Auerbachné Tóth Katalin: Túloldal
A fiatal pár kézen fogva sétált a Margit-hídon. Ez bizony nem ma történt, akkoriban még jóval kevesebb autó járt arra. Mondhatnám úgy is, hogy több villamos haladt át egy nap, mint autó...

Szóval, alig néhányan sétáltak a híd két oldalán, ami nem is csoda, mert nem volt az a tipikus sétára való idő, akár az időjárást nézzük, akár az időpontot. Vasárnap reggel volt, így sokan még a munkahét fáradalmainak kipihenését választották. Meg aztán akkoriban még nem volt divatban a hajnali városi futás sem. Nem, még Budapesten sem. A híd északi, sziget felőli oldalán sétáltak. Előttük, messze láttak egy embert baktatni, meg a déli oldalon volt néhánnyal több gyalogos. De ugye a szokásrend alapján aki a Margitszigetre tartott, az ment az északi oldalon, aki pedig csak át akart kelni gyalogosan a Duna felett, inkább a déli oldalát választotta a hídnak, ahol nem kellett a szigeti lehajtót kerülgetni.

Még mindig sétáltak. Az autóforgalom legalább olyan gyér volt, mint a gyalogosforgalom. Aztán egyszer csak azt vették észre, hogy a híd déli járdájáról elindult egy férfi, keresztül az úton, a villamos-pályán. Enyhén bizonytalan pályaíven mozgott, de határozottan átért az északi oldalra, nem sokkal a fiatal pár előtt. Átérve megtámaszkodott egy oszlopban és távolba révedő szemekkel nézte a folyót. A pár már azt hitte, talán ugrani akar, de akkor miért jött volna át az északi oldalra?

Ahogy melléértek, lelassítottak, hogy kicsit jobban megnézhessék a férfit. Hamar el is kapták róla a tekintetüket, mert a közelébe érve megérezték az alkoholos befolyásoltságra utaló egyértelmű - fogalmazzunk így - illatot. A férfi azonban megérezhette, hogy őt nézik, mert rájuk nézett, mint aki csak most veszi észre, hogy nincs egyedül. De felcsillanó szemmel egyből oda is fordult a párhoz.

- Elnézést, a zavarásért! - kezdte akadozó nyelvvel. - Ez a túloldal?

A pár csodálkozva nézett rá, de aztán a férfi válaszolt neki, odébb tolva a feleségét kissé:

- Nem, az a túloldal, ahonnan ide átjött...

A férfi csodálkozva nézett át a másik oldalra.
- Érdekes... Onnan meg ide küldtek...
4204
pathfinder - 2018. október 16. 13:27:04

Kedves Babu!

Igen, az élet néha vicces dolgokat produkál Smile Na meg persze a részeg emberek agya is...

Köszönöm, hogy olvastál! Smile Szeretettel:
Kata Heart

5548
babumargareta - 2018. október 12. 22:12:44

Kedves Kata !
Jot mulattam amig olvastam !
Meg viccnek is bevalna !
Gratulalok szeretettel....BabuHeart

4204
pathfinder - 2018. szeptember 25. 15:27:50

Kedves Rita!

Köszönöm szépen a kedves szavaidat!
Azt pedig külön köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a hibákra! Szólok is, hogy javítsák, ki, köszönöm!

Szeretettel:
Kata Heart

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.