Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Putterer Magdolna Léna: Mindig az alap a lényeg !
Mióta megalakult a Közvélemény - kutatás, az ember nem unatkozik. Egyfolytában csörög a telefon , ha akarom, ha nem . . Hol a vonalas, vagy épp a mobil, no meg persze a másik mobil, mert mobilból van kettő . Jó, ha ennyi telefon van egy háznál , de olyan is van amikor túl soknak tűnik a három telefon egyszerre.

ELSŐ CSÖRGÉS
Megszólalt a vonalas telefonom.

- Kirándulásokat szervezünk az országon belül. Akar kirándulni?
- Kirándulni ? Köszönöm szépen , hogy megkeresett , de kirándulok eleget . Gyakran eljárok a közelben megtalálható Deseda -Tóra .
- Deseda - Tóra ? Azt nem tudom hol van.
- Én tudom . Itt a közelben. Oda bármikor eljutok, ha pihenésre vágyom.
- Távolabbi helyekre nem vágyik ?
Vágyni vágyom, de vannak állatkáim akik miatt nem mehetek.
- Vannak helyeink ahova kutyáját is magával viheti .
- Igen tudom , de nekem cicám is van a fiamnak köszönhetően.Családot alapított, őket meg itt hagyta nekem, de nem baj. Nagy örömöt tudnak okozni az állatkák.
- Akkor nem tudok ajánlani semmit sem ,mert cicáknak nincs hely.
- Cicának nincs hely? A cica pedig sokkal kisebb, mint egy kutya.
- Tudom, de mégsem tudok segíteni.
- Bocsásson meg, de én nem is akarom, hogy segítsen, mivel már az elején jeleztem nem kívánok utazni. Köszönöm a megkeresést . Viszont hallásra.

Tűzhelyen rotyog az ízletes gulyásleves, már csak csipkedettet kell elkészítenem beletennem. Liszt, csipetnyi só, tojás . Jól összedolgoztam, gondoltam beleszaggatom a levesbe, de nem sikerült. A telefon az oka mindennek .

MÁSODIK CSÖRGÉS :
Egyes számú mobiltelefonom következett . Lisztes kézzel kezembe vettem szeretett szép fekete telefonomat , megnyomtam a fogadógombot., hogy ne csörögjön, ha már csörög .

- Kirándulásokat szervezünk ...
Illetlenül gyorsan közbevágtam, mert várt levesem és a csipkedésre váró tésztagombócom, no meg az imént már elmondott mindent a másik telefonomon.
- Köszönöm szépen, de az imént beszéltünk, mondtam nem kívánok utazni.Viszont hallásra.
Még vissza sem értem a konyhába, megszólalt a második mobilom

HARMADIK CSÖRGÉS

- Kirándulásokat szervezünk. - Szólalt meg ismét az a hang , akivel előtte már kétszer beszéltem.
- Ne haragudjon, de nem tűnik fel Önnek , hogy sorban egy személy telefonját hívja , ami zaklatásnak felel meg ? Nekem az lenne az első, ha listát tesznek elém , mindezt kiszűrjem , ne zaklassam az embereket. Köszönöm hívását. Viszont hallásra.

NEGYEDIK ,ÖTÖDIK ,HATODIK , HETEDIK CSÖRGÉS
Kezdődött elölről minden . Sorban felhívtak különböző cégektől , hogy különböző termékeket ajánljanak .

- Természetes alapanyagú ránctalanító arckrémet ajánlanék Önnek , ha megengedi.
- Köszönöm szépen nem kérnék. Saját készítményeket használok, ami sokkal jobb , olcsóbb , mint más készítmény. Ráadásul tudom mit teszek bele. Köszönöm megkeresését. Viszont hallásra.
Megszólalt az egyes és a kettes számú mobilom szintén ezt a terméket ajánlva , miközben a levesem fortyogott a gázon tovább.

Ezen a napon egyfolytában megkerestek más - más cégek különböző termékeket ajánlva, mint például férfiborotvát ajánlottak nekem, különböző masszírozót, takarítógépet , csoda zoknit, rezgő papucsot ,reumakrémet, stb...
Ami azt illeti, nehéz volt mindegyiktől megszabadulnom , hiába mondtam köszönöm nem kérem az ajánlott terméküket .
Lecsapni a telefont elköszönés nélkül, azt azért nem akartam.Nagy bunkó lettem volna , ha nem hallgatom őket végig .
Más módszert voltam kénytelen bevetni .
Alig szólaltak meg , kénytelen voltam belevágni szavukba .
Kellemetlenül éreztem magam mindez miatt , de a kényszer nagy úr , szokták mondani.
Természetesen mivel egyik termékre sem volt szükségem ,mindenkinek megköszöntem a megkeresését , de már egyre türelmetlenebbül nagyon gyorsan megszakítottam a beszélgetéseket .
Időközben a levesem levét többször kellett pótolnom, mert elfőtt . Végül sikerült a csipkedettet is belecsipkednem. Rövid idő elteltével vehetem is le a gázról . - Gondoltam önmagamban.
A telefon ismét megszólalt.
Csörgött és csörgött mindaddig, amíg fel nem vettem:

- Olyanokat keresünk, akik még nincsenek hatvanévesek .
- Én még nem vagyok hatvanéves, csak ötvenkilenc.
- Ötvenkilenc ? Az már nem jó .
- Hála istennek. Viszont hallásra.
Telefon elnémult , benne már senki nem beszél .Egy kis ideig még hallgattam , hátha a csend megszólal, de csak kutyám morogta meg az emeleten lakó egyik szomszédot, aki épp ekkor ért haza.
Leültem kedvenc fotelembe , hátradőltem, lábaimat feltettem a közelben lévő kanapéra, becsuktam szemem és egy jó nagyot sóhajtottam. Végre csend, nyugalom. Jaj, de jó .
Ismét megszólalt a telefon .
Csörgéstől idegeim megfeszültek , tán a hajam is égnek állt .Dühösen felkaptam , ingerülten beleszóltam :
- Köszönöm nem akarok utazni, nem kérek semmilyen terméket, semmit nem vásárolok. A viszont hallásra.

Majdnem lecsaptam a telefont, amikor beleszólt egy ismerős hang :

- Szia kislányom. Mi van veled ?
- Jaj, anyu ... Te vagy az ? Ne haragudj, bocsáss meg. Tiszta dilis vagyok már . Egész nap szólt a telefonom. A levesemből főzelék lett. Végül is nem baj, mert legalább hamarabb jól lakom tőle , bár levest ettem volna szívesebben, nem főzeléket .Képzeld , még férfi borotvára is rá akartak beszélni, hiába mondtam nincs férfi a háznál. Erre azt mondta a nő : - Nem baj, ha most nincs. Idővel biztosan lesz , akkor viszont szükség lesz rá .Vegye meg és tegye el addig.

Anyám elnevette magát ,vele együtt nevettem én magam is .
Én mondjuk kínomban nevettem, miközben érezhetően megfeszültek idegeim, összes izomzatom görcsbe rándult ennyi telefoncsörgés után . Biztosan ez volt az utóhatás , ami most és így jött ki rajtam .
Ahogy elköszöntük egymástól , a vonalas telefonból eltávolítottam az elemet , a mobilokat lenémítottam , majd a három telefont átvittem a másik szobába , bedugtam ágyamba a paplanom alá.
Szépen eligazgattam a takarót , elégedetten néztem végig a sima ágyamon.
Kimentem a konyhába, merítettem tányéromba egy jó nagy merőkanállal a még forró gulyásleves - főzelékből , neki álltam kanalazni.
Első kanál után megállapítottam nagyon finom , bár kissé sűrű lett , de az íz a lényeg.
Az viszont szuper.

Mi a gulyásleves - főzelék isteni receptjének titka ?
Legyen három telefonod, de az alapot ami nagyon fontos ,mert ugye mindennek kell, hogy alapja legyen , ami nélkül semmi nem létezhet és ez esetben az alapot a Közvélemény - kutatás adta kedvenc ételemhez.2017. december 22.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.