Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Putterer Magdolna Léna: Hova tűnt Turwethor ?
Mindoneth , korához képes fiatalos hölgy aki egyszerűen, mégis csinosan öltözködik . Nálánál sokkal fiatalabb férfiak megfordulnak utána az utcákon. Egyszerűsége, pozitív kisugárzása vonz minden tekintetet.
Éveit ledolgozta , munkába nem kell sietnie, mint azt előtte mindennap megtette. Nyugodtan telnek napjai, szinte mindig ugyanúgy.

Reggel 7:30 órakor felkel lezuhanyozik, csinosan felöltözik , szolidan kisminkeli magát , kevéske parfümöt fúj kecses kreolbőrű nyakába , megissza az este előre lefőzött kávéját, csak úgy hidegen és elviszi szeretett kutyáját sétálni aki elvégzi dolgát , majd gyorsan hazaszalad.
Rövidke séta után hazaérve elvégezi a szokásos napi megszokott házimunkát és visszamegy kutyája nélkül sétálni . Esténként könyvet olvas .
Nagyon ritka, ha bekapcsolja a televíziót , mivel ő a nyugodt élet híve . Ott meg rendszerint agresszióról szól szinte már minden műsor , vagy azt mutatják meg hogyan lehet az intelligencia színt átlagon aluli, amiből köszöni szépen , de nem kér.

Nagyon szeret sétálni, de a szerdai napokon különösen.
Ekkor jön a szemetesautó a házak előtti konténereket kiüríteni.
Számára fontos ez a nap.
Mindonethnek valamikor régen segítettek a szemét összeszedő fiúk, amit nem felejt el soha. Ezen a napon mindig leszalad az utcára őket köszönteni .
Ahogy befordul az utcában a szemetesautó ahol lakik , ahogy meglátják , már messziről dudál a sofőr, míg a két srác leugrik az autó hátuljáról ahol kapaszkodva utaznak konténertől konténerig , integetnek , köszönnek a kedves néninek.
Mivel szerda van , Így történt mindez most is :

- Kezét csókolom szépasszony ! Szép napja legyen ! - kiáltják szinte egyszerre boldogan miközben mind a ketten megragadják a konténert, feltolják az autóra ahol magasba emelkedve megbillen , beleborul a szemét az autón található tartályba , majd a két fiatal kéz megragadja, visszatolja a helyére.
- Nagyon szépen köszönöm! Viszont kívánok szép napot, jó munkát ! - válaszol mosolyogva ő.
- Amióta a fiúk magácskát megismerték, ezt a napot nagyon várják mindig . - szólt ki a sofőrfülkéből a sofőr.
- Nagyon szépen köszönöm . Szép napot kívánok mindnyájuknak.
Munka végeztével kicsit beszélgettek , majd elköszöntek egymástól. Az autó elindult , ment tovább az útján.

Egy ilyen séta alkalmával összetalálkozott egy férfival, akit Turwethornak hívnak.
A feje kopasz , hasa nagy , mint a török basáé , egy lábon ugrál botra támaszkodva, mert a másik lába hiányzik. Úgy ugrált a csinos nő mellett , mint egy jól megtermett szöcske.
Ez még nem is lenne baj, hogy hiányzik egyik lába, de a szája olyan mint a takarítatlan utca, ami söprűt soha nem látott .
Iszonyú mocskos .
Nem tellett el sok idő a sétálás kezdetétől amikor ez a száj egyre több csúnyaságot kezdett köpködni jobbra, balra, előre , hátra, ami miatt mocskos szavak hevertek a földön mindenfelé . Egy napon őt magát is ellepte az önmagából áradó sok szemét , amiből nem látszott ki a nagy feje sem, pedig jó nagy volt neki. Alig bírta el a nyaka.

A következő héten egy napsütötte napon ismét sétálni mentek ők ketten.
A férfi , a magára ragadt sok szeméttől alig tudott járni .Látni sem látott, annyira ellepte.
Megbotlott, a földre zuhanva akkorát huppant, mint egy homokkal teli zsák. Ekkor szidni kezdte szegény nőt aki semmiről nem tehetett . Ő mégis próbálta felemelni, de a súly miatt nem tudta.
Úgy nézett ki , mint egy jókora szemétkupac , ahogy ott hevert a földön. Tehetetlenségében tovább szórta szét a mocskot, ami olyan hangos volt , hogy a távolból is lehetett hallani.

Egyszer csak megjelent a szemetesautó .
A szokáshoz híven dudált ahogy meglátta őt a sofőr , a fiúk messziről integettek, köszöntek Mindonethnek. Amíg ő a sofőrrel beszélgetett , sietve kiürítették a szemeteskonténert és rohantak tovább.

- A mai napon nagyon siettek. Sokkal gyorsabbak voltak, mint máskor. Beszélgetni sem volt idejük . Szegényeknek biztos nagyon sok munkájuk akadt . - jegyezte meg , miközben körbenézve tekintete kereste Turwethort aki előtte még a földön hevert , de most már nem volt ott . Eltűnt , nyoma veszett .

A távolból a szemetes autó dudája ismét megszólalt , de sokkal hosszabban dudált , mint máskor . A fiúk fennhangon , boldogan kiabálták , miközben két kézzel integettek a hölgynek:

- Szép napjai legyenek , kedves Mindoneth néni ! Legyen mindig nagyon boldog !


Azóta csend , tisztaság van mindenütt./ Szerző : Putterer Magdolna Léna /
5548
babumargareta - 2019. március 20. 18:43:03

Kedves Léna !
Nagyon mókás történetedet kacagva olvastam !
Okosan kitaláltad a szemetes fiúkkal való kapcsolatot ,igy
szerencséje volt Mindoneth néninek !
Sok szeretettel gratulálok.....BabuRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.