Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Auerbachné Tóth Katalin: Gyermekvállalás 6. rész
2016. január 13.
Tegnap megszületett Picuri! Úgyhogy most már nem picuri, hanem Iluska. Kislány! 3250 gramm és 51 centi! És magától indult be a szülés, nem kellett indítani! Visszanézve nem is volt olyan nehéz szülés, bár 6 órába tellett, mire meglett Ilus onnantól számítva, hogy beértünk a kórházba. Most még fáradt vagyok, de olyan jó hallgatni, hogy itt szuszog mellettem.
A rendőrségi papírt megmutattam a nővérkéknek, még mikor bejöttünk, hogy szivárog a magzatvíz. (Ja, nem áztattam el szerencsére semmit otthon!) A köldökzsinór-vérből vettek vért a DNS-elemzéshez. Ez jó is így, mert nem akartam volna, hogy Ilust szurkálják. A rendőrség által megadott kapcsolattartói számot is felhívtam, és jeleztem Picuri megszületését.

2016. január 14.
Ma volt bent a rendőrnő, és egyeztetett velem is meg a kórházzal is a DNS-vizsgálatról.
Picuri már egyre ügyesebben tejcizik. Ugyan nem tudom, mennyi tejem lehet, de ő elégedettnek tűnik az evés végére. A nővérkék sokat segítettek, most már merem egyedül pelenkázni és a köldökét ellátni. Annyira édes! Megismerte szerintem az én hangomat és Gergőét is! Amikor bent volt látogatóban, odafordult a hangjára Gergő felé!

2016. január 16.
Hazajöttünk! Holnap jön a védőnő is babanézőbe! Kicsit félek kettesben maradni vele itthon. Furcsa nagyon ez a felelősség, hogy teljesen rám van utalva ez az apró kis élet!

2016. január 30.
Ilus szépen növöget! Már 3510 gramm! A hosszát itthon nem mérem, majd 1 hónaposan a védőnő megméri. Nekem viszont nincs sok időm mellette. Ha van 10 percem, én is bealszom mellette.

2016. február 6.
Levelet kaptam a rendőrségtől. Be kell mennem egy előzetes egyeztetésre a rendőrségre, ahol az ügyésszel is beszélnem kell. Félek. Ez nagyon hivatalosnak tűnik. Miért kell az ügyésszel egyeztetnem? A tanúkat nem csak beidézni szokták?!

2016. február 13.
Icu mama vigyázott addig Ilusra, míg én bementem a rendőrségre.
NEM ADOM A KISLÁNYOMAT! Ő Gergő és az én kislányom!!!
A DNS-vizsgálat igazolta, hogy F. H. a vér szerinti apja. Ezt vele is közölték, hogy a kislánya ellene a legjobb bizonyíték. Mire közölte, hogy élni akar az apai jogaival! Erről csak akkor hajlandó lemondani, ha visszavonom a vádat ellene...
Bőgve jöttem haza. Icu mama kérdezte, mi a baj. Mondtam, hogy várjuk meg Gergő míg hazaér... Megtudta, hogy nem a vér szerinti unokája. Láttam, hogy rosszul esett neki, hogy csak most közöljük, de Gergő azt mondta neki, hogy vér szerint lehet, hogy nem ő az apja, de a szívében igen, és az a fontosabb.

2016. február 15.
Icu mama átjött délelőtt, hogy beszéljünk csak mi ketten, nők. Azt mondta, sokat gondolkodott a dolgon, és méltányolja, hogy vállaltam így is Ilust. Büszke a fiára is, hogy merte így vállalni a gyereket. Azt mondta, mellettünk áll, ha már egyszer így döntöttünk. De az a kérése, hogy Gergő apukájának ezt soha ne mondjuk el, mert Bálint bá' ezt úgysem értené meg... Ennyiben maradtunk. Tündéri anyósom van!

2016. február 20.
Beszéltem az ügyésszel. Kéne egy ügyvéd nekem is, mert nem vagyok hajlandó visszavonni a feljelentésemet. Ha ténylegesen elítélik, akkor az apaságot is megvonják tőle. A papírokban így is Gergő adatait diktáltam be. Bár a rendőr szerint lehet, hogy nem így kellett volna. Mindegy, az apa nevéhez amúgy sem írathattam volna azt, hogy F. H.!
F. H. beadta az apasági keresetét ellenem...

2016. február 25.
Beszéltem egy ügyvéddel, akit az ügyész ajánlott. Azt mondta ne aggódjak, annyi a lényeg, hogy az erőszak miatti tárgyalás előbb legyen meg. Azzal nem lesz gond, már ki van tűzve a tárgyalás időpontja. Addigra Ilus már elmúlik 2 hónapos.
Túl ideges vagyok többet írni...

2016. március 19.
Megvolt a tárgyalás. Az ítélet még nem jogerős, de jól állunk. Főleg Iluska DNS-e alapján egyértelmű volt a bűnössége. A bíró döntés alapján bűnös és 5 év börtönre számíthat, de mivel megfellebbezte, nem jogerős. Az ügyvéd szerint, akit hívtam az ítélet után jó esélyünk van arra, hogy megvonják az apaságát. Merthogy az erőszaktevőket eltiltják a saját gyerekeiktől is.

2016. április 12.
Ilus ma 3 hónapos! Már nagyon ügyesen fordul hasról hátra és vissza! Emeli a fejét és egyértelműen van már kedvenc játéka is, a zörgős "répamobil", egy répa formájú autóban egy hosszú fülű nyúl! Már több mint 6 kiló és már 68-as ruhákat hord, nagyot nyúlt az utóbbi egy héten!
Az ügyvésztől várom a híreket...

2016. április 23.
Jogerős az ítélet! 5 év börtön neki, nekem pedig aduász az ítélete Ilus láthatása ügyében!

...

2016. június 28.
ÉLJEN! Ilus hivatalosan is az enyém és Gergőé, F. H-nak semmi joga rá! A jogerős bírósági ítélet fényében elutasították a gyermekre vonatkozó láthatását és felügyeleti kérelmét! A Gyámügy határozata alapján pedig így nem is kell rávezetni a nevét a gyermek anyakönyvi kivonatára, maradhat Gergő az apasági nyilatkozat alapján!

- vége -
4204
pathfinder - 2018. február 14. 15:07:31

Kedves Babu!

Kicsit hosszú lett, úgy jártam, mint a mondás szerint az evéssel, amikor étkezés közben jön meg az étvágy...
És valóban én is érzem, hogy a gyerekvállalás könnyebbik része a terhesség Wink Utána csak nehezebb lesz, főleg ahogy önálló akaratuk is lesz De el nem cserélném a fiúkat semmi pénzért. Smile

Szeretettel:
Kata Heart

5548
babumargareta - 2018. február 10. 22:26:48

Kedves Kata,
Nagy szeretettel olvastam erdekes befejezo reszet a novelladnak .
Nagy szerep kisgyereket vallalni,de megeri a faradsag !Smile
Gratulalok szeretettel....BabuRose

4204
pathfinder - 2018. február 07. 11:16:44

Kedves Kata!

Örülök, ha tetszett! Smile Sajnos tapasztalat, hogy egy kisgyerek mellett már az embernek nem mindig van mindenre ideje, amit szeretne, ezért jobbnak láttam befejezni a naplót Smile És különben is, a csattanónak a bírósági ügyet akartam, ezért érezted, hogy az 5. rész a vihar előtti csend volt Smile
Amúgy én is azt hittem, egy 5 hónapos mellett, hogy könnyű lesz újra iskolába járnom, aztán csak nagy logisztikázások, anyukámék segítsége és a férjem türelme révén sikerült végre kétgyerekes anyukaként lediplomáznom Smile De így jár az, aki vár a sulival...

Köszönöm, hogy olvastál! szeretettel:
Kata Heart

5772
Saranghe - 2018. február 07. 08:52:33

Kedves Kata!

Szép befejezés Smile. Én még olvastam volna tovább is. Smile

Szeretettel:

KataRose

4204
pathfinder - 2018. február 06. 13:20:09

Kedves Rita!

Megígértem a pozitív befejezést, csak a jogi résznek kicsit utána kellett járnom, hogy hogy is működik, hogy hiteles legyek. Meg aztán olyan csúnyán kezdődött a történet, akkor legalább a vége legyen jó Smile

Köszönöm szépen, hogy olvastál! Szeretettel:
Kata Heart

4204
pathfinder - 2018. február 06. 13:10:36

Kedves Kitti!

Igyekeztem, köszönöm szépen! Azt is, hogy végigolvastad ez a hozzám képest nem rövid irományt Smile Örülök, hogy tetszett!

Szeretettel:
Kata Heart

5396
Kitti - 2018. február 05. 23:39:32

Remek napló volt! Nagyon tetszett Kata! Heart

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.