Cinka István: Ajándék: Harmadik történet (2019. május)
Zoli izgatottan készült a közelgő szombati napra. Egy éves ismeretségüket ünneplik meg Dórával. Mindent átgondolt, hogy is lesz. Romantikusan tervezte, ahogy olyan sok mást is. Mégis egyedien akarta. Az ékszerboltban már rég megvette a gyűrűt. Egyszerű kis köves gyűrű. Először étterembe mennek. Lehet Dóra majd azt is hiszi, az ebéd az ajándéka. Ezután elsétálnak majd egy közeli parkba. Ott leülnek a padon és majd akkor.
Dóra is készült a napra. Ő egy fényképalbumot rakott tele képekkel. Minden kép egy emlék, ahol már jártak közösen az egy év folyamán.
El is jött a nagy nap. Dóra elsétált az étteremhez. Zoli sehol.
Várt. Várt. Minden perc órának tűnt. Telefonált. Zoli nem vett fel, ki volt kapcsolva. Dóri a legrosszabbra gondolt. Zoli nem akarja folytatni, mégis rendesebbnek ismerte, minthogy így szótlanul menjen el. Mivel a férfinek nem volt rokona, nem is tudott érdeklődni. Meg nem is akart. Csalódottan ért haza. Sírásán csak az segített, hogy elaludt. Másnap reggel semmi hír. Se harmadnap. Eltelt egy hét. Eltelt kettő. Dóra nehéz napokat élt át. Zoli munkahelyére se telefonált. Nagyobb volt benne a büszkeség.
Aztán egyszer csörrent a telefon. Zoli hívta. Nem akart beszélni vele. Zoli hívása sokszor ismétlődött. Egyszer aztán beleszólt:
-Mondjad!
-Szia! - erőtlen gyenge hangon szólt Zoli.
Dóri rosszat sejtett.
-Mi történt?
--Baleset ért. Kómában voltam, Ma tértem magamhoz. - suttogta Zoli.
-Hol vagy?
-Kórházban.
-Melyikben.
Zoli elmondta, Dóra szaladt is hozzá-Aznap nagyon keveset tudtak beszélni. A doktortól tudta meg a lány mi is történt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Zoli él.
Pár hét múlva meg is erősödött. Bepótolták az ajándékozást. Igaz Dóra könnyes szemmel mondta:
Köszönöm, hogy figyelmes vagy. Mindig is törődtél velem. Ez nagyobb ajándék számomra. Az még nagyobb, hogy nem történt nagyobb bajod. Minden nap ajándék Veled.
-Köszönöm én is az ajándékot. Számomra is az ajándék, hogy kedves vagy.
Sok szót mondtak még. Mindketten megértették, az igazi ajándék szívből jön. Azt is, hogy ajándék az is, amit törődnek egymással. Persze azért a tárgyakban való köszöntés is fontos, ha szeretetből fakad.
6113
Csaba - 2019. május 09. 10:05:47

Kedves Alkotótárs!

Örök érvényű szabály, hogy túl kell lépni a saját sértődöttségünkön, hogy a dolgokat az igazi valójában lássuk. A harag sose jó útitárs.

Gratulálok, Csaba

6191
Magdolna43 - 2019. május 08. 21:56:21

Kedves Tollforgató!
Jó, hogy a végére rendeződött Dóri és Zoli kapcsolata.
Szeretettel gratulálok,
Magdi

4204
pathfinder - 2019. május 08. 15:20:10

Kedves Tollforgató!

Örülök, hogy Dóri nem volt túlzottan sértett büszkeségében, és mégiscsak felvette azt a telefont. Ki tudja, mennyire megkeseredett nővé vált volna a baleset miatt!

Köszönöm a boldog befejezést!
Szeretettel:
Kata

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.