Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kiemelt támogatók
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2018.02.19. 17:52
Szép estét kívánok mindenkinek! Heart Miklós

2018.02.19. 17:29
Akinek kellően forog az agya, és otthon van sokféle tudományokban, az valóban megért Téged, kedves pulzus! Mondanivalóid túlnőnek (ezt bátran állít... Bővebben

2018.02.19. 16:34
Kellemes délutáni pihenést kivánok ! Smile

2018.02.19. 16:19
Köszönöm Józsi! Szép délutánt és estét neked is !

2018.02.19. 14:58
Szép napot mindenkinek. Smile

2018.02.19. 11:44
Szép jó napot, szép hetet mindannyiunknak! Smile Coffee cup

2018.02.19. 09:57
Szép napot Smile

2018.02.18. 21:14
Rég jártál itt Krisztián. Üdvözlet neked! Rose

2018.02.18. 20:48
SZép estét kedves Mindenkinek .

2018.02.18. 20:00
Igaz Janna! Nem feledkeztem meg Rólad, és most köszönöm meg kedves szavaid! Jól esett! Üdvözöllek szeretettel: pulzus

Archívum
Felhasználók
Suba Patríciai: Kék nyakkendő (2018. január)
Humoros Elemér reggel izgatottan kel fel. Állásinterjúra megy. Este már kikészítette ruháját, de amikor felvenné, elgondolkodik. Talán mégsem a szivárványszínű ingben kellene mennie, a piros nyakkendővel és a fehér nadrággal. Elvégre a kreatív vezető helyettesének lenni mégiscsak komoly feladat. Előveszi hivatalos fekete nadrágját, fehér ingjét. Nem bírja megállni, hogy valamennyit megtartson magából, így kék nyakkendőt köt. Mosolygás nincs, dönti el magában, hiszen nevető ráncait nem tudja eltüntetni.
Ahogy megérkezik, a felvételi helyiségbe egyből látja, hogy jól döntött, mindenki pont úgy van öltözve, ahogy ő. Na, igen, a kék nyakkendő. Nem tudni mitől feszeng jobban. Attól, hogy ugyanolyan vagy attól, hogy kicsit más. Végre ő következik. Az iroda pont olyan, ahogy egy komoly irodát ellehet képzelni. Igen, jól döntöttem, konstatálja magában. Fehér falak, drága képekkel. Egy mahagóni asztal, barna, kényelmes fotelek. Semmi szín, semmi, ami megbontaná az egységet. Az asztalnál vele egykorú férfi ül, ruhája olyan, mint az övé. Mosoly nélkül kérdezgeti. Rátekint a kék nyakkendőre. Elemér eddig is feszengett zakójában, most már a nyakkendő miatt is rosszul érzi magát.
- Nyugodtan leveheti a zakóját, meleg van itt – mondja az interjút tartó kreatív igazgató. Leveszi ő is a sajátját. Elemér hirtelen szólni sem bír, az igazgatón pontosan olyan ing van, amit reggel akart felvenni. Összezavarodik, de a mosoly már a szemében táncol. Az igazgató ránéz, szó nélkül vizsgálja pár percig. Hirtelen kezet nyújt, miközben így szól: - Gratulálok, fel van véve. Menjünk át a közös irodánkba!

Kreatív Ferenc unottan ül az asztal mögött. Sorban jönnek be a helyettesi állásra pályázó emberek. Mindegyik hasonló habitusú. Az egyszerű szoba légköre már fojtogatja, rosszul érzi magát a komoly ember szerepében. Ez az Elemér is, bár mintha más lenne, van benne valami. Látszólag kényelmetlenül feszeng a hivatalos öltözékben és azok a nevető ráncok, láthatatlanul rejtőzködnek. Ferenc észreveszi, hiszen ő is ugyanúgy titkolja most az övéit. Ekkor látja meg a kék nyakkendőt. - Lehetséges lenne? ¬¬- fontolgatja magában.
- Nyugodtan leveheti a zakóját, meleg van itt – mondja, miközben ő is leveszi a sajátját. Látja Elemér arcán a csodálkozást, amikor az igazgató szivárványszínű ingjét meglátja. Ebben a pillanatban Ferenc is láthatja a nevetés szikráit felvillanni Elemér szemeiben, akinek ettől teljesen átalakul az arca. Látszik rajta az a vidámság és lüktetés, amit Ferenc keres. - Gratulálok, fel van véve. Menjünk át a közös irodánkba! – szólal meg hirtelen, kezet nyújtva újdonsült helyettesének.

Az iroda melybe belépnek hatalmas. Az egyik falat csupa üveg ablak borítja. A falak a színek sokaságában pompáznak, mintha csak ráborították volna a festékes vödröket, mégis ha az ember jobban megnézi, akkor van benne rendszer. Hófehér fotelek a helyiség különböző pontjain. Vörös fenyőből készült nagy kerek asztal pont a szoba közepén, tele papírokkal, fotókkal. Egy komoly ember számára kaotikus lehet a látvány, de Elemér egyből felismeri azt a sajátos látásmódot, ami őt is jellemzi. Immár szélesen vigyorogva néz rá Ferencre, aki ugyanolyan jó kedvvel néz vissza rá.
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
5774
Patree - 2018. február 07. 20:42:09

Köszönöm szépen. Heart

5694
ritatothne - 2018. február 07. 18:13:42

Kedves Patricia!

Gratulálok a nyereményhez.

Szeretettel: RitaRose

5396
Kitti - 2018. február 07. 11:06:10

Gratulálok! Rose