Putterer Magdolna Léna: Talmi - Fáma
A mai napon ritka fontos információt közölt a sajtó miszerint holnap "Véres eső csap le hazánkra a sivatagi por miatt - Afrikai por van Magyarország felett " , amitől megindult a rémület azon emberek között akik olvasták eme horrornak számító címet . Tudni illik a rémülettől csupán odáig jutottak , magát a cikket el sem olvasták. Ijedtükben gyorsan nyakukba szedték lábaikat , végigfutották a környéket, a falvakat, városokat, hogy mindenkihez eljusson a fontos információ a félelemmel, rettegéssel együtt akikhez még nem érkezett meg. nem olvasták .

- Olvastátok ? Hallottátok miről szól a legújabb fáma ? A mai napon nagy baj történik amit a tegnapi napon előre megírt az újság. Nem eső esik, hanem vér hull az égből . Vér, az Afrikaiak vére ami a sivatagi porral keveredett. Jaj, lesz szegény fejünknek, ha ránk esik. Ki tudja még mivel vegyült össze mire ideért?

Nagy lett ám a riadalom város szerte , majd tovább haladt a hír ami szájról - szájra terjedt . Mindennek a következménye az lett, az egyre nagyobb tömeg között kitört a frász , ami köztudott nagyon fertőző. Frásszal fertőződött mindenki aki e hírtől tudomást szerzett . Tüneteitől szenvedtek is rendesen ami hallucinálással, viszketéssel , megállás nélküli rohanással jár. Körberohannak jó nagy területet minden pihenés nélkül miközben a fertőzést tovább terjesztették olyan emberek között akik mindent elhisznek amit mondanak nekik . Óriási fertőzött tömeg alakult ki akiknek köszönhetően eljutott a hír általuk oda ahova még a madár sem jár, nemhogy a hírlapokban megjelenő irományok.

Ezen a területen élő emberek mivel nem foglalkoznak a hírekkel azt sem tudják mi az, mind boldogan , feszültségmentesen , nyugodt környezetben élnek. Nem csoda, ha számukra viccesnek tűnik az emberek viselkedése akik a pániktól megállás nélkül előttük sietve körbe - körbe futnak , miközben kétségbeesetten szemük az eget pásztázza , állandóan kaparásszák testüket .
A hírekkel nem foglalkozók azt hiszik őket szórakoztatják, így nagyokat nevetnek a Színházba illő előadáson , megtapsolják őket .

Közben az égbolton felhő gyűlik , a tavaszi zápor megöntözi a földet , azt követően előbújó éltető Nap sugaraitól zöldbe borulnak mezők, rétek, virágba borulnak a fák, orgona aromaillata száll a légben . Feléledt a természet , elindult benne egy újabb élet.

Akkora a riadalom a véresőtől félők körében, észre sem veszik javában aranyló napsugarak terülnek el a földön , ennél fogva jajgatva , fejvesztve loholnak tovább a mondvacsinált infóval amitől sokan eszementté váltak.

A Pszichiátrián nincs több férőhely . Újabbakat kell építeni.

2019. április 23.

/ Szerző : Putterer Magdolna Léna /
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.