Gant Elizabet: Húsvét reggel: Első történet (2018. április)
Madárcsicsergésre ébredek fel. Gyönyörű a reggel. Ma van húsvét vasárnapja. Megnyújtóztatom tagjaimat még az ágyamban fekve és elgondolkozom a tavalyi évemen.
Mintha csak tegnap történt volna - gondolom magamban.
Azzal a lendülettel felülök és lassan elindulva kibicegek mosakodni. A fürdőkád szélén finoman megtámaszkodva átteszem mindkét mankót a bal kezembe és lassan megeresztem a vizet. Élvezem, ahogy a langyos folyadék felélénkíti arcomat.
- Gyere kislányom reggelizni! - szólal meg apu lágy hangon.
- Rendben van, rögtön megyek.
Majd abban a pillanatban elmosolyodom. Még nem szoktam meg gondolatban, hogy nem vagyok olyan fürge. Legalábbis a reggeleket tekintve. Mire végre kicammogok az étkezőbe, már anya is az asztalnál ül.
- Megvártunk, kicsim - szólt anya és megsimogatta az arcomat.
- Imádom a húsvét reggeleket! Füstölt, főtt sonka, tojás, torma… Igazi íz robbanás mind.
- Igen, a sonkát papa füstölte nekünk személyesen.
Komótosan, lassan költöttük el reggelinket. Senki sem mert vagy akart beszélni az egy évvel ezelőtt történtekről. Kivéve engem. Így előhozakodtam a témával.
- Tavaly milyen vakítóan tűzött a nap délután! Pont, mikor autóval mentünk a barátommal hugiékhoz vendégségbe.
- Ezért nem vette észre az az ember, hogy jobbról jött egy személyautó, mikor balra akart kanyarodni - morogta apa.
- Mikor összeütköztünk, éles fájdalmat éreztem. Soha azelőtt ilyen kínt nem kellett elviselnem. Lenéztem, a jobb lábam vérben úszott. Egon kétségbeesetten próbálta eltávolítani a szilánkokat a lábamból, ahogy felordítottam a fájdalomtól. Szaladt a telefonjáért, majd hívta a mentőket. Míg ő veszekedett a másik sofőrrel, engem már a mentőautóba tettek, rögzítettek és fájdalomcsillapítót adtak be nekem. "Érzi már a hatását?" - kérdezte a mentős hölgy. Én makacsul ráztam a fejem. Az égető fájdalom emlékét sosem fogom elfelejteni.
- Az átkozott - szólalt meg apu. Aki nem tud vezetni, az ne üljön autóba sofőrként.
- Már megtörtént, már vége van - nyugtattam.
Azon a napon megoperáltak. Másnap reggel, húsvét hétfőn ébredtem fel. Egy kórteremben. Még három idegen ember társaságában. Az ordításomra lettek figyelmesek a nővérek. "Elvira, Elvira, kérem, nyugodjon meg"- mondták, míg én hebegve egy értelmes szót sem tudtam kiadni magamból, csak a könnyeimet, de azok záporoztak szüntelen. Amputálták a jobb lábamat térdtől lefelé. Együtt sírtunk aznap, anyu, apu, hugi és én. Egon - szerencsétlenségére - még aznap próbált meglátogatni, de apu már a kórterem ajtajában kiadta az útját, amiért azóta is hálás vagyok neki. Úgy éreztem, Egon tönkretette az életemet. Kezdetben nyugtatókkal keltem és feküdtem, aztán szépen lassan kezdtem elfogadni a sorsom. Sokat segített, hogy a kórházi rehabilitáció során sok sorstárssal találkozhattam és beszélgethettem. Megalkottuk a saját közösségünket és azóta is szoros barátságban vagyunk. Eltelt jó pár hónap és végül sikerült összeadni annyi pénzt, hogy megkaphassam a műlábamat. Viszonylag könnyű felcsatolni és még futni is tudok benne. Mint ahogy az árny nélkül nem értékeljük a fényt sem, a baleset óta sokkal jobban megbecsülöm az egészségem.
- A testem maradandóan megváltozott ugyan, de a testi - lelki egyensúlyom helyreállt. Fantasztikus érzés újra két lábon sétálni. A lelki támaszért köszönetet szeretnék nektek mondani, anya, apa, nélkületek nem sikerült volna a gyors felépülésem. A hálámnál nagyobb ajándékot idén nem tudnék adni nektek húsvétra. Köszönöm!

2018-03-25
5843
Gant Elizabet - 2018. május 04. 17:50:37

Kedves Rita! Rose

Nagyon szépen köszönöm figyelmességét.

Szeretettel: Elizabet

5843
Gant Elizabet - 2018. május 01. 18:19:38

Kedves Rita! Rose

Nagyon szépen köszönöm kedves, biztató sorait.

Szeretettel:
Elizabet Heart

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.