Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Auerbachné Tóth Katalin: Túloldal
A fiatal pár kézen fogva sétált a Margit-hídon. Ez bizony nem ma történt, akkoriban még jóval kevesebb autó járt arra. Mondhatnám úgy is, hogy több villamos haladt át egy nap, mint autó...

Szóval, alig néhányan sétáltak a híd két oldalán, ami nem is csoda, mert nem volt az a tipikus sétára való idő, akár az időjárást nézzük, akár az időpontot. Vasárnap reggel volt, így sokan még a munkahét fáradalmainak kipihenését választották. Meg aztán akkoriban még nem volt divatban a hajnali városi futás sem. Nem, még Budapesten sem. A híd északi, sziget felőli oldalán sétáltak. Előttük, messze láttak egy embert baktatni, meg a déli oldalon volt néhánnyal több gyalogos. De ugye a szokásrend alapján aki a Margitszigetre tartott, az ment az északi oldalon, aki pedig csak át akart kelni gyalogosan a Duna felett, inkább a déli oldalát választotta a hídnak, ahol nem kellett a szigeti lehajtót kerülgetni.

Még mindig sétáltak. Az autóforgalom legalább olyan gyér volt, mint a gyalogosforgalom. Aztán egyszer csak azt vették észre, hogy a híd déli járdájáról elindult egy férfi, keresztül az úton, a villamos-pályán. Enyhén bizonytalan pályaíven mozgott, de határozottan átért az északi oldalra, nem sokkal a fiatal pár előtt. Átérve megtámaszkodott egy oszlopban és távolba révedő szemekkel nézte a folyót. A pár már azt hitte, talán ugrani akar, de akkor miért jött volna át az északi oldalra?

Ahogy melléértek, lelassítottak, hogy kicsit jobban megnézhessék a férfit. Hamar el is kapták róla a tekintetüket, mert a közelébe érve megérezték az alkoholos befolyásoltságra utaló egyértelmű - fogalmazzunk így - illatot. A férfi azonban megérezhette, hogy őt nézik, mert rájuk nézett, mint aki csak most veszi észre, hogy nincs egyedül. De felcsillanó szemmel egyből oda is fordult a párhoz.

- Elnézést, a zavarásért! - kezdte akadozó nyelvvel. - Ez a túloldal?

A pár csodálkozva nézett rá, de aztán a férfi válaszolt neki, odébb tolva a feleségét kissé:

- Nem, az a túloldal, ahonnan ide átjött...

A férfi csodálkozva nézett át a másik oldalra.
- Érdekes... Onnan meg ide küldtek...
4204
pathfinder - 2018. október 16. 13:27:04

Kedves Babu!

Igen, az élet néha vicces dolgokat produkál Smile Na meg persze a részeg emberek agya is...

Köszönöm, hogy olvastál! Smile Szeretettel:
Kata Heart

5548
babumargareta - 2018. október 12. 22:12:44

Kedves Kata !
Jot mulattam amig olvastam !
Meg viccnek is bevalna !
Gratulalok szeretettel....BabuHeart

4204
pathfinder - 2018. szeptember 25. 15:27:50

Kedves Rita!

Köszönöm szépen a kedves szavaidat!
Azt pedig külön köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a hibákra! Szólok is, hogy javítsák, ki, köszönöm!

Szeretettel:
Kata Heart

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.