Auerbachné Tóth Katalin: Bernice Sinclair - 1. rész
- Mit csinál? Nyissa ki az ajtót!
- Hagyjon békén! Az én dolgom!
- Kinyitni, vagy betöröm az üveget!
- Hagyjon békén! - a fiatal nő nagy nehezen elfordult az ablaktól az autóban és csak bámult maga elé.

A férfi azonban nem tudta otthagyni. A nő egyedül ült az autóban az áruház tetőszintjén a tűző napsütésben. Már elég régóta ott ülhetett, mert az elgyötört arca verejtékben úszott. A férfi levette a pólóját, és már tekerte is a kezére.

- Utoljára szólok. Ha nem nyitja ki, az üveg bánja!

A nő nem válaszolt, mire a férfi megkerülte az autót és az utasülés oldaláról betörte az oldalsó ablakot. Az üveg helyén benyúlva kinyitotta az ajtót és a cserepeket félresöpörve bemászott a nő mellé. Pulzusa még volt, de már elvesztette az eszméletét. Steven átnyúlt a nő felett, kinyitotta az ajtót és kiszállva az utas oldalról, kiemelte a nőt a kocsiból és lefektette a kocsi árnyékába. Csak ezután kapta elő a telefonját, és hívta a mentőket.

Míg az érkezésükre várt, az ásványvizes flakonjából próbált némi vizet erőszakolni a nő cserepes ajkai közé, de nem járt sikerrel, így inkább az arcát próbálta hűteni a vízzel.

A mentősök hamar odaértek. A nő még mindig eszméletlen volt. A mentősök ellátták, mialatt Steven csak téblábolt körülöttük. Azt a keveset, amit tudott a nőről, már elmondta, így most már inkább csak a kíváncsisága tartotta ott. Amikor a hordágyat beemelték a mentőbe az ápoló Steven-re nézett:

- Jön vele?
- Egy pillanat! - Steven gondolt egyet és kikapta a nő táskáját az utasülésről, majd beszállt ő is a mentőautóba.

A kórházban őt faggatták, hogy ki a nő és miért csinálta, amit, de ő sem tudott rá válaszolni. Ezekre a kérdésekre viszont ő maga is tudni akarta a választ, ezért is kísérte be a nőt. Közben a nő már magához tért és miután olyan súlyos sérülései nem voltak, csak megfigyelésre tartották bent. Steven addig járt a nővérek nyakára, míg végül megengedték, hogy bemenjen a nőhöz néhány percre. A férfi élt a lehetőséggel.

A szobában egy széket húzott a nő ágya mellé és leült rá, miközben a nő mellé letette a táskáját.

- Erre szüksége lehet. Hiszen még azt sem tudják, kicsoda maga?
- Miért, maga kicsoda? - nézett fel a nő a férfira egy éles pillantással, aztán már újra a takarót nézte.
- Steven James Bradford vagyok.
- Örvendek. - a nő még mindig maga elé bámult.
- Direkt csinálta, ugye? Miért?
- Mi köze hozzá? Hagyjon békén! Az autónál is ezt kellett volna tennie!
- A túlvilág megvárja! De ha mindenáron oda akar jutni, egyszerűbb módja is lett volna. Szerintem ez csak segélykérés volt.
- Nem! Nem érdemlem meg hogy éljek, és ezt a halált érdemeltem volna... Pedig már majdnem sikerült...
- Ne mondjon ilyet! Fiatal, szép, miért érdemelné ezt?
- Maria miatt!

A nőből az arca elé kapta a kezeit, de így is jól hallatszódott, hogy sír. Steven tehetetlenül nézte. A síró lányokkal, nőkkel soha nem tudott mit kezdeni, és tudta, hogy ezt a húga nagyon sokszor ki is használta. De ez most nem a húga, hanem egy kétségbeesett fiatal nő. Az ám, a húga! Hiszen ő pszichológus! Talán ha megkérné, bejönne beszélni ezzel az összetört teremtéssel az ő kedvéért.

- Sírja ki magát, az segíteni szokott. Még ma visszajövök. - azzal Steven felállt és kiment a szobából.

A nővérpultnál szólt, hogy a nőnek odaadta a táskáját, ha az iratait keresnék, és bár kérdezte a nő nevét, nem árulták el neki, de azt azért igen, hogy aznap nem fogják kiengedni. Így legalább visszajöhet délután a húgával.
5396
Kitti - 2018. január 20. 10:46:49

Szia kata!
Érdekfeszítő, remek kezdés! Teljesen felcsigáztad az olvasó érdeklődését és pergő, kiváló párbeszédekkel tartod azt szinten. Az események fordulata homályban marad, ezért aztán én is nagyon várom a folytatást. Igaz, ilyen pasik nem szaladgálnak százával a világban, ezért is érdekel, mi, hogyan fog történni. Smile
van itt egy kis elírás, ami értelmetlenné teszi a mondatot. Nézd:
"A nőből az arca elé kapta a kezeit, "...
SzeretettelRose
kit

4204
pathfinder - 2017. december 25. 18:33:13

Kedves Maria!

Igyekszem Wink a második resz már fent van, a harmadik csütörtökön jön Smile

Köszönöm, hogy olvastál:
Kata Heart

5555
Maria HS - 2017. december 21. 10:06:03

KATA! Tetszett várom a folytatást: Maria

4204
pathfinder - 2017. december 19. 14:45:31

Kedves Rita!

Imádom a humorodat! Smile De akármilyen viccesen kérdezted is, nem fogom előre elárulni a végét! Smile De annyit megmondok: már előre meg volt írva mind a 3 rész, és csak utána tettem fel az elsőt Smile Jövő csütörtökön kiderül minden, akkor kerül majd fel a 3. rész Smile

Köszönöm, hogy olvastál:
Kata Heart

Ui: annyit azért elárulok: nem ölök meg benne senkit Wink

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.