, és bárhogy próbálta visszatartani örömében sírni kezdett. Viktor a lány elé érve, a gyűrűt előhúzva, fél térdre ereszkedett.
- Meg is kérem a kezed ezúton, és a többit nem tudom. Szabó Vanda, leszel a feleségem?
- Igen! Igen! Igen!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
3336
Vladyslav Stanislav - 2017. november 20. 21:02:36

Köszönöm a hozzászólásaitokat, véleményeiteket.

4204
pathfinder - 2017. november 14. 15:41:04

Kedves Vlad!

Micsoda kreativitás, nagyon tetszett az írásod!
Szeretettel gratulálok hozzá! És persze éljen az ifjú pár! Smile

Kata

5396
Kitti - 2017. november 13. 21:05:30

Gratulálok a szerelmespárnak!Rose