Putterer Magdolna Léna: Hova tűnt Turwethor ?
Mindoneth , korához képes fiatalos hölgy aki egyszerűen, mégis csinosan öltözködik . Nálánál sokkal fiatalabb férfiak megfordulnak utána az utcákon. Egyszerűsége, pozitív kisugárzása vonz minden tekintetet.
Éveit ledolgozta , munkába nem kell sietnie, mint azt előtte mindennap megtette. Nyugodtan telnek napjai, szinte mindig ugyanúgy.

Reggel 7:30 órakor felkel lezuhanyozik, csinosan felöltözik , szolidan kisminkeli magát , kevéske parfümöt fúj kecses kreolbőrű nyakába , megissza az este előre lefőzött kávéját, csak úgy hidegen és elviszi szeretett kutyáját sétálni aki elvégzi dolgát , majd gyorsan hazaszalad.
Rövidke séta után hazaérve elvégezi a szokásos napi megszokott házimunkát és visszamegy kutyája nélkül sétálni . Esténként könyvet olvas .
Nagyon ritka, ha bekapcsolja a televíziót , mivel ő a nyugodt élet híve . Ott meg rendszerint agresszióról szól szinte már minden műsor , vagy azt mutatják meg hogyan lehet az intelligencia színt átlagon aluli, amiből köszöni szépen , de nem kér.

Nagyon szeret sétálni, de a szerdai napokon különösen.
Ekkor jön a szemetesautó a házak előtti konténereket kiüríteni.
Számára fontos ez a nap.
Mindonethnek valamikor régen segítettek a szemét összeszedő fiúk, amit nem felejt el soha. Ezen a napon mindig leszalad az utcára őket köszönteni .
Ahogy befordul az utcában a szemetesautó ahol lakik , ahogy meglátják , már messziről dudál a sofőr, míg a két srác leugrik az autó hátuljáról ahol kapaszkodva utaznak konténertől konténerig , integetnek , köszönnek a kedves néninek.
Mivel szerda van , Így történt mindez most is :

- Kezét csókolom szépasszony ! Szép napja legyen ! - kiáltják szinte egyszerre boldogan miközben mind a ketten megragadják a konténert, feltolják az autóra ahol magasba emelkedve megbillen , beleborul a szemét az autón található tartályba , majd a két fiatal kéz megragadja, visszatolja a helyére.
- Nagyon szépen köszönöm! Viszont kívánok szép napot, jó munkát ! - válaszol mosolyogva ő.
- Amióta a fiúk magácskát megismerték, ezt a napot nagyon várják mindig . - szólt ki a sofőrfülkéből a sofőr.
- Nagyon szépen köszönöm . Szép napot kívánok mindnyájuknak.
Munka végeztével kicsit beszélgettek , majd elköszöntek egymástól. Az autó elindult , ment tovább az útján.

Egy ilyen séta alkalmával összetalálkozott egy férfival, akit Turwethornak hívnak.
A feje kopasz , hasa nagy , mint a török basáé , egy lábon ugrál botra támaszkodva, mert a másik lába hiányzik. Úgy ugrált a csinos nő mellett , mint egy jól megtermett szöcske.
Ez még nem is lenne baj, hogy hiányzik egyik lába, de a szája olyan mint a takarítatlan utca, ami söprűt soha nem látott .
Iszonyú mocskos .
Nem tellett el sok idő a sétálás kezdetétől amikor ez a száj egyre több csúnyaságot kezdett köpködni jobbra, balra, előre , hátra, ami miatt mocskos szavak hevertek a földön mindenfelé . Egy napon őt magát is ellepte az önmagából áradó sok szemét , amiből nem látszott ki a nagy feje sem, pedig jó nagy volt neki. Alig bírta el a nyaka.

A következő héten egy napsütötte napon ismét sétálni mentek ők ketten.
A férfi , a magára ragadt sok szeméttől alig tudott járni .Látni sem látott, annyira ellepte.
Megbotlott, a földre zuhanva akkorát huppant, mint egy homokkal teli zsák. Ekkor szidni kezdte szegény nőt aki semmiről nem tehetett . Ő mégis próbálta felemelni, de a súly miatt nem tudta.
Úgy nézett ki , mint egy jókora szemétkupac , ahogy ott hevert a földön. Tehetetlenségében tovább szórta szét a mocskot, ami olyan hangos volt , hogy a távolból is lehetett hallani.

Egyszer csak megjelent a szemetesautó .
A szokáshoz híven dudált ahogy meglátta őt a sofőr , a fiúk messziről integettek, köszöntek Mindonethnek. Amíg ő a sofőrrel beszélgetett , sietve kiürítették a szemeteskonténert és rohantak tovább.

- A mai napon nagyon siettek. Sokkal gyorsabbak voltak, mint máskor. Beszélgetni sem volt idejük . Szegényeknek biztos nagyon sok munkájuk akadt . - jegyezte meg , miközben körbenézve tekintete kereste Turwethort aki előtte még a földön hevert , de most már nem volt ott . Eltűnt , nyoma veszett .

A távolból a szemetes autó dudája ismét megszólalt , de sokkal hosszabban dudált , mint máskor . A fiúk fennhangon , boldogan kiabálták , miközben két kézzel integettek a hölgynek:

- Szép napjai legyenek , kedves Mindoneth néni ! Legyen mindig nagyon boldog !


Azóta csend , tisztaság van mindenütt./ Szerző : Putterer Magdolna Léna /
5548
babumargareta - 2019. március 20. 18:43:03

Kedves Léna !
Nagyon mókás történetedet kacagva olvastam !
Okosan kitaláltad a szemetes fiúkkal való kapcsolatot ,igy
szerencséje volt Mindoneth néninek !
Sok szeretettel gratulálok.....BabuRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.