Winczheim Tibor: PIROSKA ÉS A FARKAS I. (Grimm-testvérek meséje nyomán)
- Aztán le ne térj az útról kislányom! – szólt Piroskához az édesanyja, majd hozzátette: - Siess, minél előbb a nagyihoz, már bizonyára nagyon vár téged!
A kislány fogta a kis, fonott kosárkáját, benne a kaláccsal, borral, és egyéb finomságokkal, és énekelve útra kelt.
Alig tett meg néhány lépést, az erdőből elősompolygott a farkas, és túláradó nyájassággal kérdé:
- Hová, hová, kedves Piroska, ezen a rügyfakasztó, selymes szellő járta, madárfüttyös, langyos, szép tavaszi reggel?
- Megyek a nagyimhoz, szegénykém nagyon beteg, jót fog tenni neki a friss, fonott kalács, az üveg bor, a gyümölcsök, meg az egyéb finomságok, amiket az anyukám összeválogatott neki...
- Bizonyára örülne a kedves nagymamád egy csokor szép vadvirágnak! - próbálkozott be az ordas úgy, ahogyan azt a meséből már nagyon jól ismerte. - Nézd csak! – tette hozzá: a rét telis-tele van velük! Az egyik szebb, mint a másik! Az ember szeme nem győzi befogadni ezt a szín-kavalkádot – tette még hozzá kissé nyálasan.
- Szívesen tenném, de nem lehet, kedves farkas-barkas!
- Nem lehet? Már miért is ne lehetne? Minden nő szereti a virágot, a te kedves nagymamád meg igazán megérdemelné! Tudod, Piroska, már bizonyított tény az illatterápia gyógyító ereje! Ha szereted őt, viszel neki egy hatalmas csokrétát!
- Persze, hogy szeretem is őt, mégpedig nagyon.
- Hát akkor mi a bibi?
- Jaj! Tegnap voltam a doktor bácsinál, mivel megjött a labor-eredményem.
Sajnos, kétoldali, előrehaladott stádiumban lévő pollen-allergiám van, már most félholt vagyok! Úgy, hogy most, - bármennyire is vérzik a szívem -, de ki kell hagynom a virágszedést!
Na, csaó, kedves farkas, aztán, jót ne halljak rólad! – mondta kosárkáját lóbálva Piroska, azzal úgy elviharzott, mintha ott sem lett volna.
A farkas pedig annyira meglepődött ettől a nem várt fordulattól, hogy földbe gyökerezett lábbal állt még egy jó ideig, bután bámulva kifelé üres fejéből.
Aztán, hosszú idő múlva csak eszébe jutott, hogy mindenfajta virág-csokor nélkül is megehette volna a nagymamát.

Piroskáról már nem is beszélve!
2952
bruxinelli - 2018. március 19. 15:23:39

Lám milyen igényes a farkas ! A rágós nagymama nem kellett neki, de a Tubi Pirosodra ráharapott volna, ha nem mondta volna ki idejében a nemet a kis eszes ! Nem véletlen az ellenállás szava a nem, ha számolt volna rá, nem érte volna felkészületlen, de az is lehet, hogy megzavarta a pollen.
Szeretettel gratulálok,Zsófi.

5772
Saranghe - 2018. március 16. 17:42:49

Kedves Tibor!

Nagyon jót nevettem, a csattanód szuper lett! Smile

Szeretettel: Rose

Kata

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.