M. Laurens: NAPLÓ (2019. február)
A kirakatban láttam meg, szép volt és bőrkötésű, apró kicsi lakattal, és büszkén hirdette arany betűkkel a fedelén: "NAPLÓ". Mi tagadás, beleszerettem első látásra. Megvettem, hazavittem, és percekig csak nézegettem a finoman vonalkázott szépséges lapjait.
Tiszta volt, ártatlan, és szűziesen fehér. Csupa nagydolgot fogok csak belejegyezni, ami történik majd velem - gondoltam bőszen.

Aznap már nem történt velem semmi különös, ezért ennyit írtam csak be: "Ma vettem egy csodálatos naplót!".
Másnap ködös csúnya reggel volt, az ablakon kinézve sem lehetett látni semmi különöset, nemhogy nagy dolgokat. Egy kutya lepisilte a villanyoszlopot, és ennyi.
Harmadnapra eleredt az eső, de ebben sem volt semmi különös ebben az évszakban. Végre a negyedik nap kopogtak az ajtómon. No! – Gondoltam. - Most biztos fog valami történni, de csak a házmester jött a szokásos számlákkal és unott szürke arccal.
Az első hét minden érdemleges nélkül telt el, a naplóba egyetlen új sor sem került.
A második héten jött a nyugdíjas postás, de ez igazán nem volt különleges, mert se többet, se kevesebbet nem hozott, és már megint köszönés nélkül rakta el a kevéske borravalóját.
A harmadik héten ki akartam menni az orvoshoz, hogy mozogjak kicsinykét, de a kövér asszisztense, bedobott egy cetlit, hogy a doktor ebben a hónapban már nem rendel.
A negyedik héten, az ablakom kinézve láttam, hogy a szomszéd kutyája megint lepisilte a villanyoszlopot. Kinyitottam a naplómat, és elolvastam az egyetlen bejegyzésem:
"Ma vettem egy csodálatos naplót!".
Többször végigolvastam ezt az egy sort, és átaludtam a teljes napot. Másnap a kutya megint lepisilte a villanyoszlopot, ugyan ott.

Lassan már fél év telt el, és azóta semmi érdemleges nem történ. Mondjuk igaz, hogy ma ment a hasam, de ez nem igazán a naplóba való nagydolog, még-ha nem is szokásos.
Eljött a napló vásárlásának első évfordulója. No, majd most aztán írok valamit – Gondoltam - De mi a fenét írjak bele? Írjam bele, hogy: "Ma egy éve, hogy vettem egy csodálatos naplót"?
Különben is, már nem is olyan szép, és az aranyozása is kopottas, mintha száz éves lenne.
A bőre petyhüdt, mint egy öregasszony feneke. A lapjai meg idegesítően üresek és fehérek.
Egyáltalán kell ez nekem? Amióta megvettem semmi sem történik körülöttem. Kukába vele!
Na, végre! Ma kidobtam egy tökéletesen értelmetlen vackot, ami csak a port fogta!

Budatétény 2019. február. 04.
4204
pathfinder - 2019. február 14. 15:59:59

Kedves Tollforgató!
Így, így, amire nincs szükségünk, azt ki kell dobni. De ezt sem mindenki tudja megtenni, gratulálok, neked sikerült!
Szeretettel:
Kata Heart

3757
jegmadar - 2019. február 06. 15:44:31

holnapmagazin.hu/images/smiley/winking.png
Jól tetted!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.