Auerbachné Tóth Katalin: Reggeli készülődés
Monique nem szerette a reggeleket. Sőt, kifejezetten utálta őket, az idegesítő készülődésekkel együtt. Ötüket kellett minden nap óvodába, iskolába, munkába indítani. A kicsit még vitte, a többiek ugyan maguk mentek, de volt valami, ami még mindig nem változott a saját gyerekkora óta. Igaz, ehhez ő ragaszkodott, hogy saját maga készítse a szendvicseiket a nagyobbaknak, valamint a férjének és magának. A főétkezés náluk mindig a vacsora volt, amikorra összegyűlt az egész család.

A hűtőajtóhoz lépett, és megnyomta a kijelzőjét párszor pár különböző helyen. A hűtő erre kiírta, hogy miből mennyi van benne. Monique gyors pillantást vetett az órára, és elküldte a hűtő általa javasolt megrendelést, kora esti kiszállítási kérelemmel. Ezután előkapta a reggelihez szükséges dolgokat és megterített a gyerekeknek. Közben megmelegítette a kávéját is és elkortyolgatta. Rossz szokása volt, hogy nem reggelizett, csak akkor, ha a gyerekek hagytak valamit.

A hírek mentek a rádióban, de mikor megunta, hangjával utasította a rádiót a csatornaváltásra és inkább zenét keresett. Befejezte a terítést és megcsinálta a szendvicseket: májkrémeset uborkával és papayával a nagyobbik fiának, vajkrémmel, szalámival és paprikával a kicsinek. Ellenőrizte, hogy a ruhák, iskolatáskák rendben vannak-e, és betette az uzsonnát is a táskákba.

Utána felsétált az emeletre felébreszteni a családot. A férjét már ébren találta, épp öltözködött. A gyerekeket már együtt akarták felkelteni. A kislány még aludt volna, de ő még úgyis alhat délben, az óvodában - nyugtatta magát Monique, mert azért rosszul esett felébresztenie az alvó legkisebbet. A két nagyobb, a fiúk már valamin vitatkoztak, amikor benyitott a szobájukba. Rögtön őt kérték, hogy tegyen igazságot. Rávágta, hogy amelyik hamarabb készül el, annak van igaza. Meglett a hatása, a két fiú már nem marakodott, hanem versengve öltöztek, hogy utána mehessenek le reggelizni.

Míg a gyerekek reggeliztek, ő is nekiállt készülődni. Felvette az este kikészített ruhákat, aztán a fürdőszobába ment. Beállította a smink-gépet, hogy milyen tónusokat, milyen színeket szeretne, és hagyta, hogy a gép 2 perc alatt kisminkelje.

Mikor mindenki készen lett, elégedetten nézte az órát, mert maradt még egy kis idejük beszélgetni is. Pár perc beszélgetés után éles csengetés hallatszódott a hűtő mellett álló kabin felől. Mindannyian felkeltek, de Monique lépett oda, hogy megnézze. "Marqes" - a gép már mondta is géphangon ismételve a nevet, többször is. A legnagyobb gyerek cipőt húzott, intett mindenkinek, és belépett. Zümmögés, surrogás hallatszott, aztán kattant az ajtó.

Rövidesen felhangzott a következő varázsszó: "Patrick", mire a középső gyerek lépett a gépbe. Monique-nak itt jutott eszébe, hogy a reggeli vitát nem döntötte el a fiúk között, mert nem is tudta, melyik készült el előbb, hiszen ő akkor még a fürdőben készülődött. De nem gondolkodott rajta sokáig, hanem adta Minqie-re, a kislányára a cipőt, mert tudta, mindjárt ők jönnek az ovival. És így is lett. Puszi-dobás apának, és ő is belépett a gépbe, kezében a kislányával.

A teleport-gép zümmögött, surrogott, aztán hirtelen egy fénycsóva ölelte körbe őket, felülről lefelé haladva. Mikor leért a fény a lábáig, ott eltűnt. És akkor már ki is léphetett az ajtón, és ott álltak az óvodai öltözőjükben. Megnyomott néhány gombot a gépen, aztán még egy kicsit beszélt az óvónőkkel. Közben más anyák is jöttek, és a gép folyamatosan szólt: hol szólította a távozó anyákat, hol az érkezőket jelentette. Monique egyszer csak a nevét hallotta, mire elköszönt az óvó néniktől és a kislányától, és belépett a gépbe.

2 perc sem telt bele, és már a munkahelyén az asztalánál ült. Míg a számítógépét kapcsolta be, arra gondolt, hogy milyen szerencsés, hogy a reggeli elindulás az ébredéstől a beérkezésig mindennel együtt megvan 40 perc alatt, míg ez még az ő gyerekkorában emlékszik, hogy az édesanyjának 2 órájába tellett...
4204
pathfinder - 2018. március 26. 12:29:55

Kedves Rita!

Igen, tényleg megfigyelhető a nagy civilizációknál is az ilyen ciklikusság. Az ember maradt, csak mindig újra kezdte. Bár lehet,h a Föld nélkülünk jobban járna, mert csak tönkreteszi az ember... De eméljük a következő generációk a lustaságukat és a kisebb ellenállás felé való indulásukat olyan találmányok kitalálásában fogják kamatoztatni, ami előreviszi az emberiséget a környezetvédelem terén is.

Szeretettel:
Kata Heart

4204
pathfinder - 2018. március 26. 12:25:13

Kedves Kata!

Köszönöm szépen kedves szavaidat! Igyekszem használni a fantáziámat, ha már megáldott-megvert vele az ég Smile Nézőpont kérdése, mikor minek tűnik... Wink
Köszönöm, hogy olvastál, igyekszem én is olvasni téged, bár mostanában max a gyerek kötelezőjét olvasom Sad

Szeretettel:
Kata Heart

4204
pathfinder - 2018. március 26. 12:23:24

Kedves Babu!

Igen, én is örülnék, ha a reggeli készülődés mellett legalább az utazással nem kellene időt töltenem. Régen szerettem, amíg volt lehetőségem utazás közben olvasni, de most már én vagyok a sofőr, szóval most már maximum énekelni tudok a kocsiban, olvasni nem Smile
Köszönöm szépen, hogy olvastál!
Szeretettel:
Kata Heart

5772
Saranghe - 2018. március 02. 14:10:20

Kedves Kata!

Ez szuper jó lett. Smile. Fantáziadús történet, tetszett. Örültem, hogy olvashattam. Habár
nem mindent olvastam el tőled, de eddig ez tetszik a legjobban. Jól áll neked a valóságtól elrugaszkodás. Smile

Szeretettel: Rose

Kata

5548
babumargareta - 2018. február 19. 17:02:08

Kedves Kata.
Nagyon cselesen szerkesztett iras !
Az olvaso azt gondolja hirtelen ,hogy mindezek leteznek !! Smile)"
nem is volna rossz,sem a teleport -gep.Van itt fantazia !!
De azutan rajottem hogy ez a fantazia szulottje !
Gratulalok szeretettel!Heart
Azert megjegyzem nem artan ,ha igaz is lenne ! Smile)Smile

4204
pathfinder - 2018. február 19. 11:43:53

Kedves Kitti!

Szükség szülte ötlet... Nagyon utálom a reggeleket, mert a két gyereket két helyre kell vigyem, és még nekem is be kell érjek időben... Elgondolkodtam azon, hogy hogyan lehetne időt spórolnom... Lehet hogy túl sok SF filmet néztem Smile

Szeretettel:
Kata Heart

4204
pathfinder - 2018. február 19. 11:42:19

Kedves Rita!

Biztos lesznek még gyerekek, maximum nem a nők fogják kihordani, hanem biorobotok, és robot-nevelőnők fognak rájuk figyelni Smile Ja igen, és persze csak az előre kiválasztott tulajdonságú gyermeket hordhatják ki a biorobotok Smile
Viccen kívül, azért remélem, hogy lesznek gyerekek, mert ha nem, akkor a nagy jóléttől hal majd ki az emberiség Smile Mondjuk az is egy érdekes történet lenne, hogy a világ fejlett része kihal, és csak a primitívnek titulált népek maradnak fent Smile Na, most két jó ötletet is adtál a kérdéseddel Smile Köszönöm! Smile

Szeretettel:
Kata Heart

5396
Kitti - 2018. február 16. 12:16:02

Hú, Kata! Hatalmas gondolat! Gratulálok! Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.