Putterer Magdolna Léna: Gonoszság visszaüt
Ledér néni alig 150 cm magas , teste gömbölyded , nyaka vastag, mint egy jól megtermett bikáé, nagy labda alakú fejét szürke rövid haj borítja , széles kalácsképén elhelyezkedő dülledt szürke szemei szinte szúrnak, mint a késhegye , ha ránéz valakire .
Egymagában él a város széli Galád utcában rozoga házában ahova emberfia csak nagy ritkán téved . Legfeljebb távoli ismeretlen merészkedik el a környékre aki még nem hallott rosszindulatáról , nem fél az iszonyú gonoszságtól ami belőle árad. Utána elátkozza azt a percet a sors arra vetette amerre ő lakik .

Egy szép lánya született akit Aranyszívű Tündikének hívnak, aki anyjával ellentétben kedves, bájos teremtés . Ő szívében teli szeretettel jött a világra. Mivel rengeteget szenvedett anyuskájának rossz természete miatt megfogadta még gyermekként, ha betölti a tizennyolcadik életévét férjhez megy, elköltözik egy távoli városba minél távolabb anyjától, hogy nyugodt életet élhessen, boldog lehessen .
Tervét valóra váltotta .
Telefonon napi szinten tartják egymással a kapcsolatot.
A beszélgetések nem nyúlnak hosszúra, mivelhogy alig kezdenek el beszélgetni , a mama bizony nem tud parancsolni alantas gondolatainak hiszen nem tudja elviselni lánya boldogságát sem. A távollét miatt tettekkel vele szemben nem tud ártani , szavakkal szurkálódni azt annál jobban.
Ilyenkor Tündike hamar elköszön tőle.

Ledér néni gonoszabb az Ördögnél . Szó szerint beteggé válik,ha valakinek nem árthat.Ő akkor boldog amikor másokat síni szenvedni lát . Ilyenkor kárörvendő kacagása messzire elhallatszik. A tőle távol lakók akik tudják mit jelent mindez mert önmaguk szintén jól megjárták vele , hallhatták eme visító kárörvendezését ,ilyenkor sajnálkozón alig hallhatóan szinte suttogva megjegyzik :
- A vénasszonynak ismét új áldozat esett hálójába . Annak örül ennyire az átkozott boszorkány . Szegény pajtás szintén jól megjárta !

Valakik , akkor ő aztán tudja a módját kinek , hogy okozzon kellemetlenséget .
Akinek tudja nevét, pontos címét , ha nem is találkoztak soha, hazugságokkal megrágalmazva feljelenti őket a Bíróságon ahol a pert mivel minden hájjal megkent vénasszony, minden esetben ő nyeri meg.
A sok meghurcolt ember közül bőven akadt aki veréssel fenyegette meg. Ez miatt sokszor nem mer kimenni a ház elé, szobája ablakát mindig leengedett redőny fedi , hogy azt higgyék nincs otthon.Állandó rettegésben él elsötétített lakásában. Ennek ellenére mégsem tud ellenállni a rossz cselekedeteknek.

Egy napon felemelte telefonját,felhívta a Nené Takarító Kft.-t, akik azzal is foglalkoznak a különféle takarítások mellett, idős,beteg emberek mellé kérésükre, vagy valamely családtag kérésére küldenek segítséget .
Egy órán belül megérkezett a segítség Egzakt kisasszony személyében.
A fiatalasszonyt takarítani közvetítették ki mivel takarítási szolgálatot igényelt meg. Minden reggel itt kezdte munkáját , majd folytatta tovább máshol. Az idős hölgy nem tudott belekötni bárhogy szeretett volna. Munkáját gyorsan, precízen végezte el, mint mindig mindenütt. Beszélgetésekre nem volt ideje . Ahogy elvégzett rohant tovább más házakhoz.

Egy alkalommal Ledér néninél fejezte be munkálatait , de mivel a nagy sietségben ezen a napon otthon felejtette pénztárcáját , kért kölcsön másnapig 2000 Ft - ot ,hogy hazának tejet, kenyeret tudjon venni gyermekeinek akiket egyedül nevelt.Ő természetesen nagy örömmel, szívesen adott .
Szerződést íratott az átvett összegről amire nem engedte betűvel kiírni az összeget.
Ahogy segítője elment tőle ,ugyan azzal a tollal amivel ő írt előtte, megtoldotta néhány nullával .
Egzakt kisasszony másnap amikor vitte vissza a tartozását amit kért , nagyon ledöbbent amikor 2 milliót követelt tőle az öregasszony . Hiába tiltakozott , a Szerződésen ennyi összeg szerepelt.Ledér néni Bíróságra adta az ügyet ahol bizonyítékkal kezében ismételten neki adtak igazat , míg a kölcsönkérőt felszólították havonta ötvenezer Ft- al törlesszen egészen addig amíg a tartozását ki nem egyenlítette.
Soha többet nem ment az öreg hölgy tájékára, de más sem.

Ezek után unalmasan teltek napjai, hónapjai mígnem egy napon született egy törvény miszerint a gyermek köteles gondoskodni szüleiről. Soha nem volt látható boldognak, de
ettől a hírtől felcsillant dülledt szeme ,boldoggá válva szinte szárnyalt.
Kitalálta eljátssza a nagy beteget.
Másnap sietett az orvoshoz . Neki különböző tüneteket felsorolt, ő abból felállított egy diagnózist . Felírta rá az általa jónak hitt gyógyszereket , miközben megemlítette , ha nem használ elküldi kivizsgálásokra.
Gyógyszertárba kiváltotta a Recepteket , majd előírásszerűen beszedte az egészet .
Ismét meglátogatta orvosát most már valós tünetekkel amit a gyógyszerek mellékhatásai okoztak, amire további gyógyszeres kezeléseket kapott.
Mivel az állapota indokolttá teszi kivizsgálásokhoz megírta a beutalókat , mindenhova időpontot kért, míg a biztonság kedvéért kezébe nyomott egy Kórházi beutalót, ha mégis valami baj történne amíg a vizsgálatok l nem zajlanak.

Másnap rosszulléte miatt Kórházba került.
Ahogy jobban lett telefonon felhívta lányát .Megparancsolta hagyja ott férjét, minden nap legyen mellette .Megzsarolta , ha nem teszi azt mit ő mond feljelenti , kisemmizteti mindenéből , földönfutóvá teteti az Ügyvédjével.
Eközben ő nem volt hajlandó felkelni az ágyból,pelenkáztatta magát mondván képtelen járni , önmagát ellátni.
Hiába mondták neki orvosok , nővérek nincs olyan problémája ami miatt pelenkázva legyen, állandóan feküdjön.

Barátnője kerülte az őt ért sérelmek miatt. Ahogy megtudta lányától mi történt ? Felhívta telefonon :

- Tessék felkelni ! Teljesen legyengülsz , a sok fekvéstől Tüdőgyulladást kaphatsz. A sok hülye gyógyszert beszedted , annak mellékhatásai különböző tüneteket produkáltak neked amiket szintén betegségként kezeltek . Egy napon nagy baj lesz. Megéri ez neked ?
- Tudom én jól mit , miért csinálok! Nem kelek fel ! Most jól kiszúrok a lánnyal . Kénytelen lesz minden nap reggel, délután munka után bejönni hozzám látogatni . Azt csinálja amit én mondok . Megmondtam neki mindent kiszedek a segge alól, ha egyszer nem jön be hozzám. Férjével volt eleget .Ő tudja nem csak mondom amit mondok . Ismer annyira. Ezeknek itt megmondtam vizsgálnak ki rendesen vagy őket is feljelentem.Elsoroltam milyen vizsgálatokra vigyenek. Mit képzelnek ezek ?

Így telt el pár hónap.
A lánya, Tündike mindvégig vele volt reggeltől estig, estétől reggelig simogatta, etette, tisztába tette, fogta kezét , puszilgatta homlokát, szemeit anyjának.
Egy napon Ledér néni lányára kedvesen mosolygott , majd szemét becsukva örök álomba szenderült .

2019.március 30.

/ Szerző : Putterer Magdolna Léna
5548
babumargareta - 2019. április 03. 19:11:51

Kedves Léna !
Sajnos vannak ilyen "elemek"a társadalmunkban !
Néha sajnálom őket ,meglehet ,hogy valami
pszihikai háttere van ,megoldatlan konfliktusok eredménye !
Gratulálok ,hogy ilyen hitelesen ábrázoltad az effajta
rosszindulatú emberek jellemvonásait!
Gratulálok szeretettel...BabuHeart

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.