Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bata Éva: A piros szandál
Mondtam már, hogy imádom a nyári záport?
Égető, forró napsütés volt, a flaszter tüzesen lángolt. Hetek óta fülledt hőség uralta a várost. Még a szökőkutak sugarai is fáradtan csordogáltak.
Munkahelyemről kilépve rögtön észleltem, hogy valami izgalmas történik a légkörben. Tudjátok, a közelgő viharnak sajátságos illata van. Állítólag az ózont lehet érezni, de szerintem a viharban rejlő energiának van ilyen illata. A Fő utca felé vettem utamat. Pántos nyári ruha volt rajtam nagy piros virágokkal és egy piros szandál. Izgatottan néztem a növekvő tintakék felhőt a templomtornyok felett. Aztán egyszercsak a nap betakarózott, elbujt. Távoli morajlás hallatszott, és amennyire a nappali fény engedte látni, talán villámok is megmutatták magukat. Egy közeli dörej után hatalmas cseppekben esni kezdett az eső. A beton szinte sistergett. Hatalmas pocsolyák alakultak ki, a levegő kellemesre hűlt. Sosem hordok esernyőt, most sem volt nálam, de a zúgó szél mellett nem is lett volna értelme. Hamarosan bőrig áztam. Ruhám a testemre tapadt, lábam előre csúszott a szandálban. Szerettem azt a szandált, féltettem, hogy elszakad a vékony pánt. Hát levetettem.
Az emberek mosolyogtak, vagy rosszallón nézték a pocsolyákban mezítláb  ugráló virágos ruhás bőrig ázott nőt, kezében a piros szandállal.

Bata Éva
6479
atabeva - 2019. május 15. 17:32:48

Köszönöm szépen kedves szavaitokat! [img][/img]

6479
atabeva - 2019. május 15. 17:31:51

Köszönöm szépen kedves szavaitokat! [img][/img]

6481
Betty - 2019. május 15. 14:33:27

Kedves Éva!
Szeretettel olvastam szívmelengető soraid.Szívből gratulálok BettyWink

5548
babumargareta - 2019. május 14. 19:39:46

Kedves Éva.
Kedves torténetedet szeretettel olvastam !
Valahogy visszavisznek gyerekkoromba !
Gratulálok szeretettel.....BabuRose

1119
tatos - 2019. május 14. 18:00:03

Kedves Éva.
Kedves írásodat olvasva szemem előtt láttalak, ahogy poroszkálsz a nyári zápor vizében és gyöngyöznek a cseppek a lépteid után.
Szeretem az olyan írásokat olvasni, amikben én is szereplővé válhatok. Mint néző. Gratulálok és további sok kedves írást kívánva sikerekkel told meg a szorgalmadat. Szeretettel Gyöngyi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.