Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Auerbachné Tóth Katalin: Christian
- Ne bomolj, Lil' C!
- Muszáj odamennem, Capt'n!
- Futás, ha mondom, nem hallod a szirénákat?

A két férfi nem emelt hangon, de mégis keményen vitatkozott. A Lil' C-nek nevezett férfi (becsületes neve Christian volt, de miután fiatal volt, rajta ragadt a "little" rövidítése is), tanácstalanul álldogált és nézett egy kétségbeesetten hadonászó nő felé. A Capt'n-nek nevezett férfi (vagyis captain, kapitány, a banda vezetője), ellenben rászorított Christian kezére, úgy akarta rábírni, hogy azt tegye amit ő mond.

A nő, akit Christian nézett, egy autó mellett állt. A piros kombi minden ajtaja zárva volt, a nő pedig hisztérikusan rohangált mellette fel-alá, miközben segítségért kiabált, miközben az autóból gyereksírás hallatszott. De ez New York, a legtöbb ember tudomást sem vett se a nőről, se a sírásról. Talán mert a nő fekete volt, ki tudja?

Christian döntött.

- Menj, Capt'n. Tudod jól, hogy nem köpök, akkor sem, ha nem sikerül lelépnem. Ismersz! Bízz bennem!
- Hát jó. De ha köpsz, akkor... - a kapitány jelentőségteljes mozdulattal húzta el a jobb mutatóujját a nyaka előtt, jelezve, hogy mit nem mondott ki.
- Megértettem. Köszönöm! - ezzel Christian kirántotta a kezét a kapitánya szorításából, és a nőhöz szaladt. Futás közben bújt ki a melegítő felsőjéből. Hogy már annak a csuklyája nem takarta, láthatóvá vált a félhosszú szőke haja. A felsőt lazán a derekára kötötte úgy, hogy ne látszódjon a csuklyája.
Közben a kapitányt elnyelte a város sok kis sikátorának egyike. A szirénaszó pedig egyre közelebbről hallatszott.

- Bennszorult a pici? - lépett oda Christian a nőhöz, a kocsira nézve.
- Igen. - nézett fel a nő. Ahogy a férfi, ő sem köszönt. Igaz, más-más okuk volt rá: a férfi azért, mert sietett, a nő pedig meglepődve, hogy valami mégiscsak segít neki. - Bezártam véletlenül, és a kulcs is benne van. Bobby még csak 8 hónapos, nem tudja kikötni sem magát, nem hogy kinyissa az ajtót! Tud segíteni? Vagy be kell törjük az autóm üvegét? Bobby mégiscsak fontosabb...
- Nyugalom, megoldom törés nélkül! - bólintott a fiatal férfi a nő felé, aki alig lehetett talán 5-6 évvel idősebb nála. Mégis, most a nő tűnt elveszettebbnek.

Christian körbenézett, és talált egy fém drótot a földön a kocsitól nem messze. Elkezdte hajtogatni, miközben a nő továbbra is a kezét tördelte, de már csendben nézte, hol a gyermeket az ablakon keresztül, hol azt, hogy mit csinál a férfi. Utóbbi néhány mozdulattal a kívánt formába hajtogatta a drótot, és az autó ajtaja mellett már be is tolta a vezető ajtajánál.

A szirénázás már egész közel szólt. Tipikus New york-i ezt már meg sem hallja, hiszen állandóan szól egy ekkora városban valami: hol a mentők, hol a rendőrök, hol a tűzoltók, az esetleges autó- és üzletriasztókról nem is beszélve. Csak Christian érezte úgy, hogy a sziréna lassan a feje mellett szól. Próbált arra koncentrálni, hogy kinyissa az ajtót, lehetőleg minél hamarabb.

Egyszer csak az ajtó kattant egyet, és kinyílt.

A sziréna elhallgatott.

- Köszönöm, köszönöm! - A nő szavai ugyan Christian-nak szóltak, de már ugrott is, hogy a központi zárat nyitva kivegye a gyermekét a hátsó ülésről.

Christian már épp szó nélkül el akart tűnni, mikor meglátta az autó mögött álló rendőrautót, két rendőrrel. Csak nézte őket, és azon gondolkodott, hogy mit csináljon? Az - egyébként illegálisan tartott - fegyverét takarta a derekára kötött melegítője, és különben sem akarta volna a nőt veszélyeztetni. Így csak farkasszemet nézett a rendőrökkel. A rendőrök lassan odasétáltak.

- Mi folyik itt, asszonyom? Bántotta önt ez a férfi? - fordult az idősebbik, jó 40-es, vörös hajú, tipikusan ír kinézetű rendőr a nőhöz.

A nő Christianra nézett, és a gyermekét magához ölelve megrázta a fejét:

- Dehogy is, biztos úr! Segített nekem kiszabadítani a fiamat az autóból!
- Úgy? Mi pont két autótolvajt üldöztünk, akik gyalog menekültek erre. Mindketten fekete nadrágban, fekete kapucnis pullóverben voltak. - mérte végig jelentőségteljesen Christian-t, a piszkosszürke pólójában, fekete nadrágjában, fekete felsőjével a derekán. - Nem lehet, hogy te vagy az egyikük, akit keresünk?

Christian nagy levegőt vett. "Itt a vége, a rendőr tudja, hogy én voltam az egyik! De akkor sem fogom a csaj életét veszélyeztetni az ellenállással.! Néger, nem néger, ő is ember! Feladom. Capt'n-nek igaza volt, nem kellett volna megállnom. Akkor ennyi volt..." De mire ki is mondta volna, hogy ő volt valóban az egyik tettes, akit a rendőrök üldöznek, a nő megelőzte:

- Na de biztos úr! A fiatalember már vagy 10 perce itt áll mellettem és próbálja kiszabadítani a fiamat! Így nézne ki egy bűnöző? Menekülés helyett ugyanazt csinálná, amiért üldözik?

A rendőr végigmérte a férfit és a nőt. Látszott, hogy a nő szavai nem győzték meg teljesen. Nézte őket vagy egy percig, majd lassan elmosolyodott, és közölte:

- Fiam, most az egyszer nem feszegetem a kérdést. De legközelebb nem leszel ennyire szerencsés. - azzal hátat fordított nekik, visszaült a rendőrautóba, és továbbálltak.

A nő csodálkozva nézett a férfira:

- Hát tényleg téged kerestek?
- Igen, asszonyom... Köszönöm! És legközelebb legyen óvatosabb az autóval!

Megsimogatta egy óvatos mozdulattal a kisfiú fejét, majd vissza sem nézve elfutott. Talán mert ő is segített, most az egyszer az őrangyala is segített neki, és nem hagyta, hogy a rendőr elkapja. De tudta, aki ebből él, az bizony előbb-utóbb a börtönben köt ki. Christian hálás volt érte, hogy neki nem most kellett a rácsok mögé mennie...
4204
pathfinder - 2019. február 25. 14:16:50

Kedves Babu!

Érdekes,h a szereplők nálam maguk irányítanak... Én azt akartam, hogy a rendőr kapja el a fiút... De ő most elengedte. Legalább nem lett szomorú a vége, mint a Kivégzésnek, amiért kaptam sokat tőletek Wink
Köszönöm szépen, hogyHeart itt jártál és írtál nekem!

Szeretettel köszönöm:
Kata

5548
babumargareta - 2019. február 24. 17:42:33

Drága Kata !
Nagyon kedves torténetet hoztál nekünk !
Minden jó ,ha a vége jó !-szólásnak itt
nagy jelentősége volt .Wink
Szeretettel gratulálok kedves, érdekes irásodhoz.....Babu

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.