Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Auerbachné Tóth Katalin: Eső
Esőfelhők gyülekeztek az égen, szedtem a lábaimat hazafelé. Nem volt nálam esernyő, nem akartam elázni. De nem volt szerencsém: néhány villámlás és dörgés után mintha hirtelen kinyitották volna az ég csapjait, úgy kezdett ömleni a nyári zápor. "Jót tesz a növényeknek!" - gondoltam, miközben beálltam egy telefonfülkébe. Bár, mire odaértem, azért eléggé eláztam. Onnan viszont jó kilátásom volt az utcára 3 irányban.

Az egyik irányból egy anyuka közeledett, szinte futólépésben, a 2 év körüli gyermekével. Tipikus anyuka: egyik vállán a játszóteres táska, a kezében a gyerek, az esernyőt fél vállal szorította (mint más a telefont), a másik kezét a gyerek futóbiciklije foglalta el. "Miért nem áll be valahová az eső elől?" - gondolkodtam el magamban, de aztán kiderült: nem messze egy kertkapunál megállt, és a futóbiciklit letéve kulcsot vett elő, kinyitotta a kertkaput és eltűntek a szemem elől. "Na, legalább ők rendben hazaértek."

Aztán egy fiatal férfit láttam meg jönni. Küzdött az esernyőjével és a széllel. Többé-kevésbé sikerült maga felett tartania az esernyőjét, de az arcán láttam, hogy egyáltalán nem élvezte a helyzetet, ránézésre nagyon bosszús volt. Mondjuk talán érthető is, tekintve, hogy világos öltönyben volt... Bár az eső kopogott a telefonfülkém és menedékem tetején, de így is hallottam, hogy káromkodott, mikor elment mellettem. Én úgy tettem, mintha a telefont használnám, nehogy bejöjjön mellém, és közben azon gondolkoztam, hogy bezzeg az anyát a gyerekkel behívtam volna, akármennyire is szűken lettünk volna, de ezt a káromkodó férfit eszembe sem jutott...

Aztán 4 tizenéves lányka tűnt fel az utca végén. Egyiknél sem volt esernyő, csak hátizsákok, meg egy "banyatanknak" nevezett húzós bevásárlótáska. Az egyikük a kezében is egy köteg papírt tartott. Ahogy egyre jobban rákezdett az eső, nevetve beszélgettek tovább, csak időnként a hajukból csöpögő vizet heves mozdulatokkal seperték ki. Aztán megálltak, és az egyikük elkezdett kotorászni a táskájában. Egy flakont vett elő. Még messze voltak, nem láttam, mi van ráírva, de nagy nevetések közepette a mindegyikük nyomott a kezébe belőle. Aztán a fejükhöz emelték a kezüket, és ahogy a haj elkezdett habzani a kezük alatt az esőben, rájöttem mi volt a flakonban: sampon! Nevetve mostak hajat a szakadó esőben, a járdán állva, élvezve a szokatlant.

Ahogy figyeltem őket, lassan elmosolyodtam én is, elfelejtve az előbbi ideges öltönyöst. Mert a lányok olyat mutattak nekem, amit remélem, hogy sem elfelejteni, sem kinőni nem fognak: megtalálták a vesztes szituációban a helyzet adta lehetőséget, és kihozták a legjobbat abból, hogy már amúgy is csurom vizesek lettek!

Lassan alábbhagyott az eső. A lányoknak már a vállán, hátán is csupa hab volt a rájuk tapadt ruha. Nevetve indultak tovább, és ahogy a keresztutcában bekanyarodtak, eltűntek a szemem elől.

Valahogy bátorságot adtak nekem is. Még esett, de elhagytam a telefonfülke magányát, és mosolyogva léptem ki az esőbe. Mikor is volt, hogy élveztem az esőben a sétálást? Ki tudja... De most a lányoknak köszönhetően megint élveztem. Azért hazafelé arra gondoltam, hogy remélem hamar hazaértek és megszárítkoztak, nehogy megfázzanak.

"Maradjatok mindig ilyen életvidámak és optimisták!" - kívántam nekik gondolatban, ahogy folytattam az utam hazafelé. Mosolyogva a már csendesedő esőben...
6542
ritatothne - 2019. december 14. 13:44:12

Kedves Kata!

Jópofa volt ez az írásod is, akárcsak a többi. Igen, fiatalon még tudtunk örülni az esőnek is. Én is azt mondtam - még nagymama koromban is az unokáimnak - hogy nem vagyunk cukorból, nem olvadunk el. Most se, de ázott verebek lennénk. Egy vénasszonynál már nem sikkes az, ami egy tininél még igen.

Szeretettel: RitaRose

4204
pathfinder - 2019. május 03. 16:12:12

Kedves Zsófia!

Érdekes kérdés, hogy vajon mikor figyelünk tudatosa és tudattalanul, és hol van a kettő között a határ? Vagy az egyik hozza a másikat? Megérne ez a kérdés is egy misét... De szerintem ha az embernek egy-egy rossz, vagy kellemetlen szituációban sikerül találnia egy kis szépséget, vagy valami fogódzkodót, akkor már sokkal könnyebb a kellemetlenséget is elviselni. És ki tudja, a végére lehet, hogy élménnyé válik, amit kellemetlenségnek hitt először. Smile

Köszönöm szépen, hogy itt jártál és olvastál! Smile
Szeretettel:
Kata Heart

4204
pathfinder - 2019. május 03. 16:08:25

Kedves Babu!

Így van, bizony az ember sokszor elmegy olyan apróságok mellett, amelyek ha esetleg szebbé nem is, de érdekesebbé tehetik az életét. Időnként nekem is sikerül nyitott szemmel járnom és észrevennem dolgokat.

Köszönöm, hogy itt jártál és olvastál!
Szeretettel:
Kata Heart

2952
bruxinelli - 2019. április 26. 15:35:00

Kedves Katalin !
Tudatos volt-e nálad a másik emberre való megfigyelésed, vagy tudatalatti ? Néha átveszi az irányítást a tudatalattink és saját érdekünkben irányít bennünket. Mindenesetre, nem szomorodtál el az eső kellemetlenkedése miatt. Jó volt olvasni.
Szeretettel gratulálok, Zsófia.

5548
babumargareta - 2019. április 26. 11:49:47

Drága Katalin !
Aranyos történettel leptél meg.Mennyi mindent
láthat az ember egy ilyen telefonfülkéből..
Különös dolgok történnek az utcán is ,csak nem vesszük észre.
Gratulálok szeretettel kedves irásodhoz ......Babu Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.