Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

horla51: Telefonközpont
Leült egy szabad székre, és érdeklődően nézett körül. Majdnem minden hely foglalt volt. Imbolygó kezek tapadtak a telefonokra, és szinte izzottak a vonalak.
Mondatfoszlányok töltötték be a teret, hol egy csengőhang csilingelt élesen, hol egy számára ismert, vagy ismeretlen zeneszám dalrészlete csendült fel.
Akarva, akaratlanul is hallhatta a feléje áramló információ özönt:

... Igen, vegyetek belőle még háromszázért.
... Nem mama, ma nem érnénk oda időben, talán majd holnap.
... Egy I gerendát kellene felemelni.
... És akkor azt mondta a szemét:
... A főnököm egy hülye f.sz!
... Küldök három embert, kiszivattyúzzák.
... Persze drágám, úton vagyunk.

Egyre csak ömlöttek a szavak, hangosan, összekeveredve, bántóan.
Nézte a sok fáradhatatlan, fontos embert, akiknek még egy kis szabad idő sem jut.
Néhány pillanat múlva felállt, attól tartva, hogy belefullad a szófolyamba.
Kiballagott a bejárati ajtón, a terasz előtt parkoló autóba ülve visszakapcsolta mobilját, majd felnézett az épület homlokzatára. Még egyszer megcsodálta a díszes feliratot az ajtó fölött, aztán csendesen, csak úgy önmagának jegyezte meg: Ma mégis inkább otthon ebédelek!
5786
horla51 - 2018. február 04. 18:58:17

Kedves Babu!

Sajnos nem egyszer megtörtént esetet foglaltam egyetlen keretbe, szinte napi, heti tapasztalatom, hogy egyesek mennyire nincsenek tekintettel másokra!

Köszönöm, hogy itt jártál!

5548
babumargareta - 2018. február 02. 11:42:44

Kedves történetedet szeretettel olvastam .
A mai technika vivmányait szeretettel használjuk de megvan a módja, ideje és
sürgősségi előnye !
Gondolnád hogy egy telefonközpontban vagy ,holott a mobilos br,br ,br...
Ügyesen megfogalmaztad !Wink
Gratulálok szeretettel.....BabuRose

5786
horla51 - 2018. január 22. 16:45:19

Kedves Kit!

Napi feladataim elvégzéséhez, hozzátartozik a telefon használata. De teljesen nyilvánvaló számomra, hogy melyek azok a helyzetek, szituációk, amikor ki kell, hogy kapcsoljam. Sajnos tapasztalatom szerint ez sokaknak nem az.Úgy gondolom, ha valaki megengedheti magának, hogy beüljön egy étterembe, ideje, pénze van, akkor azt is megengedheti, hogy arra az időre kikapcsolja a telefont. Ugyanez vonatkozik egy üzleti tárgyalásra, egy film, egy színház megnézésére, és még sorolhatnám. Történt olyan is, hogy a szomszéd asztalhoz érkező pincért elküldte , mert telefonált, majd a vendégek feje felett kiáltozott utána, hogy jöjjön már, vegye fel a rendelést! Aki semmibe veszi a többi vendéget, azt nem tartom kultúrembernek, az csak egy barom! És rengeteg van belőlük.

5786
horla51 - 2018. január 22. 16:33:37

Kedves Gitta!

Talán hat, hét éves írás, de tapasztalatom szerint sajnos időtállónak bizonyult Sad

Köszönöm, hogy elolvastad!

5396
Kitti - 2018. január 21. 11:02:29

Már tegnap elolvastam ezt a kis szösszenetet. Egészen addig nem is értettem, amíg Rita hozzászólását nem láttam. Érdekes, neki azonnal lejött a téma, nekem nem. Talán mást vártam, talán a tőled szokatlan művészietlen ám indulattal telített írástól vártam többet, nem tudom.
A téma viszont aktuális. A telefon úgy robbant be a technika vívmányai közül az életbe, hogy annak kultúrájával szinte senki nincs tisztában. Pedig minden eszközt csak annak kultúrájának ismeretében szabadna használni. Néhány helyen vannak figyelmeztető táblák, mondjuk kórházak bizonyos osztályain. Úgy tűnik ki kéne tenni éttermekbe, buszon, metrón...stb helyeken is, mert teljesen általánossá vált, hogy mindenhol mindenki kommunikálni akar. Nem igaz, hogy 1-2 órát nem lehet elviselni telefon nélkül!

4005
zelgitta - 2018. január 20. 22:23:35

Én pedig végig azt hittem, hogy egy valódi telefonközpontban vagyok.
( Bár a kort nem tudtam volna beazonosítani...)
Klassz.
Üdvözlettel.
G.

5786
horla51 - 2017. december 22. 18:06:13

Kedves Rita!

Én is azt hiszem!

Sohasem értettem meg, hogy ha valaki beül egy étterembe, miért nem kapcsolja ki a telefonját. Úgy gondolom, ha megtehetem, hogy ebédeljek, megengedhetem magamnak azt is , hogy addig ne zavarjanak. És a másik lényeges szempont, hogy én se zavarjak senkit.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.